Парагвайският прокурор Марсело Печи, който е работил активно срещу организираната престъпност, е застрелян в Колумбия по време на медения му месец, предаде „Ройтерс“.

Убийството е извършено вчера на туристическия остров Бару, където Печи и съпругата му – парагвайската журналистка Клаудия Агилера, са били на меден месец в курорт близо до карибския град Картахена.

Малкото известни засега подробности е споделила Агилера, която по-рано вчера е обявила в профила си в една от социалните мрежи, че е бременна. Журналистката е обяснила, че двамата с Печи са били на частен плаж до хотела им, когато били приближени от двама мъже, които го застреляли.

45-годишният прокурор не е получавал заплахи преди това, съобщи още съпругата му. Той е известен с работата си по значими дела за пране на пари, трафик на наркотици, разследвал е убийството на дъщеря на политик, както и бившия бразилски футболист Роналдиньо, който беше арестуван през 2020 г. при опит да влезе в Парагвай с фалшифициран парагвайски паспорт.

„Имаме информация, която събираме спешно и ще ни помогне да идентифицираме виновните за това жалко събитие“, каза началникът на националната полиция на Колумбия генерал Хорхе Луис Варгас и предложи награда от около 122 000 долара за информация, която може да помогне за разкриването на престъплението, както и за идентифициране на заподозрени.

„Трябва да ги идентифицираме, за да разкрием спешно възможната им връзка с убийството на Печи“, каза той и добави, че властите са разположили служители по летищата и по пътищата.

„Страхливото убийство на прокурора Марсело Печи в Колумбия натъжава цялата парагвайска нация. Осъждаме най-енергично това трагично събитие и удвояваме нашия ангажимент в борбата срещу организираната престъпност“, каза президентът на Парагвай Марсело Абдо.

20
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Панайот
Панайот
11 май 2022 15:11
Гост

Изключително важно е , ако извършителите бъдат задържани , да им се спазят всички права съгалсно НПК, ЕКПЧ, ВДПЧ и тем подобни….

Проскубания бухал
Проскубания бухал
12 май 2022 0:29
Гост

Съгласен съм, но едва след като им спретнат един хубав бой в някое мазе.

Анонимен
Анонимен
11 май 2022 14:44
Гост

Нали сами разбирате, че всичко е много относително и мафията понякога вика „Дръжте мафията!“. Тези борци срещу мафията си ги имаме и тук в лицето на ССБ, които така се борят хем за правата на подсъдимите, хем за закриването на спеца, хем за психичноболните и децата, хем за места във ВСС, че освен да им повярваме, че сами имат сила за всичко това и го правят защото са с добри сърца друго не ни остава. Иначе мафия в България вече няма просто, защото никой не вижда най- очевадните неща или поне така изнася на повечето. И да- не е секта,… Покажи целия коментар »

Димо
Димо
11 май 2022 14:08
Гост

Неандерталци! Та те не могат да избият всички прокурори. До кога ще я карат така?

Ставри
Ставри
11 май 2022 14:09
Гост

По тези ширини саморазправата е нещо нормално.

Кики
Кики
11 май 2022 14:05
Гост

Тъжна история. Отново мафията възтържествува.

Руменов
Руменов
11 май 2022 13:33
Гост

Уви битката на този прокурор е била обречена. Същото се случва и в дрги латино държави, както и Мексико. Ако държавата не поиска да се справи с мафията, то усилията на тези единични прокурори са безмислени. А реално мафията по тези страни контролира доста неща в държавите, а те на свой ред нямат шанс да издрапат от тинята и да предложат по-добър живот на гражданите си. Да не мислите, че би им било много зор на Бразилци, кубинци, уругвайци, мексиканци, пуерториканци, хондурасци и какви ли не още да бягат в САЩ, ако имат добра и доходоносна работа в страната си?… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 май 2022 13:31
Гост

Много важно.

Кирчев
Кирчев
11 май 2022 13:31
Гост

Е така е било в Италия през 60, 70, 80-те.

Капоне
Капоне
11 май 2022 14:05
Гост

Лошото е, че се връщаме към тези години.

Фусиле
Фусиле
11 май 2022 13:30
Гост

Още са на нивото от когато убиха колумбийски футболист, за дето си вкара автогол и отпаднаха от Световното 98.

Мики
Мики
11 май 2022 14:06
Гост

Тъжна история.

Милена
Милена
11 май 2022 13:30
Гост

Това са южни душици непослушни. Буйна кръв и следователно никакъв ред и дисциплина, някаква визия за развитие на страните с поглед в 21ви век. Още си кютат на ниво мафия и престъпност. Бивши колонии на Европа са. Защо Испания и Португалия не се опитат да въдворят ред там? защото са суверенни държави ли? Добре, че Путин беше достатъчно тъп за да не започне да ги обгрижва по-активно. Защото можеше половин континент сега да подкрепя Путлер. И то не за друго, а защото тези страни там не са получили подкрепа от САЩ и Европа.

Гирев
Гирев
11 май 2022 13:28
Гост

Ей, чудил съм се, абе тия не са толкова бедни страни, защо така сами те се оставят да мизерстват и не искат по-добро развитие. Същото важи и за великите сили, които явно не искат да развият тези страни. Колумбия, Парагвай, Уругвай, Бразилия и Аржентина – би трябвало големите компании и правителства да инвестират в тези страни. И то не за друго, а защото точно там са ситуирани белите дробове на планетата – Амазонка. И трябва да се спре изсичането на гората. А това се случва , защото маса хора нямат какво друго да правят за да изкарват пари. Европа трябва… Покажи целия коментар »

Edna dama
Edna dama
12 май 2022 10:06
Гост

бедността налага нищета на съзнанието- лесен контрол- благодтна почва за каквато и да е форма на диктатура – мафия/държавна такава, коьто ема интерес да поддържа това състояние, защото не може и не иска да предложи възможност за просперитет, за да не изгуби позиции_ нещо като изкуствена кома…
вижте и Русия, нима мнозинството от обикновени хорица не иска по добър живот …

Фериска
Фериска
11 май 2022 13:26
Гост

Ние не сме добре и сме утайката на Европа. Доказват го шествията в подкрепа на Путлер. Но в латинска Америка са далеч пред нас по простотия и престъпност. Няма две мнения по въпроса.

Хари
Хари
11 май 2022 14:07
Гост

Кога ли ще прогледнат милите и ще направят крачка напред.

Милушев
Милушев
11 май 2022 13:25
Гост

Лекс, моля ви. Това е южна Америка. Там за справка убиват съдии на футболни мачове по долните дивизии, защото просто са хулигани. Обезглавиха един съдия на мача. Представете си за какво говорим. И това е в Бразилия. Но все тая де, Бразилия, Парагвай, Аржентина.. един дол дренки са. Какво да говорим за Колумбия.

Павлова
Павлова
11 май 2022 13:24
Гост

В тези държави все още имат проблеми от подобен тип.

Иванова
Иванова
11 май 2022 13:24
Гост

Е? Защо ни информриате за събитието? Лошо е, но реших, че е почивал в България, че това да е важна новина.