Писменият изпит в конкурса за следователи в отдела на Специализираната прокуратура ще се проведе на 18 март (понеделник) от 9 ч. в Националния институт на правосъдието, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Кандидатите ще бъдат допускани в залите от 8,15 ч., след представяне на лична карта, входящ номер и подпис в присъствен списък.

От ВСС напомнят, че няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, а организаторите няма да имат ангажимент и да ги пазят до приключване на изпита.

Забранено е и ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка кандидатите трябва да носят нормативни актове без такива приложения. Ако все пак в изданията има такава практика, тя трябва да бъде така ограничена, че да не може да се ползва.

При същите условия на 20 март (сряда) ще протече и писменият изпит в конкурса за прокурори в Специализираната прокуратура.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
15 март 2019 12:42
Гост

Успех и попътен вятър.

Анонимен
Анонимен
15 март 2019 11:17
Гост

Правилно са забранили ползването на съдебни и тълкувателни решения, както и на друга съдебна практика.

Анонимен
Анонимен
15 март 2019 11:18
Гост

Тези актове са полезни за подготвянето за изпита, но е абсурдно да се ползват по време на изпита.

Peter
Peter
15 март 2019 13:19
Гост

Правилно е, никой юридически изпит не протича с ползване на ТР и практика. Виж, нормативните актове са друго нещо. Непосилно е човек да запомни дословно всяка разпоредба.