Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения на 21-годишния Северин Красимиров за убийството на журналистката Виктория Маринова. До днес той имаше само задочни обвинения за изнасилване, представляващо особено тежък случай и за убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Красимиров напусна страната след убийството и отиде при майка си в Германия, където след това беше арестуван. Вчера той беше екстрадиран в България, а днес е бил транспортиран от София до следствения арест в Русе.

Разпитът му е продължил повече от 3 часа днес, съобщи бТВ. В следствения арест му е взета ДНК проба, като са установени и всички травми по него, е заявил съдебният лекар Пламен Димитров.

До задържането на Красимиров се стигна, след като разследващите в България издадоха европейска заповед за арест, тъй като негова ДНК беше открита по тялото на Виктория Маринова, а по дрехите му имало и кръв от жертвата.

Според разследващите убийството на журналистката е спонтанно извършено, след дълъг запой от Красимиров, който я е изнасилил по изключително жесток и мъчителен начин, придружен с брутален побой. Тялото на Маринова беше открито на 6 октомври в храсти край пешеходна алея до брега на Дунав.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Мунчо
Мунчо
19 октомври 2018 9:03
Гост

Той по едно време нали отричаше, че я е убил.

Анчо
Анчо
19 октомври 2018 8:06
Гост

Само дано да не се споразумее с прокуратурата.

Анонимен
Анонимен
19 октомври 2018 8:27
Гост

Това остава. При цялата жестокост, която е проявил.

Анонимен
Анонимен
19 октомври 2018 8:05
Гост

Надявам се на справедлив процес.