Петима нови съдии встъпиха днес в длъжност в Пловдивския районен съд. Весела Петрова, Поля Сакутова, Пламена Славова-Милева, Георги Гетов и Николай Голчев бяха назначени като районни съдии от Висшия съдебен съвет преди около две седмици. Четирима от тях бяха младши съдии в ОС-Пловдив, а Поля Сакутова – в Окръжен съд-Кърджали.

Весела Петрова и Пламена Славова-Милева ще гледат граждански дела, а Георги Гетов, Николай Голчев и Поля Сакутова – наказателни дела.

Весела Петрова е завършила „Право“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ през 2011 година. До момента е работила като юрисконсулт и  съдебен помощник във Върховния касационен съд.

Поля Сакутова също е завършила „Право“ в Пловдивския университет през 2002 година. Работила е като публичен изпълнител, помощник частен съдебен изпълнител и юрисконсулт.

Пламена Славова-Милева и Георги Гетов са завършили „Право“ Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 2014 година. Пламена Славова е работила като юрисконсулт, а Гетов – като младши експерт в Министерството на околната среда и водите.

Николай Голчев е възпитаник на юридическия факултет на УНСС. Завършил е през 2013 г., работил е като адвокат в Софийската адвокатска колегия.

На тържественото общо събрание по встъпването в длъжност на петимата нови съдии присъстваха председателят на Апелативен съд-Пловдив Магдалина Иванова, зам.-шефът на окръжния съд в града Румяна Андреева и ръководителят на РС-Пловдив Иван Калибацев. Магдалина Иванова пожела професионални успехи на новите кадри, а Калибацев – здраве и успех в работата им като съдии.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
09 юли 2018 16:29
Гост

Господин Голчев дано да е натрупал опит с течение на времето, че като гледам къде е завършил…

Студент
Студент
09 юли 2018 16:42
Гост

В много престижен ВУЗ-Утре Носи Съответната Сума. 🙂

Иван
Иван
09 юли 2018 16:59
Гост

Много евтино заяждане. Пет години в САК си е сериозен стаж. А миналата година в СУ като приемаха за „Право“ с 4-ки от изпита по литература.

Магистрат
Магистрат
09 юли 2018 15:58
Гост

Успех на колегите! Дано работят усърдно в името на справедливото правораздаване.