Полицейският шеф от Кюстендил Захари Захариев вече е обвиняем за катастрофата, при която преди близо 4 месеца уби човек.

Захариев предизвика жесток челен удар на 13 март в село Невестино. На привидно прав участък от пътя, той навлязъл с висока скорост с джипа си в насрещното движение и се забил в колата на 45-годишния търговец Росен Любенов. Близките на починалия след 2 седмици мъж се опасяваха, че инцидентът с полицейския шеф ще бъде прикрит, защото за него МВР не съобщило. В бюлетина на полицията в Кюстендил се казваше, че е шофьор е пострадал в катастрофа между лек автомобил „Тойота“ и джип БМВ, като тестът за алкохол на шофьора на джипа е отрицателен.

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окръжна прокуратура София.

Днес Захариев е бил привлечен като обвиняем за причинена смърт по непредпазливост на Любенов, за което може да получи наказание от 2 до 6 години затвор, съобщиха от прокуратурата.

Разследването срещу него продължава, а той остава на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение – „подписка“. След инцидента Захариев беше отстранен от работа.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
ДВОЕН АРШИН НА ЗАКОНА
ДВОЕН АРШИН НА ЗАКОНА
07 юли 2018 8:28
Гост

Защо тоя не беше задържан за 24 часа? По ЗМВР. Това се случа ВИНАГИ, ако извършителят е лице-немилиционер. за прегрешения на милиционери действат други закони.

Кюстендилец
Кюстендилец
06 юли 2018 17:40
Гост

Захари ще си поеме отговорността достойно. Трагедията е и за двете семейства. А за тези дето го заляха с вулгарни обвинения, къде бяха те през годините, когато той се занимаваше с утайката на обществото, за да можем всички да спим малко по спокойно?

Петров
Петров
06 юли 2018 15:59
Гост

За къде е това бързане? Какво печелиш? Няколко минути преднина, но залогът е голям.

Възмутен
Възмутен
06 юли 2018 16:44
Гост

Жалкото е, че такъв тип хора злоупотребяват със служебното си положение.

Минувач
Минувач
06 юли 2018 16:48
Гост

Или се мислят за безсмъртни с бързите си коли.

Анонимен
Анонимен
06 юли 2018 15:56
Гост

При такива случаи трябва да има ефективни присъди.