Висшият съдебен съвет (ВСС) публикува класирането в конкурса за наказателните отделения в окръжните съдилища (виж тук). Той беше обявен през юли 2019 г. Местата са 13 в 11 окръжни съдилища.

Зам.-шефката на РС-Хасково Даниела Николова е с най-добър резултат и е класирана за мястото в окръжния съд в града.

На двете бройки в Окръжен съд-София са класирани Кристина Тодорова (РС-Сливница) и Анелия Игнатова (РС-Ихтиман).

Димитрина Младенова (РС-Монтана) „печели“ мястото в окръжния съд в града, Милена Карагьозова-Минчева (РС-Горна Оряховица) – в ОС-Велико Търново, Николай Николов (зам.-шеф на РС-Кюстендил) – в ОС-Кюстендил, Георги Иванов (РС-Бургас) – в ОС-Бургас, Георги Янев (РС-Благоевград) – в ОС-Благоевград, Елица Димитрова (РС-Русе) – в ОС-Русе и Красимир Комсалов (РС-Пазарджик) – в ОС-Пазарджик. Доскоро той беше командирован в Специализирания наказателен съд (СНС) и е докладчик по делото срещу Николай и Евгения Баневи.

На бройката в ОС-Плевен е класирана Силвия Житарска (шеф на РС-Бяла Слатина), а съдиите от РС-Русе Мирослав Йорданов и Явор Влахов – за двете места в ОС-Разград.

Кандидатите бяха 170 като четирима от тях не бяха допуснати до конкурса по различни причини. Други трима се отказаха от участие, като един от тях е Пенка Велинова, която първо стана зам.-шеф на СНС, а след закриването му беше преместена в Административен съд София-град.

 

54
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Свобода
Свобода
29 септември 2022 5:05
Гост

Законът е един съдиите са различни никой не спазва конституцията нито конвенцията нито един магистрат не носи персонална отговорност съдиите трябват да са независими да спазват закона то било конституцията то било конвенцията трябва да са независими Висшият съдебен съвет който е обявил конкурса е с изтекъл мандат буквално нито една институция не работи правилно в тази страна. За кокошка няма прошка за милиони няма закони!

Аaaaa
Аaaaa
28 септември 2022 21:34
Гост

На някои кандидати за Русе сигурно показанията на дрегера са им вдигнали бала

Анонимен
Анонимен
28 септември 2022 20:41
Гост

А корифейката Празноглавска от Луковит влиза ли по ал.6 за Варна, че има амбиции за шефска кариера? Горките колеги- има да участват в римейк на „Кръстникът“!

Инспектор Пинко Розовата пантера
Инспектор Пинко Розовата пантера
27 септември 2022 23:37
Гост

До “ Аномният“ , поствал в 22.58. Хайде, хайде…..тия приказки, ги разправяй на някой друг….! Защо не обявиха крайното класиране за наказателно отделение в момент, преди пенсионирането на гражданския съдия от Окръжен съд – Разград ? А, малко след пенсионирането и? Каква е причината ? Вие, след като сте толкова компетентен, може ли да кажете – дали в състава на комисията има завършили учебна заведение, в което да са завършили някои от началниците на съдилища, в които има обявени щатове дза наказателно отделение, ако има в коя година са завършили? Иначе съм съгласен с Вас – за еднаквия стаж/ до… Покажи целия коментар »

Инспектор Дю - дю....
Инспектор Дю - дю....
27 септември 2022 19:39
Гост

До “ Да попитам, “ Една“ и 100% наблюдател “ . Магистратите от Разградско не са прости! Дано само не страхливи ! Има способ за защита – обжалване! Защо свободна бройка на съдия от гражданско отделение на Окръжен съд – Разград, не се обяви на конкурс за гражданско отделение, както е редно! Още повече, че предходната бройка е освободена от съдия , който е работил в наказателно отделение, а защо сега не си процедира по същия начин….които е странно….! Та, по тоя повод размишлявам- дали комисията може до решава такъв въпрос без становището на ръководството на Окръжен съд – Разград… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
27 септември 2022 22:58
Гост

Тук се пишат май едни и същи неща. Вече беше посочено,че втората бройка е заради еднаквия бал и стаж на двамата съдии от Русе и съответно бройката се клонира.На какво основание иначе ще се избере единият съдия пред другия, за да се заеме само първоначалната бройка? Друг е въпроса как докараха еднакъв стаж до ден и по двете графи,като има вариант и да е техническа грешка.

НеЕтичен НеМагистрат
НеЕтичен НеМагистрат
29 септември 2022 2:54
Гост

Колега, ако стажът е ключовият критерий, няма смисъл от конкурси. Класирането може и компютър да го прави. Стажът се гледа до изискуеми по закон за длъжността, т.е. за да се допусне кандидатът. Оттам нататък след съвсем други неща да се гледат или поне така е разумно. С две думи – поредният абсурд 😉

Да питам
Да питам
27 септември 2022 16:12
Гост

Абе в Разград толкова ли са прости, че само от Русе им класират? Или нямам връзки майно льо

една
една
27 септември 2022 11:51
Гост

Мнооого нагласено класиране, явно затова се забавиха толкова – да успеят да го нагласят

Любопитко
Любопитко
26 септември 2022 22:01
Гост

До Любопитко Интересно…..много интересно…в началото на септември се е пенсионирал дългогодишен съдия от Окръжен съд – Разград и се е освободила още една бройка. И, халей – хоп, след като се появява още една бройка/ а пенсиониралият се съдия, е работел в гражданско отделение, а не в наказателно и не е ли трябвало тази бройка да се обяви на конкурс за гражданско отделение…?/, се обявява класирането за процесния конкурс. Е, най – вероятно е просто….случайност. Ама като се замисли човек – не е ли много удобно/ никой от съдиите от районните съдилища в района на окръжния, не се класира, остава… Покажи целия коментар »

Любопитко
Любопитко
26 септември 2022 21:16
Гост

За, Окръжен съд – Разград не беше ли една бройката? Как станаха изведнъж две……? Как, така, нито един от магистратите от районните съдилища в района на Окръжен съд – Разград, не е сред класиралите се за окръжния…? А, всички съдии от тези съдилища са много добри!

Анонимен
Анонимен
27 септември 2022 9:51
Гост

Един и същ бал и години стаж……

100%НАБЛЮДАТЕЛ
100%НАБЛЮДАТЕЛ
26 септември 2022 20:26
Гост

Бог да ги прости конкурсите в съдебната система! На победителите мога да кажа само, че са излъгали себе си, на победените- че са прозряли истината. Добро няма да видят….знаят се кои!

Анонимен
Анонимен
26 септември 2022 19:17
Гост

Чудя се, защо толкова се бавят с класиранията, след като си знаят още при допускане на кандидатите, кои ще са избраните. Все едно и също – роднина, милиционер, роднина, милиционер и за разкош – любовница.

Вьв Филибето знаят ли -
Вьв Филибето знаят ли -
26 септември 2022 18:12
Гост

Красимир Комсалов (РС-Пазарджик), роднина ли е на т.Комсалова, – Явор Колева?

мхм
мхм
26 септември 2022 20:26
Гост

да, брат й е

Merci
Merci
26 септември 2022 20:40
Гост

Kak ne se setih utre

Съдия
Съдия
26 септември 2022 22:49
Гост

Красимир Комсалов няма сестра

Анонимен
Анонимен
27 септември 2022 13:46
Гост

Не е вярно, не лъжете, малкото име на брат й май беше ѝ Юлиан.

Анонимен
Анонимен
27 септември 2022 15:04
Гост

Преди години имаше статия на тема конфликт на интереси и се споменаваше неин братовчед кандидат за съдебен помощник.

Анонимен
Анонимен
28 септември 2022 20:32
Гост

Ех, че хейтъри. Кэмсалов е прекрасен съдия и най- вече ЧОВЕК! И той и брат му!

Трудно им е
Трудно им е
26 септември 2022 17:23
Гост

Има поне 20-25 свободни щатни бройки, които са заети от командировани, но не са обявени, отделно има оше толкова които в рамките на последните 3 и повече години са били освободени и те са заети от командировани и реално много от хората подчерта губят възможността да израстнат

Анонимен
Анонимен
26 септември 2022 16:13
Гост

Много странно класиране. Безспорно най-добрият съдия в СРС, който изгледа най -еблематичните дела в системата- за ареста на Борисов, за Боксьора и прочие, от който всички се учим,а мотивите му са енциклопедия и наръчник по нак право и порцес,е класиран много назад!Срамота!

прокурор
прокурор
26 септември 2022 16:26
Гост

Много тъжно наистина! Такъв корифей да остане завинаги на районно ниво. Казвам завинаги, защото в близките пет- десет години това беше кариерното израстване в наказателното правораздаване в София.

адвокат
адвокат
26 септември 2022 17:03
Гост

Не знам за кого става дума, но мога за кажа, че в СРС, за съжаление, нивото в наказателното правораздаване е изключително ниско.

адвокат
адвокат
26 септември 2022 17:04
Гост

Може би заради натоварването.

Божидар
Божидар
26 септември 2022 17:45
Гост

Така и не се реши кадровият проблем там.

Ksenia
Ksenia
26 септември 2022 17:45
Гост

Гледаме му актовете в АССГ на този, далеч е от описаното ниво.

ВАСерман
ВАСерман
26 септември 2022 18:19
Гост

Коя си? Ксения в АССГ, друг път. Големите съдии мъдии в АССГ. Вашите актове да не са шедьоври, аматьори…

Съдия
Съдия
26 септември 2022 18:04
Гост

Колега, не си пиши сам коментари, като касационен състав ти четем решения и сме „впечатлени“, само че най-вече от самохвалство.

Съдия
Съдия
27 септември 2022 7:00
Гост

И ние в СГС сме „впечатлени“ от Човека-енциклопедия. Полагаме постоянни усилия да спасим актовете му, но в повечето случаи пороците са драстични и налагат отмяна. Най-шокоращото е, че вместо да се поучи от грешките си Николай Урумов си позволява да звъни на колегите и да им държи сметка за върнатите дела. Пълна загуба на връзка с реалността, не го искаме при нас!

Анонимен
Анонимен
27 септември 2022 8:01
Гост

Вие в СГС си го отгледахте, дадохте му безпочвено самочувствие и това е резултата. Макар да не ми харесва, поне в СОС класираха двете командировани в НО. Какво да кажем за ГО и ТО в СГС, където командированите ринаха и изчистваха батаци, а накрая не ги харесаха, класираха връзкари и натегачи. За НО в СГС пък останаха 3-ма командировани от СРС, въпреки че от Спец.ги заляха с бройки, но „нашите момчета“ си се спотайват и не ги връщат, поради отпадане на нуждата от попълване на състави. Така, че от СГС е по-добре да си мълчат. Нивото в НО е притеснително… Покажи целия коментар »

Йорист
Йорист
26 септември 2022 20:34
Гост

Кой е този „безспорно най-добрият съдия“? Дайте да го видим. Напишете му името, защото този решил делото на т.н. „Боксьор“ и останалите „прочие“ ги няма в списъка на кандидатите. Напишете името му да се поучим малко от него, защото ние явно сме прости и не разбираме от право. След като „мотивите Му“ са енциклопедия и наръчник по „нак право и порцес“ пратете го в НИП да учи новите съдии и прокурори.

Милка
Милка
26 септември 2022 20:42
Гост

Това не е ли Никоай Урумов. Мисля, че той гледа на Борисов задържането. Не съм сигурна обаче.

Биримбау
Биримбау
26 септември 2022 15:41
Гост

Вземете се в ръце, ей. ВСС ли сте какво сте там, парцали. Няма как да се чака три години за резултати

Анонимен
Анонимен
26 септември 2022 18:25
Гост

Как да няма как? Още три години може да почакаш! Стига мрънка. Като не ти харесва си заминавай!

To6ko
To6ko
26 септември 2022 15:41
Гост

Разгеле…

Нина
Нина
26 септември 2022 15:40
Гост

От 158 кандидати само 12 от тях са посочили като желание Окръжен съд – Монтана. Ето защо е необходима известна децентрализация на конкурсите. Определено е по-лесно и бързо да се оценят 12 кандидати вместо 158.

Лазар
Лазар
26 септември 2022 15:23
Гост

Пенка Велинова не дочака класирането. 🙂

Възмутен
Възмутен
26 септември 2022 15:24
Гост

Е, то човек да забрави, че е участвал в конкурс въобще.

Rali
Rali
26 септември 2022 15:38
Гост

Е така е.

Паскал
Паскал
26 септември 2022 15:37
Гост

Ами ще забрави всеки, че е участвал

Филипа
Филипа
26 септември 2022 15:40
Гост

Изключително съм натъжена и огорчена от забавените резултати

Евгения Ф
Евгения Ф
26 септември 2022 15:40
Гост

Да не мислите, чее…ох това е просто толкова тъжно

прокурор
прокурор
26 септември 2022 16:28
Гост

Ама, моля Ви, Лазаре, Пенка Велинова е жива и си е на окръжно ниво.

Лазар
Лазар
26 септември 2022 15:15
Гост

Поздравления за колегите!

СуперСлаб
СуперСлаб
26 септември 2022 15:38
Гост

Радвам се, че излязоха резултатите най-после

Хари
Хари
26 септември 2022 15:13
Гост

Разгеле! Край на тази тригодишна сага.

Рики
Рики
26 септември 2022 15:15
Гост

Проблемът с бавенето на конкурсите е много сериозен. Крайно време е да се вземат мерки. Но надали ще стане при този ВСС.

Demir
Demir
26 септември 2022 15:39
Гост

Не бе, не е нормално това бавене. Стига, бе хора.

Раминолска
Раминолска
26 септември 2022 15:39
Гост

Това е повече от проблем. Това е чутовна излагация и аз не искам да съм част от тази структора!

Анонимен
Анонимен
26 септември 2022 17:19
Гост

Тя и на „структората“ й се иска да е структура и да не попада в чутовни излагации.

Мирон
Мирон
26 септември 2022 15:38
Гост

Това е просто несериозно, нали го разбирате

Бисер
Бисер
26 септември 2022 17:48
Гост

Поредната излагация.