Срещу главния прокурор Иван Гешев има много сигнали, които Министерството на правосъдието проучва, а един от тях е за това, че прокуратурата е отказала да разследва мистериозно изчезнали търговски дела от съда.

Това съобщи днес пред БНТ правосъдният министър Надежда Йорданова, за да подчертае, че известният вече сигнал за случая „Жоси“ не е единствен. За него тя вече каза, че ще внесе искане във Висшия съдебен съвет (ВСС) за отстраняване на главния прокурор.

„Представяте ли си поредица от търговски дела да изчезнат от съда и прокуратурата да не намери повод и причина това да се разследва?“, попита Йорданова и добави, че други сигнали срещу главния прокурор са свързани с прекратени или протакани досъдебни производства.

„Трябва да припомняме на гражданите, че това е най-голямата власт, която има прокуратурата – как да води разследването – дали да го води по начин, по който да установи виновния, или да го води така, че нещата да замръзнат и да не се стигне до установяването му“, каза още министърът. Тя коментира и назначаването на бившия член на ВСС Ясен Тодоров за зам.-шеф на следствието по предложение на главния прокурор. Йорданова каза, че очаква солидна аргументация за това предложение и то да бъде подложено на много широк дебат.

„Не само кариерата на един човек е важна, за да стигне до този висок пост, важни са професионалните и нравствени качества и годен ли е човекът да го заеме“, посочи правосъдният министър.

Тя беше категорична също, че специализираните съдилища и прокуратури трябва да бъдат закрити, а не реформирани. Според нея специализацията в правосъдието не означава наличието на отделни специализирани съдилища и прокуратури. Обсъжданите варианти сред управляващата коалиция са за закриването на сегашните структури и въвеждане на специализация на окръжно ниво или по апелативни райони. Според Йорданова обаче специализацията и в Европа е преобладаващо за разследващите органи, а за съдилищата не е необходима.

89
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
бай Ставри
бай Ставри
28 декември 2021 11:28
Гост

Следващият министър на правосъдието ще е портиерът на Ицето Брадър. След секретаря МУ.

Ден да мине, други да дойдат. Поне е завършила ЮФ на СУ, понеже за Асфалт паша това беше висока топка за бистришки тигър. Той катапултираше за последно по некое изпаднало пернишко чудо, с диплом от ЮЗУ. Русо да е, гладно да не е! Че в Барцелона, по Ицето, все са брюнетки.

Анонимен
Анонимен
27 декември 2021 18:31
Гост

Ако госпожата си представя така следващият главен прокурор тогава той трябва да е супермен, супермарио, Чък Норис и спайдърмен едновременно. Странно, нали искаше орязване на правомощията му?

Сънят на кокошката
Сънят на кокошката
23 декември 2021 10:11
Гост

Сега до месец март ще ни занимава със смяната на Гешев.

Когото те си го избраха! С президентски указ.

И вече РЕФОРМА = ОСТАВКА НА ГЕШЕВ.

И така до пролетта. До следващия вот. До следващия грант.

Демократична България е на всеки километър и така до края на света!

Театър Каскет и Тиква
Театър Каскет и Тиква
23 декември 2021 10:27
Гост

След дъжда от писма от прокурорско-следователски трудови колективи в защита на главния, сега гледам крепителите на доскорошото статукво литературна муза ги е обхванала. Следващата стъпка вероятно ще е да рисуват портрети на каскета и тиквата в героични пози.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 20:17
Гост

Май не само му с*рат в каскета, ами скоро ще му го нахлупят на главата заедно със съдържанието. А жалбоподатели срещу колхозника ще излизат и още, и още.. Къде ще се скрие тиквата, след като хвърлят каскета на боклука?

Дежурен Шиши трол
Дежурен Шиши трол
22 декември 2021 17:29
Гост

Колеги, дайте да им обясним на тези прости юристи, че първо от Гешев нищо не зависи и второ ние го защитаваме пламенно единствено заради принципите на правовата държава. Ако някой мръсник попита защо така са ни се свили дупенцата само при мисълта, че Гешев може да бъде сменен, може да му обясните, че се притесняваме от репресии на новите управляващи-протестъри-престъпници по отношение на нямащи никакво отношение към извършени престъпления за милиарди като Бойко Борисов, Делян Пеевски и пр. почтени граждани.

Стига вече!
Стига вече!
22 декември 2021 17:40
Гост

Пеевски не ви ли спря вече парите бе! Откакто закриха преПравен свят, само малоумни тролове тук обясняват как Гешев е света вода ненапита и стожер на законността у нас, а всички против него били престъпници.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 16:03
Гост

Взех решение освен статиите да НЕ чета коментарите повече. Изключително ниско ниво, липса на елементарна правна култура. Прокуратурата не е от години йерархична структура. Гешев може да укаже на прокурор точно толкова, колкото и Панов на съдия. За дисциплинарките важи същото. Магистратите действат по вътрешно убеждение. За прокуратурата има службен, инстанционен и съдебен контрол. Който разбрал, разбрал!

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 16:22
Гост

И аз това реших. Опитах се на няколко пъти да обясня действащото правно положение, ама хейтърите дрънкат глупости, вкл. и в настоящата статия. Най-доброто решение е да не се слиза в секцията на коментарите.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 16:32
Гост

Ниското ниво в коментарите не представляват реална извадка. Нивото е изкривено, тъй като последните месеци се навъдиха тролове, които да опонират на познатите тролове на ПИК и т.н. За жалост новите тролове не са по-интелигентни от предишните, но пък спамят 3 пъти повече мнения.

Къде са -секвестираните-злато, бизнес , картини?
Къде са -секвестираните-злато, бизнес , картини?
22 декември 2021 17:00
Гост

В прокуратурата има тежка йерархия. А ако смятате,че началник на горно ниво, който по НПК няма право да дава указания(защото не е непосредствено горестоящ, а на по-високо ниво), ако даде устни указания по неформален ред няма да бъдат изпълнени дълбоко грешите. Точно в прокуратурата лъха на съветизъм йерархия ,,страх от горестоящите, там се прилага принципа „НАГОРЕ ЛАЗИ, НАДОЛУ ГАЗИ“. В прокуратурата няма никакъв контрол. Справка видеото осемте джуджежата-човекът и подкупът посочи, и имена, звена, и златото му задигнаха-35 кг злато, за които не се спори,че са били налични към даден момент, и бизнеса му секвестираха-и нищо не се случва. Вече… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 15:43
Гост

Жалка карти е тази колега Йорист….Вмешателства в съд.власт. Магистратът има вътрешно убеждение..дори когато постановява оправдателна присъда или УПО…Проста и жалка с чудесно CV за пред неграмотната публика!

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 17:32
Гост

Може да е прост и да защитава мафията, но пък за сметка на това има каскет и луксозен виноохладител!

рибата се вмирисва от главата
рибата се вмирисва от главата
22 декември 2021 15:07
Гост

Дискусията около Гешев замъглява най-интересния въпрос от изказването на министъра, този за изчезналите търговски дела. Именно в търговското правораздаване е „тихата“ корупция. Изчезването на делата няма как да е случайно. За това са взети много пари, при това от съдии. Като се има предвид какво представлява днешната ТК на ВКС, не се учудвам. Една от съдийките в нея беше загубила доста дела на свой доклад в СГС, което беше решаващ аргумент да бъде взета във ВКС без да мине през САС. Ходатайството за нея е направил тогавашният ръководител на колегията. Както се знае, рибата се вмирисва от главата.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 15:09
Гост

Така е. Рибата се вмирисва от каскета.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 17:05
Гост

В съда дела си изчезват редовно. Ще ви напомня за скандала от 2007, когато стана ясно,че са подменяни от вътрешни на систевата хора дела в старата архива, . И до днес пенсионерите или наскледниците, загубили жилищка не могат да се оправят.
Ето линк , от който прокурор ИИван Петров казва,че поне 150 собственици са загубили жиблищата си заради бандата, действала от служители в съда . А да-присъди-няма. Хората загубиха жилищата си, а 15 год по-късно-справедливост-йок. А и давността е изтекла, най-вероятно вече. Всякаква-и гражданска, и наказателна давност.
https://www.24chasa.bg/Article/132695

Ррр
Ррр
22 декември 2021 14:48
Гост

Това недоразумение,наречено „министър“, изобщо има ли диплома за юрист?
Отваряла ли е някога в живота си една книжка,на която пише „Наказателно-процесуален кодекс“.
Дали е чела и една друга,с много по-малък обем книжка,на която пише „Конституция на Република България“…
Мале, мале, и това нещо се представя за министър на правосъдието…!!!
Срам! Сигурен съм,че тази ще остане в историята с некомпетентноста и некадърността си!

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 14:55
Гост

Не говорете така за Барни Ръбъл! Поне книжки оцветяваше добре!

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 16:06
Гост

Това че някой изглежда комично или тъповато, но изключва да е умен и интелигентен. Прякори се лепят в ученическите години.

Иванка
Иванка
27 декември 2021 14:17
Гост

То, Барни беше по- начетен, направо Велик. А и знаеше как се целува ръка на Боса. А пък Цачето беше велика, все грамотни министри.Хайде кок.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 14:07
Гост

Доста ограничено същество от към правни знания е новия министър.Барни е гений в сравнение с нея.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 14:12
Гост

Колега, това е правен сайт, а не такъв за вицове. Дори мои приятели, симпатизанти на ГЕРБ, ги напушва смях като им спомена Барни. Изобщо, кадрите на доскорошните управляващи са…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 декември 2021 14:22
Гост

Да, това е малко прекалено. Тази е просто натегачка и затова плещи глупости.

111
111
22 декември 2021 14:42
Гост

Тази женица май ще го задмине по „постижения“ и бисери….
Истинска находка е….
Оставете я да се наиграе хубаво…

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 16:06
Гост

За съжаление е така..Невъзпитана, напудрена и арогантна лелка

Дежурен Шиши трол
Дежурен Шиши трол
22 декември 2021 14:07
Гост

Колеги, дайте да им обясним на тези прости юристи, че първо от Гешев нищо не зависи и второ ние го защитаваме пламенно единствено заради принципите на правовата държава. Ако някой мръсник попита защо така са ни се свили дупенцата само при мисълта, че Гешев може да бъде сменен, може да му обясните, че се притесняваме от репресии на новите управляващи-протестъри-престъпници по отношение на нямащи никакво отношение към извършени престъпления за милиарди като Бойко Борисов, Делян Пеевски и пр. почтени граждани.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 декември 2021 14:18
Гост

Брейййй, някой знае за извършени престъпления за милиарди, а си мълчи. Тц тц каква пасивност, нямаме гражданско общество и това е. Само интернет тролове, които пишат каквото си искат.

w5grn
w5grn
22 декември 2021 14:24
Гост

Кой знае ли? Ами, целият народ, с изключение на Гешев и подчинените му прокурори, които широко си затварят очите. Може би затова целият народ, с изключение на тези престъпници, над които Гешев е опънал чадър и ги пази от наказателно преследване, както и техните протежета и интернет тролове, искат смяна на Гешев.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 декември 2021 14:27
Гост

Ми като си толкоз запознат, иди дай показания бе, омчо. Аман от празнословия и преразказани журналистически статии.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 14:32
Гост

Бухале, пред кой да даде показания? Пред онези, които като получат сигнал срещу Герб или Дпс „по вътрешно убеждение“ или не образуват наказателно производство или го „смачкват“? Хайде, моля ви се по-сериозно! Вече бабите и дядовците на село не ви вярват на глупостите, а вие сте тръгнали интелигентни юристи тук да се опитвате да заблуждавате, ама постигате точно обратния ефект!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 декември 2021 14:42
Гост

Освен общи приказки и съмнителни подслушвания на лични разговори и снимки на чатове, аз не виждам само пушилка и персонална неприязън, подкрепена с политически мотиви. Сериозни разследвания не се правят по медиите, които имат достъп само до част от информация, а останалата си я измислят за по-голяма сензация.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 декември 2021 14:45
Гост

Интелигентен юрист няма да говори неща като за абсолютно верни, преди да я наясно с цялата фактическа обстановка. И никога не се опитвам да заблуждавам, само изразявам мнение. Всеки си има глава, да мисли и да преценява написаното. Правете разлика.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 15:01
Гост

Колеги, не се хабете. За троловете на дпс и герб всяка свиня и тиква са невинни, освен ако не са налице 2 кумулативни предпоставки – самопризнания и пресконференция на каскета за потвърждение на казаното. Иначе няма никакви доказателства както казват те.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 декември 2021 15:13
Гост

Знаете ли какво, с нетърпение очаквам да видя кога и дали вобще ще успеят да завършат АМ Хемус. Разлика между това да крадеш и управляваш некадърно публичните финанси има единствено в това, че безстопанствтеността се доказва по-трудно, а разпиляването на средства може да остане и безнаказано ( кат на Кирчо Тапирчо декларацията) под предлог на оперативна самостоятелност на органа. Ако трябва да избирам АМ Хемус + „оперативни загуби“ от 50-60 млн ли., взети от малка група хора, и никаква магистрала, но раздути социални плащания на калпак + пълзяща корупция на дребно и партийна феодализация на министерствата, ведно с очевизваден нормативен… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:30
Гост

Каква компетентност има министъра на правосъдието да получава и обсъжда „сигнали“ срещу прокуратурата? Кога най-после ще имаме правосъден министър, който има представа от закона?

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:32
Гост

Разделение на властите и взаимен контрол между тях. Стар правен принцип.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 декември 2021 14:06
Гост

Точният термин не е ли „възпират“, че така нещата изглеждат малко по-различно? Контролът е само средството за взаимното ограничаване на властите и недопускането на някоя от тях да вземе превес. Въпросът е как точно прокуратурата застрашава правомощията на изпълнителната/законодателната власт в този случай? Да, има нужда от реформа, но да се опитват да демонизират цели държавни структури, за да обслужат свои краткосрочни политически интереси, е всичко друго, но не и зряло управленско поведение. Дано се успокоят и като му дойде времето да вземат адекватни и трезви решения. Контрол може и следва да има и от страна на обществеността. Може да… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 14:06
Гост

Разделението на властите знаеш ли какво означава? Какъв контрол си мислиш, че може да упражнява министъра върху прокуратурата? Кой е този акт, където е разписано това? Защо наводнявате форум за образовани хора с глупостите, които тролите навсякъде другаде? Наемете малко по-интелигентни тролове.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:25
Гост

Много ниско ниво от секретарката на Христо Иванов. Пред камера се държи ужасно и копира някакви ужасяващи калъпи, набити им по Хамериканска линия. Трагедията е пълна!

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:27
Гост

След Барни Ръбъл и Каскета, думата „трагедия“ вече има ново, недостижимо измерение в правните среди.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:28
Гост

Не знам дали е недостижимо, излежда ще го достигнем и ще поставим ново дъно.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:33
Гост

При Гешев все си мислим, че дъното е стигнато, но той упорито продължава да копае.

ама много си приличат
ама много си приличат
22 декември 2021 12:57
Гост

Министърката има двойничка-приликата е направо изумителна!

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:23
Гост

По-важното е, че няма прилика с Барни Ръбъл и останалите каскетоподобни калинки.

дори и на десетокласник е ясно,че
дори и на десетокласник е ясно,че
22 декември 2021 12:54
Гост

Главния прокурор лично не разследва лично нищо, нито пък отговаря, ако подчинен му прокурор е отказал да разследва нещо си.

Първокласниците знаят защо
Първокласниците знаят защо
22 декември 2021 13:03
Гост

Мхм, той само може да го командирова на другия край на България или да му врътне една дисциплинарка примерно (това разбира се чрез подчинените му органи), ако има неблагоразумеието някой подчинен прокурор да тръгне да разследва ефективно който не трябва. И те ГЕРБ и ДПС затова изпадат в истерия всеки път като се заговори за смяната на Гешев, защото от него нищо не зависи, нали.

Васил
Васил
22 декември 2021 13:52
Гост

Не искам да се приема за обида, но малоумни да бяха, вече щяха да знаят това нещо. По-зле са от такива…
Колкото Рашков е задържал някого, толкова и Гешев, като главен прокурор, е отказал да разследва нещо.

Хари
Хари
22 декември 2021 12:42
Гост

На Гешев май му идва краят. Което е добре.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:34
Гост

Добре за бай Ставри. За Тиквата, Каскета и калинките на ГЕРБ и ДПС е много, много зле.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:39
Гост

Че то и в прокуратурата изчезват делата, за да бъдат отървани роднини на прокурори. Ноторния пример, отпеди много години4-днес издавностен по давност е с брата на бивш много висш прокурор-обвинен в иманярство, папката с делото е изискана в тази много горна прокуратура, и делото изчезва там . Никога папката с делото и изчезналите документи не са били възстановени, по ред, описан в съответния нормативен акт.
Днес давността-и за изчезването на папката, и за иманярството са изтекли многократно.

Стига общи приказки
Стига общи приказки
22 декември 2021 12:28
Гост

Уважаемата министърка, както и тези зад нея, нека най-сетне да бъдат така добри да посочат в кой текст от кой закон е казано, че главният прокурор е в състояние да взема процесуални решения по определени досъдебни производства, или да нарежда на някой друг да го прави, извън редките (писмени) изключения по реда на инстанционния контрол. Ама не общи приказки и non sequitur съждения от типа „Гешев разваля крехката демокрация“ и „тези действия очевидно са били извършени със знанието на главния прокурор“ (както Янаки Стоилов беше написал в „своя“ „сигнал“), а реални факти какви неправомерни действия са били извършени. Гледайки коментарите,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:36
Гост

За съжаление е така.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:37
Гост

Публично изразено мнение, че не е привърженик на традиционното за всяка демокрация разделение на властите. Публично огласяване на СРС в нарушение на НК. Нарушаване на презумпцията за невинност с квалифициране кой бил виновен и престъпник още в началото на досъдебно произвоство. Възприемане на вътрешно убеждение, че Васил Божков е престъпник, а Делян Пеевски не, въпреки, че има достатъчно доказателства за противното. Особено връзки с „шефа“ Борисов докато беше начело на изпълнителната власт. Особени отношения с Pi Ar Sevi Boiko срещу която има много сигнали за корупция и пране на пари, но обвинения няма (ах, защо ли?). Спирам дотук, иначе списъкът… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:56
Гост

Ще ти отговоря на уж нарушенията, описани в коментара. 1) Никога не съм чул или прочел Гешев да е против принципа за разделение на властите, а точно обратното – призовава за спазването му. Ако имаш негово официално изявление, където се обявява против този принцип, моля да го споделиш тук. 2) СРС никога не са били оповестяване в нарушение на НК или НПК. Винаги е имало разрешение от наблюдаващ прокурор. За повече подробности във връзка с разгласяване на данни от СРС, ще ти оставя възможността сам да се запознаеш с практиката на ВКС по този въпрос. И защо не се е… Покажи целия коментар »

Стига общи приказки
Стига общи приказки
22 декември 2021 13:01
Гост

С оглед на горното, моля да дадеш още от твоя списък.

Реторичен въпрос
Реторичен въпрос
22 декември 2021 13:19
Гост

Щом нищо не зависи от Гешев, защо троловете на ГЕРБ и ДПС толкова истерично го защитават, хм?

Отговор на "реторичен въпрос" от Анонимен
Отговор на "реторичен въпрос" от Анонимен
22 декември 2021 13:25
Гост

Може би защото в една правова държава не би следвало да се иска оставката на легитимно избран на длъжността орган, само защото си върши работата и не обслужва ничии интереси.

Влезте да учите право в университет, завършете го, научете какво ознавача правова държава и ще говорим пак.

Правова държава
Правова държава
22 декември 2021 13:30
Гост

В една правова държава не е редно да се иска оставката на легитимно избрано лице. Освен ако при липса на комбайнеро-интелигентски вид и правен капацинет, съизмерим с диплома от милиционерско училище. Но най-вече освен ако оглавяваното от въпросното лице учреждение не действа като ПОРЪЧКОратура за едни и ПРИКРИВАтура за други.

Стига общи приказки
Стига общи приказки
22 декември 2021 13:40
Гост

Пак само твърдения и обиди. А нещо друго?

Стига общи приказки
Стига общи приказки
22 декември 2021 13:38
Гост

Интересно твърдение, тъй като ако се погледне внимателно, точно искащите оставката му се държат „истерично“. От сутрин до вечер се натяква как това е цел номер 1 на държавата, колко зле е сега и колко по-добре ще е след оставката, щели да се справят с него, да смачкат зависимостите и какво ли още не. Пък за коментиращите да не говорим – заплахи, затвор, унищожаване и т.н. Това е истерично. А не цитирането на действащи разпоредби на Конституцията, ЗСВ и НПК. А относно въпроса – никой не казва, че нищо не зависи от него – методическите указания например имат голямо въздействие… Покажи целия коментар »

Право в десетката!
Право в десетката!
22 декември 2021 12:02
Гост

„Не само кариерата на един човек е важна, за да стигне до този висок пост, важни са професионалните и нравствени качества и годен ли е човекът да го заеме“

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 11:57
Гост

Министърката май има нужда да научи НПК като гледам за какви нарушения ще прави искане. Много слабо подготвена по наказателно право и процес.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:01
Гост

Нарушенията и престъпленията на Гешев са много на брой, но все отнякъде трябва да се тръгне.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:06
Гост

Назови ми няколко, щом са много да видим дали са ти състоятелни твърденията.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:08
Гост

Министърката не блести с нещо кой знае какво, но на фона на селския труженик с каскета изглежда като професор от Оксфорд и Кембридж едновременно…

Ненавист
Ненавист
22 декември 2021 12:11
Гост

Гешев поне има малко понятие от работата в наказателното правосъдие, а г-жата няма никакво, тази сутрин бърка основни понятия, разбирам, че искат да се случат нещата, разбира се трябва реформа, но като не сте компетентни, направете съвет или някаква организация от хора специалисти по материята.

Жокера
Жокера
22 декември 2021 12:38
Гост

То и един млад и успял човек много се заканваше на един бивш вътрешен министър, когото обществото обвиняваше, че подслушвал, а накрая без малко да го осъдят, че отказал да подслушва, от трибуната на Народното събрание, че е извършил много престъпления и ще бъде наказан за всички, но тази закана не се сбъдна. Същите твърдения сега се чуват по отношение на Гешев, ха да видим ще го осъдят ли него или само ще си чешат езиците, щото на народа така му е „угодно“.

Симеон
Симеон
22 декември 2021 13:21
Гост

Като за начало, освен да си подаде оставката.

Диана
Диана
22 декември 2021 12:21
Гост

Аааа, вие понеже сте много добре подготвени – предимно в Магнаурската академия, наказателното ни право и процес са се сбъднали !
Аз – лично, а и критичната маса българи, видно от статистиката, сме възприели как 99.9 % от обвиняваните, респ. осъдените, лица са от категорията „умрели овце“.
И понеже сте особено вещи, „КТБ“ не е приключило с осъдителни решения дело, а е Аферата „КТБ“.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 13:32
Гост

Министърката има нужда да научи ЗСВ и конституцията също, но нищо от това не й пречи да дава медийни изяви, подкрепени от разни тролове в интернет.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 11:56
Гост

Закрийте специализираните, оправете делата на мафията и може да си ходите. Това ви е „реформата“.

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 12:00
Гост

За мен реформа ще е спиране на покровителстването на мафията от страна на прокуратурата, което наблюдаваме вече години наред, както и закриване на Съда за специализирани поръчки на мафията, чиято основна функция беше не раздаване на справедливост, а репресия на опонентите на ГЕРБ и ДПС.

Жаки
Жаки
22 декември 2021 13:24
Гост

Спецовете са за закриване отвсякъде. Никаква работа не вършат, а само носят разходи.

Панакотев
Панакотев
22 декември 2021 11:40
Гост

Има си хасда не е

Haralampi
Haralampi
22 декември 2021 11:36
Гост

Гешев нвма да повдигне обвинение на никой от Герб

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 11:57
Гост

Колкото и да е с нисък интелект, Гешев вече започва си дава сметка, че заради тези негови престъпления против правосъдието един ден има голяма вероятност да делят обща килия с Борисов. Все по-изнервен изглежда при публичните си изяви като не знае кога ще му дойде краят – догодина, по-догодина или след няколко години.

Христов
Христов
22 декември 2021 13:25
Гост

Естествено. Нали им слугува все още.

Куберт
Куберт
22 декември 2021 11:35
Гост

Правосъдието ни трябва да излезе на светло

Емилиева
Емилиева
22 декември 2021 11:34
Гост

Желая и успех с махането на Гешев

Иванова
Иванова
22 декември 2021 11:34
Гост

Ако бе друго то поне Надежда Йорданова е далеч по-сериозна от онова недуразумения Спондж Боб

Englishman
Englishman
22 декември 2021 11:33
Гост

В тази правосъдна министърка ни е надеждата

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 11:34
Гост

И в Кьовеши

Иванова
Иванова
22 декември 2021 11:32
Гост

Заредилсе е Гешеви си седи и не му дреме

Johan
Johan
22 декември 2021 11:32
Гост

Дано го махнат.

Черничев
Черничев
22 декември 2021 11:31
Гост

Гешев за много неща е виновен

Мини
Мини
22 декември 2021 13:26
Гост

Изключително нагло същество.

Много правилно!
Много правилно!
22 декември 2021 11:28
Гост

„как да води разследването – дали да го води по начин, по който да установи виновния, или да го води така, че нещата да замръзнат и да не се стигне до установяването му“

Анонимен
Анонимен
22 декември 2021 11:22
Гост

Да приключи някое дело от калибъра на КТБ, Божков и др. с по 10-20 подъдими и още 20-30 адвокати, пък тогава да говори кой как работи и какво може!

Поредния срам за прокуратурата
Поредния срам за прокуратурата
22 декември 2021 11:32
Гост

Това дело никога няма да приключи с осъдителна присъда, просто искаха да репресират поредния олигарх, неудобен на ГЕРБ и ДПС, като напр. го задържат под стража за няколко години без обосновано обвинение. И разбира се Делян Пеевски, който беше 50/50 партньор с Цветан Василев в цялата схема за източване, никъде го няма не само в обвинителния акт, но и по делото като свидетел дори.