Предвиждат ли се и кога ваксини и за магистратите и служителите. На този въпрос да потърси отговор Пленумът на Висшия съдебен съвет.

Идеята за това е на Огнян Дамянов. На заседанието на Прокурорската колегия днес той напомни, че в началото на декември 2020 г. Съдийската колегия отправи такъв въпрос до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, но доколкото знае все още няма отговор.

Предлагам Пленумът на ВСС да попита министъра на здравеопазването дали магистратите и служителите, по смисъла на Националния план за ваксинация, са идентифицирани като целеви групи и кога се планира тяхното ваксиниране. Не желая да е по-рано, отколкото е по план, но дали и кога се предвижда ваксинирането на магистратите и служителите. Излишно е да казвам, че някои от тях загубиха живота си“, заяви Огнян Дамянов.

Главният прокурор Иван Гешев го подкрепи като посочи, че никой от Прокурорската колегия не казва, че магистратите и служителите заслужават преференциално третиране. „Това е нормален въпрос, за да има предвидимиост, да се знае дали и кога магистратите и служителите са включени в този план. На всички ни е ясно, че когато се касае за съдебни заседания, става въпрос за дейност с повишен риск от неблагоприятни последствия“, каза Гешев.

Според него независимо от решението на Съдийската колегия, въпросът трябва да изхожда от Пленума на ВСС, т.е. от институцията, която би трябвало да се грижи за всички тези теми.

Решението бе взето единодушно като предложението за отправяне на въпрос към Костадин Ангелов ще бъде внесено за обсъждане от Пленума на ВСС на 4 февруари.

Петко Тухчиев беше преизбран за районен прокурор на Добрич

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно преизбра Петко Тухчиев за втори мандат като районен прокурор на Добрич. Той беше единствен кандидат за поста.

В подкрепа на Тухчиев се изказаха главният прокурор Иван Гешев и Огнян Дамянов.

Колегата безспорно има един успешен мандат. Той е много добър административен ръководител и прокурор. Ползва се с уважението на колектива от районната и окръжната прокуратура в Добрич. В РП-Добрич има един много добър микроклимат, който спомага за нормалната работа. Всичко това ме кара със спокойствие и чиста съвест да гласувам за него“, каза Дамянов.

Главният прокурор допълни, че Тухчиев се е представил много добре на днешното изслушване и много добре се е справил през първия си мандат. „Районна прокуратура-Добрич е една много добре администрирана прокуратура с добри резултати и добър микроклимат“, каза още Иван Гешев.

Един от въпросите, които бяха обсъдени при изслушването на Тухчиев е кое териториално отделение към РП-Добрич може да бъде закрито – в Балчик или в Каварна. Всъщност това е последващата стъпка в реформата на прокуратурата – да се прегледа дейността на всичките териториални отделения и да се прецени дали всички ще продължат да съществуват.

Петко Тухчиев обясни, че и двете са важни, защото в Балчик има пристанище, а Каварна е пограничен район. Освен това в един момент ще се увеличи туристическият поток, който сега е намалял заради пандемията, и тогава също ще има нужда от присъствие на прокурори в двата града. Третият аргумент, който изтъкна Тухчиев, е, че може да има и увеличаване на делата във връзка с мерките за изолиране и налагане на карантина на болни и контактни на хора с COVID-19.

12
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Недоучило докторче
Недоучило докторче
27 януари 2021 19:27
Гост

Много плитка схема, прокурорската колегия искала да знае дали и кога ще ваксинират магистрати. Тоест, Каскета е разпоредил на подчинените си да реват за ваксини, за да може бюджета още един пакет ваксини да поръча и да ги плати, а герберастите да си вземат процента под масата от фазерите. Иначе ваксините са „безплатни“- плаща ги бюджета, а той откъде се пълни? От данъкоплатците, които съвсем не са ентусиазирани да влизат в ролята на опитни зайчета за генно инженерство. Ало, някой случайно да е попрочел малко, че фазерите не продават ваксина, която съдържа омаломощен корона вирус, а ваксина, която съдържа протеин,… Покажи целия коментар »

Занев
Занев
27 януари 2021 15:05
Гост

Пълна пародия.

Анонимен
Анонимен
27 януари 2021 15:04
Гост

Късмет на човека. Да няма работа!

Анонимен
Анонимен
27 януари 2021 15:02
Гост

Голямо важно

Анонимен
Анонимен
27 януари 2021 15:01
Гост

Да де. Сън не ме ловеше кой ще е районен прокуроро на Добрич. Толкова загубен град в България няма. Бях там по работа за 3 месеца. Значи по-ограничени хора няма.

Swich
Swich
27 януари 2021 15:02
Гост

И аз имам негативни впечатления от този град. Уви не е добре положението. Аз им говоря нещо ти едва ли не сумтят и не вдяват какво им говориш.

Осморката
Осморката
27 януари 2021 15:03
Гост

Добрич е недоразумение създадено през соца. Не е мръднал от създаването си. Аз им приказвам, че трябва да се открие висше училище, тия викат „На добричлии не ни трябва висше училище“. Викам еми явно да – на вас ви трябва една крава и една кофа да я доите и това е.

Анонимен
Анонимен
27 януари 2021 15:04
Гост

Аз не виждам за какво им е прокурор и дали разбират какво значи прокуро изобщо.

Анонимен
Анонимен
27 януари 2021 15:05
Гост

Абе те обясняваха тия, че не ги излъчвали по медиите и не им обръщали внимание. Е какво внимание да ти обръщат, като при вас няма нищо. Едно нищо е.

Не-хейтър
Не-хейтър
27 януари 2021 16:21
Гост

За съжаление е много ограничено от Ваша страна да се изразявате така :). Хора всякакви – това, че сте имали неприятни впечатления, не значи, че няма и читави хора, както е във всеки един град, не само в България. Интересно Вие големият софиянец, роден на жълтите павета, ли сте, че се изказвате така? Или просто избивате комплекс за малоценност? Само последното би обяснило ограничените ви възгледи, след като забелязвам и на друга статия от днес плюете града? Сигурно е, че явно и Вие не сте оставили добро впечатление на хората от града, без да е нужно дори да Ви познавам… Покажи целия коментар »

Kyncho
Kyncho
27 януари 2021 15:00
Гост

Честито на човека

Spiro
Spiro
27 януари 2021 15:00
Гост

Жестоко хубаво