Красимир Анадолиев е новият председател на Нотариалната камара, научи „Лекс“. Досега той беше един от зам.-шефовете ѝ.

В съвета мястото си запазват други трима от досегашните зам.-председатели – нотариусите от Пловдив Меглена Цацарова (съпруга на главния прокурор Сотир Цацаров) и Адела Кац, както колегата им от Дупница Луиза Стоева. Петият зам.-председател – Камен Каменов, не влиза в новото ръководство.

Причината за това е, че с окончателно решение отпреди дни на Върховния административен съд (виж повече по темата тук) избирането на Каменов и на предишния шеф на камарата Димитър Танев за членове на съвета ѝ преди 3 години беше обявено за незаконно. Според съда се е стигнало до там те да карат трети пореден мандат в съвета, което по закон е недопустимо.

Самият Танев вчера е бил избран за председател на Дисциплинарната комисия.

В съвета на камарата е влязъл още един нотариус от Пловдив – Лидия Камулджиева. Така представителите на града в ръководството на гилдията, ако не се броят резервните членове, е по-силно дори от това на столицата.

Сред редовните членове на съвета на камарата софийските нотариуси са двама – избраният за председател Анадолиев и Антони Гетов.

За членове на съвета са били избрани и Светла Бошнакова от Враца, Петко Кънчевски и Денчо Денчев от Велико Търново, Мария Бакърджиева от Несебър и Обретен Обретенов от Балчик.

Резервните му членове са Поелина Тихова и Енчо Енчев от София, Виктория Дякова от Варна и Гергана Недина от Поморие.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Udobno
Udobno
25 февруари 2019 9:09
Гост

Тия двамата си знаят, че карането на трети мандат е незаконно, ама си стоят и си трайкат.

Анонимен
Анонимен
24 февруари 2019 13:16
Гост

Българите явно в с каквито и структури да се заемем да изграждаме, все си създаваме номенклатура. И при нас адвокатите е така, вижте какво става при нотарисуите и при ЧСИ… Манталитетът от социализма е неизтребим

sempre libera
sempre libera
24 февруари 2019 13:19
Гост

хем сте прав, колега, хем не. при чси нещата са по съвсем друг начин, там има 3-4 човека, заедно с дичев, които ако ги няма, ще настъпи нешо страшно. много добре са си нещата при тях.

stan
stan
24 февруари 2019 13:13
Гост

че то пак хората на митко танев. той ще направи една почивка от три години и пак ще се върне. работата е ясна