Бизнесменът Миню Стайков няма да излезе на свобода, въпреки че миналата седмица Специализираният съд му определи гаранция от 500 000 лева.

Днес Апелативният спецсъд отмени определението на първата инстанция и остави Стайков с най-тежка мярка за неотклонение, като веднага след заседанието Стайков беше откаран в МВР-болница заради влошеното му здравословно състояние, съобщи БНР.

Според апелативните съдии може да се направи обосновано предположение, че Стайков е извършил престъпленията, в които е обвинен, а на свобода също може да извърши престъпление.

Миню Стайков беше арестуван при акцията на спецпрокуратурата във „Винпром Карнобат“, „СИС Индустрийс“ и „Топаз Мел“ през септември м.г. и оттогава е в ареста. Разследването е за организираната престъпна група, която се занимавала с пране на пари, продажба на акцизни стоки без бандерол, данъчни престъпления и злоупотреби с европари по програмата „Млад фермер“ за около 7 млн. лева. Според прокуратурата групата е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар.

За издирване беше обявен тогава синът на Стайков – Стайко, който в края на януари изненадващо се появи в „Пирогов“ и обясни, че е бил отвлечен и бит. Срещу него беше повдигнато обвинение и за данъчни престъпления за близо половин милион лева, но той остана под „домашен арест“ заради здравословното си състояние, което според съда не позволява да бъде задържан.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Време е
Време е
26 март 2019 15:40
Гост

Много е интересно това дело – как така все се получава, че едните ги пускат под домашен арест при влошено задравословно състояние, а другите си седят в ареста. Този, бидейки от вторите, вече е ясен – ще бъде с присъда накрая. Само да няма после „осъдил България в Страсбург“. И любопитно също какво ще се случи с бизнеса му след делото.

Ники
Ники
26 март 2019 14:49
Гост

Не виждам на какво се веселите толкова. Този човек е опасен извън затвора. Да не говорим, че освен всичко останало е усвоил и европари.

Анонимен
Анонимен
26 март 2019 14:45
Гост

Хайде и този се разболя. Много лошо им действа атмосферата в ареста.

Никола
Никола
26 март 2019 14:47
Гост

Или е носталгия по светлото му минало.