Началникът на районното управление на МВР в Раковски Георги Илиев и трима негови подчинени са задържани при акция на дирекция „Вътрешна сигурност“, съобщи бТВ. Четиримата са половината от наличния състав на полицията в града, а по първоначални данни задържането им е след сигнали за изнудване на разследвани лица.

За полицаите била събрана информация, че при започване на разследване срещу дадено лице не вършели работата си по закон, а рекетирали съответния заподозрян да плати определена сума, за да бъдат прекратени действията спрямо него. Проверява се дали оперативна информация не е била използвана и за извършване на престъпления.

Според „24 часа“ Георги Илиев е разследван за подкуп от над 15 000 лева. До разследването срещу четиримата се стигнало покрай делото срещу пловдивските полицаи Стефан Модев и Петър Атанасов, които бяха задържани заради въоръжен грабеж на бус с цигари през май м.г. Тогава те заплашили с оръжие шофьорът на автомобил Ерхан Хакков и го завързали със свински опашки. Модев и Атанасов са обвинени за грабеж на цигари за 300 000 лева.

 

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Страшников
Страшников
20 април 2018 7:40
Гост

Едните крадат цигари, другите рекетират. Родната полиция ни пази.

Анонимен
Анонимен
19 април 2018 19:47
Гост

Милицията в Раковски, Първомай, Асеновград, Велинград, Пазарджик, Петрич ,Айтос, Несебър, в София- 7-мо, 4-то, 2-ро, 1-во РПУ са пътеводна светлина в законоспазването. Образец на законопослушието. Пример в законността.

юрист
юрист
19 април 2018 21:56
Гост

Че как доби впечатления от всичките изброени?

Анонимен
Анонимен
19 април 2018 17:57
Гост

Добре, че не са всичките вътре 🙂