Не искаме да се молим за пари на изпълнителната власт. Това ни поставя в зависимост. Държавата е длъжна да осигури необходимия финансов ресурс на органите на съдебната власт, за да може да функционират нормално“. Това заяви представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) Боян Магдалинчев по време на заседанието на Пленума, на което кадровиците обсъдиха и приеха становището на Прокурорската колегия, която остро реагира на предложението на депутати да се вземат 20 млн. лв. от текущите разходи на прокуратурата, за да се дадат на Българската академия на науките (БАН) (виж повече тук).

На заседанието днес главният прокурор Иван Гешев отново заяви, че се нарушават основни конституционни принципи, засяга се върховенството на закона и независимостта на съдебната система с това предложение. Той повтори, че с орязването на тези средства, прокуратурата няма да има пари за ток, вода, гориво, експертизи и много други разходи.

МВР отдавна не плаща редовно или въобще не плаща на експерти и много често се налага делата да се възлагат на следовател, за да може по важните дела да се плащат експертизи. Сега ще сме в положение и прокуратурата да не плаща, т.е. няма да може да се плаща за преводи, за режийни, за разходи на отделни прокуратури, които могат да доведат до затваряне на някои прокуратури и за спиране на функционирането им. И когато това стане, ние ще се обърнем към общия съдебен бюджет. Целта на това предложение е да се създаде допълнително напрежение между прокуратурата и съда“, заяви Гешев.

Той допълни, че в един момент недостигът трябва да бъде покрит от държавата, а дотогава прокуратурата няма да работи. „Ако това е целта и ако някой това нарича реформиране – това ще е невероятно. Ефективността ще е равна на нула“, каза още Гешев.

Гергана Мутафова поясни, че на практика с орязването на тези 20 млн. лева, средствата за текуща издръжка на прокуратурата се намаляват с 60% – били са 34 млн., ще станат 14 млн. лева.

Тя изрази притесненията си не само от факта, че ако се приеме предложението, това създава сериозни съмнения в неговата противоконституционност, но и от начина, по който се прави.

Това е ясен знак, че поради обстоятелството, че прокуратурата не е харесвана в момента, не е удобна или не изпълнява дадените решения, които се спускат през медиите и декларации в парламента, тя бива санкционирана за това свое намерение да си позволява своеволност“, каза Мутафова.

Олга Керелска попита Магдалинчев дали в случай на недостиг на средства Министерският съвет отпуска допълнителни трансфери.

Представляващият ВСС, който е и председател на бюджетната комисия, обясни, че при този състав на съвета на два пъти това се е случвало, когато е имало неизпълнение на приходите.

Но добави: „Не искаме да се молим на изпълнителната власт. Това ни поставя в зависимост. Държавата е длъжна да осигури необходимия финансов ресурс за нормалното функциониране на съдебната власт“.

Главният прокурор също реагира на въпроса: „Разбирате ли безумността на ситуацията – трябва, според г-жа Керелска, да се молим на изпълнителната власт да си вършим работата в интерес на българските граждани, за да може прокуратурата да изпълнява конституционните си задължения, да привлича лица и т.н. Не знам дали осъзнаваме до какви нива стигаме. По логиката на г-жа Керелска трябва да се молим, за да работим за гражданите. За какво върховенство на правото и европейски ценности говорим“.

Керелска репликира, че нито е използвала думата „молба“ и на свой ред попита защо въпросът ѝ се интерпретира по този начин.

Иначе по същество тя заяви не подкрепя подхода на депутатите за промяна на закона за бюджета – подход, който е извън приетата обща технология на предварително съгласуване. И каза, че не приема да се правят такива предложения между първо и второ четене в Народното събрание, без да се спазва Законът за нормативните актове.

Тя предложи становището на Прокурорската колегия да се редактира така, че да звучи по-професионално, с повече юридически аргументи.

Същата теза застъпи и Атанаска Дишева. Тя заяви, че е недопустимо с намаляване на съдебния бюджет да се мотивира увеличаване на бюджета на друг държавен орган. „Подкрепям становището, че БАН се нуждае от по-голям бюджет, но това незнайно защо трябва да стане за сметка на съдебния бюджет“, заяви Дишева.

Тя сподели идеята за преработка на становището, защото предложеното по думите ѝ звучало политически, а това олекотявало позицията на ВСС.

Дишева не се съгласи с думите на Иван Гешев, които определи като внушение, че предложението на депутати противопоставя съда и прокуратурата. „Вие в момента, с вашите изказвания, противопоставяте съда и прокуратурата“, каза Дишева. Тя възрази и на друга реплика на главния прокурор, а именно, че държавното обвинение трябва да се моли, за да работи за българските гражданите. „Българските граждани също не трябва да ви се молят, за да работите“, обърна се Дишева към Гешев.

В крайна сметка мнозинството отхвърли предложението за редактиране на становището (в подкрепа гласуваха Дишева, Керелска и председателят на ВАС Георги Чолаков), като прие варианта на ПК на ВСС. Позицията ще бъде изпратена до редица български и европейски институции като президента, Народното събрание, парламентарната бюджетна комисия, Европейския парламент, Европейската комисия и др.

От своя страна, премиерът Кирил Петков даде да се разбере, че позицията на правителството остава непроменена.

„20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН – за нови разработки. Бюджетът на прокуратурата е голям и в момента българите плащаме доста голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което имаме, плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат“, заяви Петков.

Снимка: БГНЕС

В парламента правосъдният министър Надежда Йорданова каза, че ще се запознае с предложението за орязване на бюджета на прокуратурата и с мотивите към него, след което ще изрази становище, но подчерта, че ще настоява за повече прозрачност.

„Бездействието на прокуратурата струва скъпо на гражданите, които не виждат ефективност в нейно лице. България има една от най-високите бройки прокурори на глава от населението, харчим най-голям процент от БВП за правосъдие, а усещаме ли правосъдие? Все още нямаме въведено програмно бюджетиране. Не става дума за никаква наказателна акция“, заяви Йорданова.

Междувременно главният прокурор изпрати до председателя на Народното събрание Никола Минчев и до председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, в което изрази несъгласието на държавното обвинение с намаляването на бюджета му и изложи как ще се отрази то (пълния текст на писмото виж тук).

В него се посочва, че бюджетът на прокуратурата за 2022 г. е увеличен с 2,4% (7,8 млн. лв.).

„На фона на драстичното увеличение на цените на всички услуги, доставки, материали, планираното увеличение на минимална работна заплата ще доведе до невъзможност да бъде осигурено финансиране на разходите пряко свързани с магистратската работа по досъдебното производство и разследването, а именно – възнагражденията на вещите лица по възлаганите експертизи – през 2021 г. разходите възлизат на 4 млн. лв., а разходите за преводи по дела за 2021 г възлизат на 1,2 млн. лв.“, пише Гешев.

Освен това той напомня, че се увеличи минималната работна заплата и това води до ръст и на часовата ставка на вещите лица с 9,2%, което съпоставено с разходите от 2021 г., означава увеличение минимум с 500 000 лв.

„При липса на достатъчна обезпеченост на дейността на НСлС, свързана с изготвянето и възлагането на експертизи, се поставя в риск осъществяването на функциите на съдебните органи“, се посочва в писмото.

А Гешев заявява: „Увеличение на цените на ел.енергия, топлоенергия, природен газ и вода няколко пъти, ще доведе до увеличение на разходите в същото съотношение, което въпреки наложените ограничения, въведени лимити и контрол на разходите, неминуемо ще се отрази върху условията за работа на магистратите и служителите от ПРБ, ако бъдем поставени в невъзможност да си плащаме сметките!“.

Освен това от прокуратурата напомнят, че след одит „Информационно обслужване“ е препоръчало да се повиши сигурността на Унифицираната информационна система и на Единната информационна система за противодействие на престъпността. „Предвид по-високите изисквания за сигурност и надеждност на системите през 2022 г. са планирани средства за доставка на нови компютри в размер на 3,6 млн. лв.“, се посочва в писмото.

„Реформирането и преструктурирането на прокуратурата не означава освобождаване на магистрати и служители, т.е. очаква се осигуряване на нормални условия за работа и възнаграждения през 2022 г., което няма да доведе до драстично освобождаване на финансов ресурс през 2022 г. В случай, че предложеният от МС бюджет на ПРБ за 2022 г. е по-нисък от 352 млн. лв., то този бюджет ще бъде недостатъчен за нормалното осъществяване дейността на Прокуратурата и изпълнение на заложените програми. Необходимо е да се държи сметка за това, че за разлика от останалите държавни институции, имащи конституционна уредба, за съдебната власт Конституцията постановява, че тя функционира със самостоятелен бюджет. Законосъобразното функциониране на съдебната власт предполага разходи, които следват от императивни норми на други закони“, изтъква главният прокурор пред депутатите.

 

120
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
ПОСТРАДЪЛ пушката
ПОСТРАДЪЛ пушката
05 март 2022 22:39
Гост

imotna izmama

андрешко
андрешко
18 февруари 2022 10:04
Гост

Този сайт мислех, че се посещава от юристи и съответно коментарите са на такова ниво, а то се оказва, че по хейтърство и по угодничество към управляващите – преди ГЕРБ сега ПП, надминахте и ДИР-а. И да ви питам защо слагате под един знаменател всички прокурори? Мислите ли, че сред тях няма хора и квалифицирани, и честни. Погледнете на сайта на ВСС колко решения по наказателни дела с особен обществен интерес има, помислете малко, че зад тях стои труда на прокурори, които са подготвили и внесли обвинителните актове. А останалите наказателни дела, по които пострадали са обикновени граждани, но чиито… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 февруари 2022 15:53
Гост

Има и квалифицирани, и почтени прокурори. Но в Грузия, като през 2008г закриха прокуратурата-ужасени от страстването й с престъпността уволниха всички-вклч. и честните. Новоучредената прокуратура на Грузия беше учредена с нови хора, при лустрация на уволнените преди, дори и да са били честни. Защото честните си мълчаха пред беззаконията на колегите им.
А и нова …библиотека се прави с нови библиотерари.

Престъпната дейност на прокуратурата
Престъпната дейност на прокуратурата
18 февруари 2022 6:21
Гост

Българската прокуратура е престъпна организация, престъпен синдикат-октопод, от който дори Ндрангетата може да се учи. Рекетьорските и мафиотските практики са типични и характерни. Примери: -Пред 2007 прокурорски боклук продаде на мафията името на защитената свидетелка Запрянова, и тя беше убита 2 часа преди да свидетелства. Тогавашният Главен прокурор директно заяви,че магистрат е продал името на Запрянова. Ето за този случай иде реч- https://www.24chasa.bg/Article/2508349 . Очевидно около 3-4 прокурора имаха достъп до името й, и дори не бяха „вързани“ на полиграф с въпрос: Ти ли продаде името на свидетелката-НЕ или ДА. Хич не ме вълнува дали полиграфът има процесуална стойност за… Покажи целия коментар »

Прокуратуро, върни откраднатите картини!
Прокуратуро, върни откраднатите картини!
18 февруари 2022 6:23
Гост

Ето линк за случая в който прокуратурата задигна картините на известен колекционер: Изземват му картините по процесуален ред, а после 37 безценни картини изчезват . https://e-vestnik.bg/24042/igor-markovski-ot-275-moi-kartini-v-trezora-na-ktb-lipsvat-37/ цитат : „от 275 картини, за които претендирам, че са лично моя собственост, оставени на отговорно пазене в трезора на КТБ, и които съм сравнил с документ за изземане от съда, липсват 37 картини. Познайте кои картини липсват? Няма я на Ярослав Вешин, „Предачка“, маслени бои върху платно, 28 на 14 см, закупена лично от мен от Прага с документ, фактура, документ от „Народна галерия Прага“, че този автор и тази картина не представляват… Покажи целия коментар »

ЗА РЕКЕТЬРОСКИЯ СЛУЧАЙ ОТ 2007Г
ЗА РЕКЕТЬРОСКИЯ СЛУЧАЙ ОТ 2007Г
18 февруари 2022 6:35
Гост

Да напомня-през 2007 по дело срещу прокурор, ОБВИНЕН В ИЗНУДВАНЕ., СЪД ЗАЯВИ,че прокуратурата може и е използвана за рекет и изнудване. Това съдебно решение на САС не беше протестирано от прокуратурата и е влязло в сила. Описаните констатации на съда са влезли в сила, и е задължително да приемем ,че са правилни! Нищо не е променено от тогава-дори и днес прокуртурата е в състояние да изнудва, както го правеше и през 2007г. Случаят осемте джуджета го потвърждава-гнусното изнудване, че ако изнудения не подпише каквото му се казва, синът му няма да има достъп до хемодиализа. напомням,че ОТКАЗЪТ НА ПРОКУРОРИТЕ ДА… Покажи целия коментар »

Bravo
Bravo
17 февруари 2022 18:12
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Димитър
Димитър
17 февруари 2022 17:59
Гост

И не забравяйте позицията на САЩ по въпроса „ф-16“ и вината за забавянето,а да и прекратяването на сика по Рико срещу Пеевски от съда в….Не,не Горна Оряховица, а Ню Йорк……

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 17:58
Гост

Вие сте свикнали да сте послушковци на старите управляващи и в замяна на това да получавате всичко. Време е за законност и затягане на коланите.

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 18:37
Гост

Затягане определено ще има,това ще ви прични ДПС с „промените“не трябваше да се биете срещу тях,срещу заедно с тях може би щяхте да успеете ,сега няма шанс,а Гешев ви чака 🙂

Цецо
Цецо
17 февруари 2022 18:45
Гост

Най-добре да си бяхме свалили гащите пред ДПС подобно на ГЕРБ, нали

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 18:56
Гост

Ами вие искате промени в КРБ,не аз,а без ДПС не можете,така че ….дали ще сваляте или не ,а ако продължите да наглеете за смяната на Гешев ,защото е ОЧЕВАДНО ЧЕ ДПС НЕ Я ИСКАТ МОЖЕ И ТЕ ДА ВИ СМЪКНАТ ГАЩИТЕ Въпрос на сделка…..

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 17:57
Гост

А помниte ли какво пише в чл.155 ал1 от КРБ или какво пише в чл.130 до 130в от същaтa,а за сведение вижte и сайта на НС или Цик ,там пише конкретно кой с колко влиза
ПП-67,ГЕРБ-59,ДПС-34, БСП-26 ИТН-25; Дб-16 Въз-13 ….Ами смятайте: 67+26+25+16=134 не ви стигат нито за 160 (ВСС) ,нито за 180 души( КРБ)… Тъжно….А да Възраждане НЯМА ДА ВИ ПОДКРЕПИ СЛЕД ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ И ГЛУПОСТИТЕ НА ЛЕНА СНОЩИ,ДПС СЪЩО…….Успех мили мои с махането на Гешев,дори той е по-добър математик от вас..Успех с махането. Ако искате продължавайте да докладвате и триете,истината боли…..

Хахаха
Хахаха
17 февруари 2022 18:24
Гост

Колега, ти си нашият 2 в 1 оракул и математик! Последно помня, че изчисляваше колко точно гласа няма да стигнат на Захарова да я изберат за председател на ВКС, може ли да пуснеш пак данните, че ми се губят?

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 18:36
Гост

Говори си ,не ми пречиш,а защо не провериш нали си Юрист или Йорист на Ристе ?

...
...
17 февруари 2022 18:41
Гост

Тикво-троловете не им пречи друг какво им говори. Важното е да изрецитират опорните точки.

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 19:00
Гост

И какво точно казахте ,което да заслужава слушането? а че страшни невероятни и че (не) можете да махнете Гешев и Конституцията ви пречи ,ами пречи ви,ГЕРБ също ще ви пречи и няма да успеете….Какво повече има да говорим и н сравнявайте избора във ВСС на Захарова с промените в КРБ,защото са коренно различни неща,ДПС ви трябва както и ГЕРБ и ще правите отстъпки ,които ще обезсмислят промените ви,а може просто да нямате промени,мен и двете ме устройват

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 17:56
Гост

Рекордна събираемост, теглят се заеми, правителството се къпе в пари, а няма едни 20 милиона да вържем бюджета. Смях. Да бяха резнали едни 200 милиона, можеше и да се усети. Между др, ЕК вече може да реже пари заради неспазване на върховенството на закона. Просто Киро трябва да го обърне на внимание.

Калоян
Калоян
17 февруари 2022 17:54
Гост

Няма по-голяма обида от това да си трол на ГЕРБ. Колкото мнения съм ти прочел – 100% от тях подкрепят линията на Борисов и Гешев и съответно 100% от тях изразяват несъгласие с решенията на новото правителство. Да кажеш, че не са 100%, а само 99% бива, ама това твоето е прекалено, в учебниците по политическо тролене един ден сигурно ще се изучава.

Император Тиквоний I Банкянски
Император Тиквоний I Банкянски
17 февруари 2022 16:46
Гост

Скъпи тиквопоклонници! Свидетели сме на поредното посегателство върху независимостта на съдебната система и стабилността на държавата, която години наред градихме срещу 30-50%! Всичко ни взеха, един Гешев само ни остана, а те и на него искат да посегнат, гадовете алчни! На всички са ни се свили дупенцата да не стане някоя издънка, че всички отиваме при бай Ставри, ама вие поддържайте вярата във верните тиквопоклонници, че победата накрая ще бъде наша!

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 16:58
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Трол-математик от тикво-щаба
Трол-математик от тикво-щаба
17 февруари 2022 17:10
Гост

Колега, ти си нашият 2 в 1 оракул и математик! Последно помня, че изчисляваше колко точно гласа няма да стигнат на Захарова да я изберат за председател на ВКС, може ли да пуснеш пак данните, че ми се губят?

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 17:55
Гост

А помниш ли какво пише в чл.155 ал1 от КРБ или какво пише в чл.130 до 130в от същото,а за сведение виж и сайта на НС или Цик ,там пише конкретно кой с колко влиза
ПП-67,ГЕРБ-59,ДПС-34, БСП-26 ИТН-25; Дб-16 Въз-13 ….Ами смятай 67+26+25+16=134 не ви стигат нито за 160 (ВСС ,нито за 180 души КРБ… Тъжно….А да Възраждане НЯМА ДА ВИ ПОДКРЕПИ СЛЕД ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ И ГЛУПОСТИТЕ НА ЛЕНА СНОЩИ,ДПС СЪЩО…….Успех мили мои с махането на Гешев,дори той е по-добър математик от вас…..

Щото си тъп
Щото си тъп
17 февруари 2022 21:33
Гост

Опитваш се да остроумничиш,но не ти се получава..!!!
Тъпо!

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 22:29
Гост

Кога на протестър нещо му се е получавало….?

Браво
Браво
17 февруари 2022 15:59
Гост

Аз пък бих помолил за един справедлив съдебен процес срещу Каскета, за да му покажем, че ние сме много по-добри от него и той никога няма да бъде на нашата морална и интелектуална висота! Гешев позори доброто име на съдебната власт, нейният престиж, ежеминутно и с всяко негово публично изказване. Той няма редовна диплома по право, как изобщо е станал юрист!

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 16:09
Гост

“…Аз пък бих помолил за един справедлив съдебен процес срещу Каскета…“ O.K.- това е похвално, само, че- да Ви светна- доказателства в съда не са това, което вие и упраляващите считате за доказателства- изрезки от вестници и журналистически статии от платени журналисти, на които им е изплатен хонорар именно за да подхвърлят едно недоказано твърдение тук, една клевета там, една мълва на трета страна, един намек на четвърта и хоп- статията срещу противника на финансовият им благодетел е готова;-0 Когато се напише, че нещо е факт, това е съвсем различно нещо от субективните ви възприятия за факт или от звездите,… Покажи целия коментар »

Браво
Браво
17 февруари 2022 16:32
Гост

Моля те, повтори го пак, много добре звучи „вие управляващите“

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 16:35
Гост

Стига сте се подигравали на троловете на тиквата. Не стига, че парите в чували от магистралите спряха и безплатно поддържат култа към личността му…

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 16:38
Гост

До “Браво 17 февруари 2022 16:32“ Е- явно имате проблеми със зрението- цитат- “…което вие и упраляващите…“ А иначе- ясно е, че по принцип сте човек,жаден за упражняване на властнически правомощия- ерго, никога в живота си не сте управлявали нищо като процес и никого- като човешки ресурс и затова нямате представа от упражняването на власт и не знаете, че това е преди всичко отговорност, а не удовлетворяване на някакъв субективен сърбеж по отношение на властта, но това си е ваш, екзистенциален проблем и е ирелевантен към обсъжданата тематика;0 Толкова по въпроса кой броил “жълтите стотинки“- аз или вие;D

Браво
Браво
17 февруари 2022 17:04
Гост

Честно казано вашата предубеденост е нещото, което трябва да се изкорени като обществен манталитет. Много е хубаво, когато не познаваш някого, просто да си редиш този човек какъв е. Хубавото за мен е че аз съм личност с много високи професионални и нравствени качества и от няколкото човека, които се налага да управлявам (в най-мекия смисъл на думата го правя), до този момент получавам единствено най-готино отношение, като гледам да отговарям със същото и изобщо не ме касае мнението на един платен гешевски трол!

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 17:09
Гост

До “….Браво 17 февруари 2022 17:04….Много е хубаво, когато не познаваш някого, просто да си редиш този човек какъв е….“ Човек може да бъде характеризиран по лексиката, която използва. Адвокатите обичайно се занимаваме също с анализ, но от друг вид- систематично тълкуване на правни норми и правен анализ, но в юф на всичките ни университети се изучава и дисциплината “ Правна психология“. Толкова от мен- адвокатът с над 22 години упражняване на адвокатска професия в България, София….

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 19:22
Гост

Е,личността с „високи“ морални качества,което си е другия вариант на испанската инквизиция или „няма значение дали сме прави,щом обществото го казва е закон“.Ето това ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ!!

Ave Tikvo, Lex Kasketus!
Ave Tikvo, Lex Kasketus!
17 февруари 2022 15:30
Гост

comment image

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 15:24
Гост

На какво точно се радвате? Под т.нар „удар срещу Гешев“..? А? Как ли ще го махнете ,а чакай -няма как…. Дори да промените ВСС,за да го направите нелегитимен, няма да ви стигне да махнете Гешев без промени и в КРБ,защото докато е главен прокурор,той ще предложи ВСИЧКИТЕ ПРОКУРОРИ ОТ ПРОФИ КВОТАТА НА ВСС за ПК колегия,а за тия от НС както за ПК така и Съд.колегия -имате нужда от 160 мнозинство за всеки,което…..НЯМАТЕ БЕЗ ДПС И Т.Н… ТЪЖНО НО ФАКТ.А СЛЕД ДНЕШНИЯ СКАНДАЛ В НС, НЯМA И ДА ИМАТЕ МНОЗИНСТВО…А промени в самата КРБ (да, там сте по зле- 180… Покажи целия коментар »

Митко трола
Митко трола
17 февруари 2022 15:27
Гост

Само така колега! Обясни на жалките протестърчета как управляващата коалиция всеки момент ще се разпадне, а мандатът на Гешев е пожизнен и той ще живее вечно и лично ще стане свидетел на второто пришествие, когато Богът-Тиква ще се завърне на бяла джипка и тогава справедливостта ще възтържествува и ще настане световен мир!

Миро
Миро
17 февруари 2022 15:35
Гост

Никак няма да е вечно. Доскорошните управници все повече губят почва под краката си. Правителството смени техни ключови кадри в държавни органи, КС избра Панова за председател, а ВКС Захарова, Цацаров вече не е председател на КПКОНПИ… все неща, които са в ущърб на старите управници.

Митко трола
Митко трола
17 февруари 2022 15:40
Гост

Нищо не разбирате вие! Това че избраха Панова, Захариева и махнаха Цацаров всъщност са епохални победи за Гешев, а не за протестърите, както се опитват да ги представят те!

Веси
Веси
17 февруари 2022 15:44
Гост

Хаха, да така е, ама почти. Няколко поредни решения на КС против тезите на Гешев, вчера ЕП отказа да свали имунитета на Елена Йончева по искане на прокуратурата. Все победи за Гешев, както казвате.

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 15:55
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Димитър
Димитър
17 февруари 2022 15:54
Гост

И като Цацо не е председател на Конпи какво толкова,тя коалицията ви е пред разпад,достатъчно е да кажем „Белене“….. Хора на Ристе Мравояда в службите,а не на Радев или Киро. Гафа на Ленчето снощи дето сбърка протестите,трябва ли да го коментирам изобщо….

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 16:03
Гост

До “Димитър 17 февруари 2022 15:54Гост
И като Цацо не е председател на Конпи какво толкова…“ Не само това- той вече е прокурор от ВКП- Върховна касационна прокуратурата- троловете идея си нямат, че това е много висока длъжност и че Цацаров не е просто “някакво си прокурорче“= видно от структурата на прокуратурата тук- https://prb.bg/bg/prokuratura/struktura-na-prokuraturata ;0 Трима прокурори от ВКП са заместници на Гешев;D

Браво
Браво
17 февруари 2022 16:10
Гост

Цацаров е точно „някакво прокурорче“, защото се държи в целия си професионален и жизнен път, точно като „някакво прокурорче“, което не знае все още какво ще му се изсипе на главата. Сигнали срещу него и доказателства към тях се събират всеки ден, така че месец октомври ще е месеца на новото ВСС и на дисциплинарното освобождаване на някаквото прокурорче, наречено с гръцкото име – Сотир!

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 16:21
Гост

Не се мъчете:“протестързакони не чете,защото освен света,му пречат и те.“
Иначе имате моето уважение и симпатии

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 15:53
Гост

Я ми обори доводите, като си толкова печен бе? Как ще съберете 160 ,а евентуално 180 души в НС? Само това искам да знам,после лай колкото искаш…НИКАК НАЛИ?!.Кога съм казал че мандата на Гешев е вечен-7 години е ,ако казваш че ще надживее този МС,о да, ще стане.. Тя коалицията ви е пред разпад,достатъчно е да кажем „Белене“….. Хора на Ристе Мравояда в службите,а не на Радев или Киро. Гафа на Ленчето снощи дето сбърка протестите,трябва ли да го коментирам изобщо….Та не избягвай въпроса,как събирате 180 души за КРБ или 160 за нов ВСС от квотата на НС?
чакам….

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 16:19
Гост

Още чакам отговор на въпроса си,как събирате мнозинство от 180 души или 160 за нов ВСС и колко ще се подмазвате (да не кажа друго ,че трият админите),защото няма да минете без ДПС,а за КРБ и без ГЕРБ?! Та казвай, бау-бау…..

Император Тиквоний I Банкянски
Император Тиквоний I Банкянски
17 февруари 2022 16:40
Гост

Мите, лоши хора, Митеееее! Всичко ни взеха, един Гешев само ни остана, а те и на него искат да посегнат, гадовете алчни! На всички са ни се свили дупенцата да не стане някоя издънка, че всички отиваме при бай Ставри, ама вие поддържайте вярата във верните тиквопоклонници, че победата накрая ще бъде наша!

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 17:33
Гост

Колкото и да триете,мили мои не ви помага-маскирайте го както искате-религиозни обиди,сексуални и т.н.
Не ми отговаряте на въпроса,как събирате мнозинство-цъкайте минуси колкото искате -и вие и аз знаем че няма да го съберете,дори машините не помогнаха срещу ГЕРБ ,а при отчайващо ниската изборна активност и предстоящото премахване на зеления сертификат(Киро няма къде да ходи)…Съжалявам ,но колко повече се „изявявате“ толкова повече ви се смеят. Я прочетете днешната позиция на УС на БСП за Белене….А не ,я най-добре прочетете позицията на …САЩ по договора за изтребителите след безпочвените обвинения на Янев към ГЕРБ………Аптеките са отворени,винаги можете да купите диазепам……

Браво
Браво
17 февруари 2022 15:22
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Браво
Браво
17 февруари 2022 16:11
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Браво
Браво
17 февруари 2022 17:06
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Браво
Браво
17 февруари 2022 15:21
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
една
една
17 февруари 2022 15:16
Гост

„Бездействието на прокуратурата струва скъпо на гражданите, които не виждат ефективност в нейно лице.“
То и бездействието на правителството и парламента по въпроса за високите цени, инфлацията, тока, газта, парното и т.н. струва скъпо, но техният бюджет не е орязан.

Браво
Браво
17 февруари 2022 15:19
Гост

Много ми е интересно с какво е виновно правителство на 2 месеца за кризи, които са световни… ГЕШЕВ БЕЗДЕЙСТВА, ЗАЩОТО ОСИГУРЯВА ЧАДЪРИ!! Това трудно ли е да се разбере и схване? Или си го защитавате по подразбиране. Та утре Гешев може да екзекутира някого по телевизията и вие (прислугата му) пак ще го защитавате … Що за наглост!

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 15:20
Гост

Инфлацията и цените на тока са световна тенденция, на която българското правителство няма как да повлияе. А изцяло български феномен, изцяло в ръцете на ПРБ, е схемата „Каскета пази Тиквата, която го назначи“.

Георги Ат.
Георги Ат.
17 февруари 2022 14:25
Гост

Ех, тая селска чест, нямало да се молят. Тая година ще минем без паметник на някой американски президент, издигнат от прокуратурата.

Няма
Няма
17 февруари 2022 14:13
Гост

Няма да се молим, само декларации ще приемеме и интервюта ще даваме.

Браво
Браво
17 февруари 2022 14:10
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Юрист
Юрист
17 февруари 2022 14:27
Гост

Да не изпадаме в подробности. Достатъчен е фактът, че няма необходимите за поста професионални и нравствени качества, а и децата вече виждат как основната му функция се изчерпва с това да пази избирателно една част от родната мафия, а другата да преследва по заръка на първите.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 14:46
Гост

Ако бяхте юрист, щяхте да знаете, че не можете да наричате едно лице “престъпник“, ако по отношение на него липсва осъдителна присъда, влязла в законна сила. Юридическият факт е, че лицето Гешев НЯМА осъдителна присъда, влязла в законна сила. Юридическият факт е, че е с коментара ви се изпълнява съставомерността на състава на престъплението “клевета“, а именно- НК Чл. 147. (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който разгласи позорно обстоятелство за другиго или му припише престъпление,… Покажи целия коментар »

Де юре
Де юре
17 февруари 2022 15:17
Гост

Престъпник е човек, извършил престъпление, независимо дали е изтекла преследвателна давност и т.н. А това, че органът, натоварен от закона да разследва престъпленията, умишлено не си върши работата по никакъв начин не променя факта на извършените престъпления.

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 15:22
Гост

Де юре, няма смисъл да обясняваш на Де троле от САК

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 16:18
Гост

До “Де юре 17 февруари 2022 15:17Гост Престъпник е човек, извършил престъпление, независимо дали е изтекла преследвателна давност и т.н….“ С една “малка“ поправка- САМО СЪДЪТ е този, който чрез една осъдителна присъда, влязла в законна сила, казва дали едно лице е престъпник или не- “определенията“ на троловете тук нямат правна сила, ирелевантни са и са нищожно действие;0 С две думи- това, че някой си анонимник е решил, че едно ФЛ е извършило престъпление, не прави ФЛ престъпник, защото СЪДЪТ И САМО СЪДЪТ ИМА ПРАВОТО ДА НАПРАВИ ТОВА .

Браво
Браво
17 февруари 2022 15:56
Гост

Другарю Трол – четете и се запознавайте с материята на юридичеката наука, която е по-стара от света и е приела преди повече от 2 хилядолетия, че не е клевета онова що е истина. А простата истина, обоснована с факти е следната – Гешев е човек, който един ден преди да стане главен прокурор заяви (и това няма как да го извъртиш) – „аз не споделям вярата на десните екстремисти за разделение на властите“, само заради това си изказване този трябваше да бъде подложен на процедура за дисциплинарно наказание. Това е в разрез с всяка етика и морал, които трябва да… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 16:22
Гост

До “Браво 17 февруари 2022 15:56“ Г-н трол- неюрист, нямаш никакво понятие от юридическата наука, нямаш представа от наказателно право- обща и особена част и наказателен процес;0 Не само, че не съм трол, но и видно от коментарите ми, от нас двамата само един човек е юрист и това съм аз. Не знам какво “право“ си учил и къде си го учил- в НРБ ли, в място за лишаване от свобода, ли, но фактите са си факти- ти НЕ ЗНАЕШ, че САМО СЪДЪТ чрез осъдителната си присъда, влязла в законна сила, има законното право да прогласи едно лице за престъпник;0

Позор, оставка, затвор
Позор, оставка, затвор
17 февруари 2022 13:54
Гост

Ще се молите вие съвсем скоро… на бай Ставри за килия с южно изложение.

Канто
Канто
17 февруари 2022 13:48
Гост

Явно са решили да възвръщат отново корупцията, няма ли кой да им каже, че докато учиха в чужбина, този филм сме го играли вече! Невежество и популизъм навсякъде!!!!!

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 13:21
Гост

“….С близо 14% скачат депутатските заплати….Заплатата на един депутат надхвърля 8000 лева…“
https://fakti.bg/bulgaria/654097-s-blizo-14-skachat-deputatskite-zaplati След като икономическата политика на пп пп и 4 ната коалиция е да се постигат с десни мерки ляв резултат, моето предложение е да се национализират всички депутатски възнаграждения за размера над 3400 лв. , да се добавят в държавния фиск и воала- осигуряват се чудесни ежемесечни приходи от ФЛ в държавния бюджет;D Откъде накъде депутатите ще получават такива високи заплати от държавния бюджет, а- да не би да са академици, “мозъци“ и с какво точно са допринесли за Р.България…

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 13:36
Гост

Забравих да напиша, че депутатите трябва да се осигуряват сами за всички осигурителни рискове, върху данъчната основа от 3400 лева в представеното по-горе предложение, да придобият статута на самоосигуряващи се лица- така и така лобират в НС за различни корпорации и не вършат никаква работа, поне да имаме сметка от действията им. Тези изменения да влязат в законна сила със задна дата- така, както те сами си гласуваха преди време увеличение на депутатските си заплати със задна дата;0 и да се приключи въпроса с финансирането на проектите на управляващите;D И без това от лобизъм им “падат“ отлични хонорари…

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 13:56
Гост

Сигурен съм, че още нещо сте забравил. Надявам се ще напишеше поне още няколко отговора на собствения си коментар. И накрая да не забравите да си изпиете хапчетата.

г-ца Вера
г-ца Вера
17 февруари 2022 13:17
Гост

Ако борави с правилата на формалната логика, то срещу тази демонстрация на МС спрямо съдебната система, то ответната реакция в същият стил би следвало да бъде – арест на състава на МС докато не пуснат нужните средства за функциониране на съдебната система. Давам го като пример, за да илюстрирам, че тук решението на въпроса за главата на Гешев не минава през това да режеш парите на магистратите. Управляващите сега демонстрират двоен аршин, защото подобна намеса в независимостта на съдебната система и погазване на констутиционния принцип на разделение на властите ако беше направена от ГЕРБ щеше да предизвика такива вопли…

Браво
Браво
17 февруари 2022 12:51
Гост

И аз като гражданин не искам да се моля на Гешев да спазва закона и на ПРБ да работи, а не да бездейства и да прилага законите избирателно, но ето че се налага явно. Колкото и да се молиш, противни каскето, ти ще бъдеш уволнен!

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 13:04
Гост

и кой ще го уволни?

Браво
Браво
17 февруари 2022 13:10
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 13:13
Гост

Ти вярно нищо не разбираш.

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 12:48
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Браво
Браво
17 февруари 2022 12:53
Гост

Кое е тролското в това да искам оставката на един главен прокурор, който не желае да работи, който осигурява чадър над престъпниците, които му бутат рушвети, главен прокурор, който няма редовна диплома за завършена специалност „Право“, който никога не е учил в университет. Кое е тролското в това да се радвам на всеки неуспех на един престъпник?

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 15:19
Гост

Че нямаш идея как да махнеш Гешев,а чакай -няма как…. Дори да промените ВСС,зад а го направите нелегитимен, няма да ви стигне да го махнете без промени и в КРБ,защото докато е главен прокурор,той ще предложи ВСИЧКИТЕ ПРОКУРОРИ ОТ ПРОФИ КВОТАТА НА ВСС,а за тия от НС -имате нужда от 160 мнозинство,което…..НЯМАТЕ БЕЗ ДПС И Т.Н. ТЪЖНО НО ФАКТ.А СЛЕД ДНЕШНИЯ СКАНДАЛ В НС, НЯМA И ДА ИМАТЕ МНОЗИНСТВО…А промени в самата КРБ (да там сте по зле 180 човека,защото ще ви трябват и ДПС и ГЕРБ,днес Биков ви обясни какво да направите с промените в КРБ-къде да си ги… Покажи целия коментар »

Браво
Браво
17 февруари 2022 12:11
Гост

Гешев е бита карта. Всичко от тук нататък е агония. Колкото по-бързо бъде елиминиран, толкова по-добре за Правото в България. Човек с нередовна диплома по Право ви е главен прокурор … е не е ли малко неудобно така?

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 12:25
Гост

Извинете, ама как точно да бъде “елиминиран“- искате физическото му умишлено умъртвяване, ли;D А може би искате да замените думата “елиминиран“ с други нейни синоними – “ неутрализиран“, “умъртвен“, “ физически унищожен“;D Казвате- неслучайно протестърите носихте ковчези пред НС и МС по време на 323 дневния ви незаконен “протест“- точно горепосоченият смисъл на синонимите имате предвид, нали;D

Браво
Браво
17 февруари 2022 12:55
Гост

Ми да му бъде елиминирани трудовите правоотношения с българската държава 🙂 Но напълно разбирам, че в мафиотските глави са само „убийства“ и „умъртвявания“ …. Няма акъл при вас да отворите речник. Гешев ще бъде елиминиран – факт 🙂

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 12:45
Гост

неудобно ще ти стане в идната сряда, когато дойдат в София едни камиони…

Браво
Браво
17 февруари 2022 13:11
Гост

Както ще дойдат, така и ще си тръгнат, споко 🙂

Проскубания бухал
Проскубания бухал
17 февруари 2022 12:09
Гост

Ми прав е. На Киро акъла му само в мангизите като средство за управление. Законът, принципите и правото като цяло са мн сложни за него. Спри крамчето и извиват ръце…. Горките ние, граждани на България.

Някой нещо?
Някой нещо?
17 февруари 2022 12:07
Гост

Разходите за почивни станции и тренировъчни помещения на прокуратурата са два пъти по-високи от тези общо за всички съдилища. Мисля, че това е много ясно, обяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

Браво
Браво
17 февруари 2022 12:09
Гост

И смешното е че след като някои служители на организацията „ПРБ“ си починат в своите станции, отиват и обсебват тези на съдилищата, които са меко казано гнусни.

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 12:43
Гост

Да, де, но режат от парите за текущи разходи /сметки ток, вода, парно/, а не от капиталните ремонти/почивните станции/. Глупаво, та глупаво. Чиста наказателна акция. Жив комунизъм. Ще падне в Конституционния съд. Юни месец няма да си платят сметките за електричество. Ще ги плаща Киро „ситуацията“. Само дето тогава и пенсионерите ще изреват. Сметките по 3! Честита промяна, реформа и другите глупости!

Браво
Браво
17 февруари 2022 12:59
Гост

Не не, Гешев не говори за „разходи за ток“, той каза така – „няма да имаме пари да правим експертизи“, това му бяха точните думи, казани публично пред камера и на микрофон! Ако прокуратурата откаже да направи експертиза, или да разследва „щото нямало пари“, то това е престъпление, всеки прокурор, който откаже експертиза би следвало да бъде уволнен, а не да обяснява „ми то няма пари“ … Глупости и манипулации нямат място в този форум!

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 13:32
Гост

Текущи разходи. Не четеш ли?

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 13:39
Гост

Експертиза ще бъде назначена, но кое вещо лице ще я извърши, като допусне, че няма да ме се плати за това…

Димитър
Димитър
17 февруари 2022 20:39
Гост

Ами тогава какво търсиш тука?

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 12:04
Гост

Като им гледам сметките в анализа за резултатите на спецпрокуратурата, става въпрос за хора очеведно скарани с математиката – 83 оправдани спрямо 1157 осъдени били 2,3%, а 1 оправдан спрямо 29 осъдени за корупция било 0,5%. Ако и в бюджета са смятали по същия начин, е добре да се проверят всички цифри и сметки, преди да се гласува какъвто и да било бюджет.

Ха, ха, ха
Ха, ха, ха
17 февруари 2022 12:03
Гост

Гешев днес изгубил делото в КС за имотите на бившето му бюро. Преди дни КС посочи, че кохортата на Гешев не знае Конституцията. С какви очи Гешев се позовава на КС?!? Че и весковите тролчета тук

Браво
Браво
17 февруари 2022 11:58
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Браво
Браво
17 февруари 2022 12:12
Гост

Кое е обидна квалификация? Това че председателя на съдийската колегия във ВСС се държи като един низък послушко на хранилка от мафията? Браво ЛЕКС, защитници на Правото. Може да си отворите собствения справочник и да започнете да четете – казването на истината никога не е обида!

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 11:38
Гост

“….Целта на това предложение е да се създаде допълнително напрежение между прокуратурата и съда“, заяви Гешев…“ И аз мисля така и затова считам, че целта на новите управляващи е сриване на държавността- защото съдебната власт е една от 3те вида държавна власт- съгласно чл. 8 от КРБ. Не знам кому и за какво са се продали, но тези хора систематично рушат държавната власт на Р. България и трябва да бъдат изправени пред съда за деянията си.

Браво
Браво
17 февруари 2022 11:43
Гост

Не зная какъв адвокат си, но от написаното и от това, че го аргументираш с КРБ, май май си от онези, които си броят жълтите стотинки в джоба.

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 11:47
Гост

До “Браво 17 февруари 2022 11:43“ Ами какво да ти кажа- щом считаш, че семейство, в което единият съпруг има диплома от Харвард и това семейство си “брои жълтите стотинки“- така да бъде- няма да те разубеждавам;D

Браво
Браво
17 февруари 2022 13:12
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Браво
Браво
17 февруари 2022 11:45
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Браво
Браво
17 февруари 2022 11:34
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 11:42
Гост

Като обичате “ да говорите с имена“, 1во съобщете вашето, вместо да се криете зад анонимен ник, но нещо не ви стиска- защо ли;D Много е лесно да се клеветят висши магистрати от с анонимен ник, но някакси не искате разкриването на обективната истина по законосъобразен начин- като лично вие сезирате прокуратурата с жалба или сигнал относно посочените от вас лица, но с вашето РЕАЛНО име и ЕГН… Толкова сте прозрачни политическите кирилпетковски тролове, че повече няма накъде… Апропо- ако съдът се разрови, дали няма да се окажете с недотам чисто съдебно минало,м….;D

Браво
Браво
17 февруари 2022 12:14
Гост

Казвам се Иван Гешев, що? Искаш ли да се „прайм на луди“ заедно?

адвокат от САК
адвокат от САК
17 февруари 2022 12:36
Гост

До “Брав 17 февруари 2022 12:14“ Аз пък се казвам Кирил Петков. Искаш ли една проверка от рашков, м;D

Браво
Браво
17 февруари 2022 13:01
Гост

Ела ела, както казах в един запис „абе шефе и аз обичам да се прайм на луд, ама ти се правиш много успешно“ (шефа е един провален политик)

Браво
Браво
17 февруари 2022 11:28
Гост

Ако ще е „празник за мафията“, да се разбира Гешев и мафиотите около него – Пепи Еврото, Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски, ОПГ ГЕРБ, ОПГ ДПС и останалата престъпна измет ще празнуват! Гешев е единствената причина, поради която бюджета се орязва. Изречението „няма да има пари за експертизи И ПРЕВОДИ….“ да се разбира, че документите от Барселона няма и да ги погледнат. Няма как да няма пари за експертизи, защото това означава прокурорите да бъдат уволнени до един заради отказ да изпълняват трудовите си задължения. ГЕШЕВ Е ПОЗОР !!!! Заради Гешев и само заради Гешев, нивото на ПРБ е… Покажи целия коментар »

бай Ставри
бай Ставри
17 февруари 2022 11:11
Гост

Слугинажът на мафията газ пикае.

Ставрев
Ставрев
17 февруари 2022 11:07
Гост

А дали проблема не е, че няма да можете да се миткате по срещи в чужбина, „които са ултра важни за правовата ни държава“, няма да можете да правите конгреси из България (лятото на морето, зимата по планините) и всичко това на държавна хранилка? Дали това няма да е проблема? Защото не вярвам управляващите да са ви оставили без пари за ток и вода и да правите „експертизи’.

Абсорбация
Абсорбация
17 февруари 2022 11:05
Гост

„няма да има пари за ток, вода, гориво, експертизи и много други разходи.“
Ефективността щяла да е равна на нула. Ама разбира се, но да не забравяме, че тя и сега е равна на нула.

The Justice
The Justice
17 февруари 2022 11:04
Гост

Вишински в залата: Кажете, предателю и изменник Ягода, наистина ли през цялата ви гнусна и предателска дейност не изпитахте поне веднъж съжаление или мъничко покаяние? И дори сега, когато отговаряте пред пролетарския съд не изпитвате ли поне малко съжаление за извършените от вас престъпления?

Ягода: Да, съжалявам. Наистина съжалявам… – отвръща тихо Ягода.

Вишински: Внимание, другари съдии! Престъпникът Ягода казва, че съжалява?! Кажете по-високо, престъпнико, за какво съжалявате?

Ягода високо: Съжалявам…, че не ви избих всичките, когато имах възможност!

Времената на Вишински… Стилът не е забравен, не и у нас.

Страцимир
Страцимир
17 февруари 2022 11:04
Гост

Как беше – „това са феодални старчета“

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 11:03
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 11:02
Гост

А не, бъркаш се Магдалинчев. Държавата е длъжна да се грижи за населението си. А не виждам как, като ви пълни джобовете с пари се грижи за населението си. Нито сме защитени от битова престъпност, нито сме защитени от големи кражби. Няма един осъден корумпиран депутат или изобщо политик, а в света знаят, че сме една от най-корумпираните страни. До тук с мотива да ви се наливат пари. Да им вземат 20 милиона и да се спасяват. Аз одобрявам вземането на тези 20 милиона!

Анонимен
Анонимен
17 февруари 2022 11:02
Гост

Тези наглеци са свикнали за каквото се помолят в Доган сарай, това да става. Но народът вече каза баста.

Полев
Полев
17 февруари 2022 11:01
Гост

Ясно-сега ще имат и оправдание ВСС да не освобождават Гешев. За да им правят сечено на изпълнителната власт.

Радева
Радева
17 февруари 2022 11:00
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Павлова
Павлова
17 февруари 2022 10:59
Гост

И тия си повярваха много!

Аналгина
Аналгина
17 февруари 2022 10:54
Гост

И аз не искам да се моля на шефа си за увеличение на заплатата или коледни бонуси, ама…

Пепо
Пепо
17 февруари 2022 10:54
Гост

Приискала му се независимост. От кой ти идват парите, бе? От народа. А парите на народа кой ги разпределя? Ами Парламента

Харалампи
Харалампи
17 февруари 2022 10:53
Гост

Държавна структора сте – ще се молите където трябва!