18-годишен младеж беше наръган с нож в градския транспорт на София, след като направил забележка на група деца, които плюели семки по пода на тролейбус №7. Инцидентът е станал около 18,10 ч. на спирката на ул. „Опълченска“ в посока ж.к. „Люлин“.

Младежът пътувал с приятелката си и видял, че групичка непълнолетни ядат семки в тролея и плюят по пода. Направил им забележка, но неочаквано на тяхна страна застанал 33-годишен мъж и започнал скандал. При слизане от тролея 18-годишното момче било наръгано от мъжа с нож в гърдите.

Директорът на столичния електротранспорт Иво Василев обясни пред бТВ, че шофьорът на тролея е реагирал веднага, като е затворил вратите, за да не може нападателят да избяга и повикал Бърза помощ и полицията, които дошли за по-малко от 10 минути.

Мъжът е бил задържан на мястото, а момчето и приятелката му, която от шока припаднала, били откарани веднага в „Пирогов“. Нападателят бил наркоман и в него полицаите открили няколко шишета метадон, като предполагали, че в момента на инцидента е бил в неадекватно състояние.

От „Пирогов“ съобщиха, че момчето е оперирано и няма опасност за живота му, като се очаква до 5 дни да бъде изписано от болницата.

„Характерът и тежестта на нараняванията са такива, че не представляват непосредствена заплаха за живота. В момента състоянието на пациента е стабилно и предполагащо едно позитивно и оптимистично развитие“, каза хирургът доц. Юлий Ванев.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
4авдар
4авдар
15 май 2018 11:06
Гост

Браво на шофьора за бързата му и адекватна реакция.

4авдар
4авдар
15 май 2018 11:04
Гост

Тоя дрогирания сега, ако го осъдят ще е много показателно. Обаче съм сигурен, че законите ни не го позволяват.

Anonimen
Anonimen
15 май 2018 11:02
Гост

За съжаление все по често виждам дрогирани младежи. Никой не смее да им направи забележка, защото да неадекватни.

5-ko
5-ko
15 май 2018 11:00
Гост

Да те е страх да се обадиш.