Северин Красимиров, който е обвинен за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова, е вменяем и ще бъде съден.

От Окръжната прокуратура в Русе съобщиха, че ще внесат обвинителен акт срещу Красимиров за изнасилването и убийството на Маринова, за които може да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна. Окончателното заключение на лекарите, които са прегледали младия мъж е, че той може да носи наказателна отговорност за извършеното.

„Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание“, посочват от прокуратурата изводите в заключението на експертите.

До момента са разпитани 30 свидетели и са назначени 19 експертизи, получени са справки от мобилните оператори и медицинска документация.

Виктория Маринова беше убита на 6 октомври м.г. в Русе, а тялото ѝ беше открито от случаен гражданин в храсти край Дунав. Бруталното убийство първоначално беше обявено за удар върху свободата на словото, но след няколко дни стана ясно, че случаят няма връзка с работата на Маринова. Според разследващите убийството е било спонтанно решение на Красимиров, взето сутринта след дълъг запой. Мъжът избяга в Германия, където беше заловен дни по-късно, а след това каза, че е виновен, съжалява и не може да повярва, че е извършил убийството.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Anonimen
Anonimen
07 февруари 2019 16:35
Гост

Там му е мястото. Тамън ще се въздържа от вземане на спонтанни решения.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2019 16:13
Гост

Надявам се на един справедлив процес.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2019 16:13
Гост

Винаги съм казвал, че вещите лица и експертите са особено важни за хода на делото.