Бившият шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев днес подаде оставка като прокурор. Очаква се утре тя да бъде гласувана от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Георгиев се върна на работа в специализираната прокуратура, след като в края на юли след дълъг отпуск сам напусна поста начело на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) заради скандала с терасата на апартамента му, която хем се води обща част на кооперацията, хем може и се използва единствено от него. Мястото му като обвинител в спецпрокуратурата обаче се пазеше и така той се върна в съдебната система.

Скоро след това обаче беше назначен от правителството за консул във Валенсия. Последва остра реакция заради липсата му на дипломатически опит, кaкто и съмнения в познанията му по испански език.

Днес, подавайки оставката си във ВСС, той каза, че процедурата по заминаването му във Валенсия е приключила и ще отиде там в средата на месеца.

Преди време, когато беше зам.-министър на правосъдието в предишно правителство на Бойко Борисов, Георгиев се върна в прокуратурата, тъй като мястото му като магистрат се пазеше. Така после, когато оглави КПКОНПИ, също напусна само временно съдебната система. Сега обаче с подаването на оставка, за да започне някога работа отново като магистрат, той ще трябва да се яви на конкурс.

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Зоро
Зоро
01 октомври 2019 14:48
Гост

Няма да е голяма загуба за прокурорската гилдия.

Анонимен
Анонимен
01 октомври 2019 16:11
Гост

Може пък и да е загуба. В Цацаратурата такива полуидиоти с конкурс сякаш ги търсят и назначават.

Анонимен
Анонимен
01 октомври 2019 14:02
Гост

Честито на Георгиев. Той е наистина стойностен човек и незаменим кадър.

Заменим
Заменим
01 октомври 2019 14:04
Гост

Ей и тук налазиха тролове. Бихте ли бил/а по конкретен/а. И незаменими хора няма.

Анонимен
Анонимен
01 октомври 2019 13:43
Гост

Благодаря на Лекс за чудесната новина! Сега да си го отглеждат там.

Тартюф
Тартюф
01 октомври 2019 11:42
Гост

Като видях заглавието помислих че се касае за някактв морален акт, а то каква била работата. Ах, бедния човечец!

Ашколсун
Ашколсун
01 октомври 2019 11:32
Гост

Добре, професионалният път е решен. Сега остава да си спечели обжалването за терасата с каручка и това безспорно ще е поредният преуспял българин.

Урааа
Урааа
01 октомври 2019 11:35
Гост

Да, прав сте. Той е ценен кадър, с много качества. Как само всички се избиват да бъде част от тях. Първо КПОНКИ не искаше да се раздели с него и той мъжки не подаде оставка. После прокуратурата си го поиска обратно, но от МВнР казаха, че такъв испански лингвист е жизнено необходим за българо-каталунските отношения. И накрая терасата му не иска да се разделя с него, та се оказа принуден да обжалва акта за събарянето на барбекюто… Такива хора ни трябват, слава богу, че в управлението на страната всичките до един са все такива!

Анонимен
Анонимен
01 октомври 2019 11:49
Гост

Родината ни ще пребъде с подобни управници! Да благодарим лично на Цацаров, че дава път (или респ. разчиства пътя) на подобни таланти в областта си от световно ниво, както и на Пеевски, че ни информира за творческите успехи на тези люде, а също и за това, че бди някой соросоид да не дръзне да постави под въпрос безуепречната им репутация!

Жалко
Жалко
01 октомври 2019 11:31
Гост

Значи все пак избра да ида във Валенсия. Така се надявах, че специализираната прокуратура ще си върне престижа с един доказан професионалист и морален човек.

Очаквано
Очаквано
01 октомври 2019 11:30
Гост

Прокурорите гласуват под строй. Несъмнено ще я одобрят. Няма да го мотаят като Лалов.

Уви
Уви
01 октомври 2019 11:37
Гост

Да, той сега има дела да пише, ех…

момчето си отива
момчето си отива
01 октомври 2019 11:20
Гост

Отивал, връщал се, отивал връщал се, този път хайде – чупката. Яд ме е само, защото имам впечатления от работата му като прокурор в СГП и те бяха много добри. Какво стана с това момче?!

Анонимен
Анонимен
01 октомври 2019 11:21
Гост

пари, власт, обичайните неща. по монтескьо

последен танц
последен танц
01 октомври 2019 11:19
Гост

Както се пееше: Последен танц. Сбогом, любима…

Анонимен
Анонимен
01 октомври 2019 10:48
Гост

В развитите държави такива като него ги уволняват дисциплинарно, но още преди уволнението те сами са си подали оставката, защото имат морал и съвест. А в страната на Цацароидите такива ги награждават за вярна служба в угода на мафията с назначение в топлите страни.