Трима съдии от Софийския апелативен съд и един от Окръжен съд-Търговище са класирани на първите четири места в конкурса за повишаване в Наказателната колегия на Върховния касационен съд. Толкова са и свободните места там.

Магистратите от САС Красимира Медарова и Невена Грозева са с оценки 6.00, колежката им Надежда Трифонова е получила 5.93, а Бонка Янкова от ОС-Търговище – 5.98, която е и член на Комисията за атестирането и конкурсите.

„Под чертата“ са останали бившият член на Висшия съдебен съвет Камен Иванов (с оценка 5.35), председателят на Бургаския апелативен съд Деница Вълкова (5.63), зам.-шефките на САС Елена Каракашева (5.63) и на Апелативния специализиран наказателен съд Петя Колева (5.83) и и.ф. ръководителят на АСНС Даниела Росенова (5.15).

Сред съдиите, които не са успели да се класират, са и Мария Митева, Татяна Грозданова, Вера Кънева и Стефан Илиев от САС, Веселина Вълева и Десислава Врачева от АСНС, Димитрина Ангелова, Величка Цанова, Карамфила Тодорова, Вера Чочкова и Десислав Любомир от Софийския градски съд, Силвия Цанкова и Михаела Буюклиева от Окръжен съд-Пловдив, Мая Йорданова от ОС-Сливен, както и двама военни съдии – Румен Петков от ВоАпС и Даниел Луков от ВС-Пловдив, който е с един от отличните резултати – 5.90 и е класиран на пета позиция като „първа резерва“.

В конкурса за повишаване в Наказателната колегия на ВКС участваха и няколко районни съдии. Кристина Тодорова от Сливница, Анелия Игнатова от Ихтиман и Красимир Димитров от Плевен обаче не успяха да се класират за място във върховния съд.

Все още не е обявено класирането на кандидатите за повишаване в Гражданската колегия на ВКС. Там свободните места са три. Преобладаващата част от желаещите да работят във ВКС са съдии от окръжно ниво. Сред тях са и.ф. председателката на СГС Десислава Попколева, зам.-шефките на Софийския окръжен съд Емилия Донкова и на ОС-Перник Милена Даскалова.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
09 август 2018 11:13
Гост

Трима от САС- това дали е просто случайност.

Колега
Колега
09 август 2018 11:21
Гост

Може би не, защото и друг път болшинството са били от там
Всъщност това много говори за квалификацията на колегите от САС.

Дебелата Берта
Дебелата Берта
10 август 2018 11:02
Гост

Да, затова на този фон колежката от ОС-ТЪРГОВИЩЕ стои нелепо. Още повече, като се отчете, че по „успех“ е задминала доказани колеги от САС и СГС. Да се чудиш как с квалификацията си от малък окръжен съд, Бонка Янкова е по-добър съдия, напр., от Мария Митева, Таня Гразданова, Камен Иванов, Вера Чочкова, Вили Цанова, Вера Кънева, Т.Грозданова, Елена Каракашева и другите /с повече стаж и доказан професионализъм, утвърдени авторитети/. Капацитетът на тази колега, според запознати, мека казано въобще не отговаря на изискванията за върховен съдия. Срам! Но, очевидно, търговията в КАК върви успешно, колеги. Да не говорим, че тук има… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 август 2018 11:16
Гост

И кои са тези запознати, за които пишете, относно квалификацията на съдия Янкова? Сигурно колегите от АпС София са добри, вие ги познавате по-добре. Аз пък познавам съдия Янкова и мога да заявя категорично, че изборът й е абсолютно заслужен, както и оценката. За пореден път се подценяват колеги от по-малки съдилища, съвсем незаслужено.

Петров
Петров
09 август 2018 11:00
Гост

Жалко за Мария Митева. Невероятен професионалист е.

Анонимен
Анонимен
09 август 2018 10:51
Гост

Много високи оценки са изкарали. Поздравления!

един от залата
един от залата
09 август 2018 10:55
Гост

Браво, капитан Луков!