Кристиан Николов, който на Великден причини катастрофата, в която загина журналистът Милен Цветков, няма да обжалва постоянния си арест.

Това призна адвокатът му Любомир Таков пред БНР, като обясни, че така се демонстрира готовност за съдействие на разследването.

Миналата седмица съдия Мина Мумджиева от Софийския градски съд остави 22-годишния Николов в ареста, като се мотивира, че има достатъчно доказателства, за да се обоснове предположението, че той е причинил смъртта на Цветков при евентуален умисъл. Съдът прие, че Николов е съзнавал риска за общественоопасните последици от поведението си, но е бил безразличен към настъпването им.

Когато деецът не желае опасните последици, но въпреки това нарушава правилата за движение, се счита, че съзнателно ги допуска, отбеляза съдия Мумджиева. Отделно беше отчетено и обстоятелството, че Николов е употребил 4 вида наркотици преди да шофира.

От записите на камери стана ясно, че управляваният от Николов автомобил „Ауди Q7“ се удря в спрялата на червен светофар кола на Цветков без никакъв спирачен път и при изключително висока скорост, която според очевидци е била около и над 100 км/ч. Пред градския съд обаче защитата на Николов пледираше, че към момента не е ясно дори и дали той е бил зад волана.

23
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Тодор Р
Тодор Р
27 април 2020 14:28
Гост

Вярвам, че всеки има право на втори шанс и заттова не съм навит на доживотна за тоя келеш, но да излезе от затвора, когато вече почне да има проблеми с простата ми се струва честно!

Анонимен
Анонимен
27 април 2020 15:08
Гост

повярвай ми това не му е първото нарушение на пътя, че съдбата да му дава сега втори шанс. Отдавна е трябвало да си вземе поука, но не го е направил, и голямата беля стана. Надявам се и другите две лекенца с него да усетят държавната принуда по-сериозно, защото и те имат известна вина за случилото се.

Каменов
Каменов
27 април 2020 14:27
Гост

Според мен това леке не трябва да излиза от затовра поне за 20 години. Аз за 20 години присъда ще съм ОК. Защото е ясно, че обвинението е калпаво и доживотна надали ще го държат. Обаче ако имахме адекватна система, в която не се слуша съдията, а съдебните заседатели, то съм убеден, че тоя не му мърдаше Ел. стол!

Занев
Занев
27 април 2020 14:24
Гост

Сега ги слушам, щели да увеличават наказанията за друсани зад волана и да ги тествали, пък ако откажели теста с кръв на място….Абе пичове, абе защо ни правите на луди бе? Всеки патрулиращ полицай на улицата в САЩ има камера. Даже предавания се правят на база на тези записи! Абе сложете камера на полицая на ревера му и да го видим, като спре такова леке и му каже, че иска да му вземе кръвен тест, като провинилия се богаташ метне 1000 лв. от джипа на полицайте – ХЕМ да го видим кой е тоя тарикат да го знае цяла България,… Покажи целия коментар »

Щефан
Щефан
27 април 2020 14:25
Гост

Те в Германия са решили проблема с корупцията, като на полицията им е толкова висока заплатата, а и такива привилегии имат, че за един пършив подкуп от 200 – 300 евро няма да искат да си загубят всички привилегии за тях и семейството им,.

Cancurov
Cancurov
27 април 2020 14:26
Гост

Е вие нали се сещате, че в Германия и Европа, като цяло, населението има съвсем друг мироглед. Ако се научи, че даден полицай е подкупен, то той няма да може да се покаже на улицата от срам. А тук нали се сещате, че никой няма да го помни след 3 дни, а в родното му място ще го питат първо колко е успял да вземе от наруителите и как пък не е могъл повече. Може и герой да е за приятелите му и за съселяните му.

Павлова
Павлова
27 април 2020 14:22
Гост

В Англия се справиха с вандализма по стадионите, като забраниха на паразитите да стъпват на стадион до живот. Така трябва да се справят и с мръсниците по пътищата. Няма да плашите паралията със закон и глоба. Ще го плашите, като му кажете, че няма до живот да кара кола, защото той е опасен не само в България, а в целия свят!

Кирчева
Кирчева
27 април 2020 14:21
Гост

Подобни паразити не трябва да вземат книжка повече!!!

Стаматова
Стаматова
27 април 2020 14:18
Гост

Аз имам чувството, че хоррата толкова мразят вече черния джип, като символ на прехода, като символ на мръсното, пошлото, незачитането на законите, че и самият адвокат може да бъде пречукан някъде ако заради него това леке бъде оправдано или му бъде наложен затовр за 3 години, от които той 1 до 2 да се лекува в клиника от зависимост. ( А мен ме съмнява, да е развил зависимост. По-скоро се лигави чрез дрога)

RisteV
RisteV
27 април 2020 14:19
Гост

Ма каква зависимост, че се надрусал един път бе, че и да ходи в клиника? . Все едно да има зависимост при човек напил се един път и се качил в кола. Стига са му измисляли закони, че да ходи да се лекува и да не лежи в затвора

Lorem
Lorem
27 април 2020 14:17
Гост

Няма да е полезно за него да излезе от затвора. Ще го пребият с камъни на входа. Обаче адвокатчето си го бива де. Извърта, че той видиш ли искал да съдейства. Толкова се е насрал малкия, че няма на къде вече.

Stoqnow
Stoqnow
27 април 2020 14:15
Гост

Със 100 км/ч., при употребата на толкова наркотици остава и да обжалва.

Горан
Горан
27 април 2020 14:16
Гост

Присъдата ме интересува. Иначе досъдебното е ясно. А да видим колко струва един човешки живот?

Димитриева
Димитриева
27 април 2020 14:15
Гост

Разбира се, че адвоката ще извърти всичко да е в негова полза, но аз призовавам съдията по делото да мисли за децата си или за близките си. Защото живота е интересно нещо, а Всевишния или съдбата или вселената (зависи в какво вярвате) винаги намира баланс. И ако днес ти предложат пари за да защитиш престъпник, то утре ти може да станеш негова жертва

Тошков
Тошков
27 април 2020 14:16
Гост

Примерът, който мога да дам четейки този коментар е неудачен, но е показателен. Най-простичкия е. Ако си спомняте чичото на Питър Паркър ( Спайдърмен) бе убит от престъпник, който самият Питър можеше да спре няколко часа по-рано, но реши да си затвори очите, защото това не било негова работа. Искам да кажа, че независимо дали си затваряме очите за нещо сега, защото не ни се занимава, или смятаме, че не е наша работа, а може би защото ни дават подкуп, то наистина всичко после се обръща и се връща. Все някога.

Емилиева
Емилиева
27 април 2020 14:13
Гост

Чистят му пътя към свободата. Какво за него са няколко месеца под арест и то и без това в извънредно положение, за да може после да се пъчи, че е съжалявал за станалото, че няма провинения, че иска да учи и че не е обжалвал ареста…

Геле
Геле
27 април 2020 14:12
Гост

Като ги слушам по телевизията как се мъчат да прехвърлят вината върху хората, които са оказали първа помощ, направо губя надежда за справедлив процес.

Хриси
Хриси
27 април 2020 14:13
Гост

Чак снощи ще ми дават съвети как да оказваме първа помощ. Това лекенце го удря яко, потрошава го, пък после другите били виновни.

Боби Босов
Боби Босов
27 април 2020 14:12
Гост

Да, аз разбирам, че тук говорите за правната страна на нещата, но муралната ни прави хора. И в крайна сметка ще е скандално и много немурално да се обжалва.

Анонимен
Анонимен
27 април 2020 14:11
Гост

Е то оставаше да изнаглее дотам, че да обжалва.

Анонимен
Анонимен
27 април 2020 15:02
Гост

При други обстоятелства щеше да наглее до последно, просто сега за защитата му е по-добре да го играе смирен