Престъпна група от четирима души е задържана и обвинена за разпространение на кокаин, като е използвала „мулета“, за да пренасят дрогата от Доминиканската република. Това съобщи днес и.ф. ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

За трафиканти били набирани малоимотни, които получавали между 3000 и 5000 лева за курс до Доминикана и обратно. Там били настанявани в хотели и държани около седмица. Поглъщали между 80 и 100 капсули, всяка от които съдържала между 8 и 13 грама кокаин.

След това „мулетата“ били транспортирани обратно през европейски летища до Букурещ, където член на групата ги посрещал и транспортирал в района на Стара Загора и околните села. След това трафикантите били затваряни в помещения, отнемали им мобилните телефони и не ги пускали навън, докато не дефекират наркотика, обясни Начева.

На 15 септември един от трафикантите е бил задържан в Португалия, след като му прилошало по време на пътуването. Установено е, че е погълнал 99 капсули с близо килограм и половина кокаин.

Дрогата е била разпространявана на едро в Габрово, Бургас, Варна, Пловдив, София и други градове, обясни прокурор Начева. Сред четиримата арестувани е и една жена, а прокуратурата ще иска постоянно задържане за всички обвиняеми.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
17 септември 2018 17:40
Регистриран

Може ли да спрете с това лицемерие-наркотрафика е индустрия.ТЯ Е ЗАВЗЕЛА ТВЪРДЕ ГОЛЯМ ДЯЛ ОТ СВЕТОВНАТА ТЪРГОВСКА МРЕЖА не случайно.Ами защото има търсене, или греша.Не става по този начин-само им се вдигат акциите.Става така : легализираш „леката“дрога , но само на определени места, напр.в обявен за вън от закона парк, но с пропуски, където ….се възнасят по собствено желание …Навсякъде другаде-забрана.А другите опиати-само по лекарско предписание, но само в определени клиники.Изобщо трябва да се организира, да се създадат прагове на нива и предели чрез строги санкции-превенции ПРЕДИ, на не СЛЕД…Но за зависимите – само лечение и прошка.Госпожи и господа/г-жа Начева,… Покажи целия коментар »

Анчо
Анчо
17 септември 2018 15:33
Гост

Тъжна история. Жалкото е, че наркомафията е пуснала пипала на всякъде.

Анонимен
Анонимен
17 септември 2018 15:32
Гост

Освен малоимотни тези май са и слабоумни. Правят ли сметка, ако капсулите се спукат ?

Анонимен
Анонимен
17 септември 2018 15:26
Гост

Дано мулетата пропеят, за да се намерят по-бързо организаторите на този фарс.

Човек
Човек
17 септември 2018 15:22
Гост

Чудя се защо са кацали в Букурещ, а не в София или друг град. Може би са пътували с нискотарифни авиокомпании в Европа, а при тях контролът не е толкова добър. Например на летищата, на които кацат и излитат, няма скенери за телата на пътниците, каквито има например на голямото летище във Франкфурт.

Валя
Валя
17 септември 2018 15:21
Гост

Нищо ново. Само че тези хора рискуват живота си, който явно не им е толкова ценен колкото парите.

Карлос
Карлос
17 септември 2018 15:20
Гост

Това е наистина ужасен начин за пренасяне на наркотици, замислете се само колко време мулетата не трябва да дефекират, а прекосяват половината свят. Прост и беден народ.