Милчо Генжов отново застава начело на окръжната прокуратура в Габрово, но само за една година. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес го избра за окръжен прокурор на града със 7 гласа „за“ и двама „против“.

Опонентът му – зам.-шефката на ОП-Габрово Жени Шикова не получи нито един глас в своя подкрепа.

Милчо Генжов обаче ще заема този пост една година, защото през август 2022 г. той навършва 65 години и ще се пенсионира.

Не за първи път Генжов застава начело на окръжната прокуратура в Габрово. Той беше такъв и от 2009 г. до 2013 г.

В негова подкрепа се изказаха главният прокурор Иван Гешев, Георги Кузманов и Евгени Иванов.

Колегата Генжов има богат административен опит и не би трябвало да имаме съмнение в неговите способности да повиши качеството на работата на окръжната прокуратура в Габрово, включително да подобри администрирането ѝ. Тази окръжна прокуратура е в някакво безвремие през последните години. Дали това се дължи на липса на инициативност, дали на лични качества на ръководството, дали на други обстоятелства, но е факт, че липсва динамика. Факт е и че тази прокуратура липсва от медийната карта, тя е може би единствената окръжна прокуратура, за която не се сещам да е представила нещо в обществото. Медийната активност е слаба и неефективна“, каза Иван Гешев.

Той допълни, че се надява всичко това да бъде променено от Милчо Генжов, защото той имал капацитета да го направи.

Евгени Иванов на свой ред заяви, че познава от много години Милчо Генжов. По линия на Асоциацията на прокурорите работят заедно от 15 години и през това време са успели да станат близки. „Той е изключителен професионалист, милее за работата си за прокуратурата, не обича да преиначава мнението и изводите си и преследва справедливостта. Колегата Генжов е широко скроен човек, философ, човек с огромен опит, който раздава с широки шепи. Той е и родолюбец и патриот, защото е родом от Трявна. През последните години трябваше да мине по трънлив път и да изстрада много, но въпреки това запази уважението към себе си и колегите“, заяви Иванов.

Георги Кузманов описа Милчо Генжов като комуникативен, контактен, човек, който успява да намира път към всеки един от колегите си.

За разлика от тях обаче Йордан Стоев заяви, че няма да подкрепи нито един от двамата кандидати. Според Стоев в концепцията си Жени Шикова не е посочила новаторски идеи, нито дори такива за надграждане на постигнатото. Що се отнася до Милчо Генжов, то Стоев не го подкрепи, защото няма да може да осъществи целия петгодишен мандат като шеф, а и защото оценката му от атестацията е „добра“, което не отговаря на нивото, необходимо за заемане на позицията на ръководител.

Така със 7 гласа „за“ и двама „против“ Милчо Генжов бе избран за шеф на ОП-Габрово.

 

17
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
С нетърпение в очакване
С нетърпение в очакване
22 април 2021 15:36
Гост

И ще се отървем накрая от един откровен боклук……

Жалка работа
Жалка работа
21 април 2021 22:27
Гост

Генжов, Генжов няма по-голяма професионална излагация за един юрист и прокурор от това да е „избранник“ на милиционера с каскетя! Така и ще се пенсионираш, като окаляна изтривалка!!!

Две в едно
Две в едно
21 април 2021 17:35
Гост

Късмет-философ, който се изживява като прокурор.

Анонимен
Анонимен
21 април 2021 17:36
Гост

Или може би обратното.

Анонимен
Анонимен
21 април 2021 17:33
Гост

Богатият му административен опит е голям плюс.

Коко Роко
Коко Роко
21 април 2021 15:37
Гост

„Факт е и че тази прокуратура липсва от медийната карта, тя е може би единствената окръжна прокуратура, за която не се сещам да е представила нещо в обществото“
Да им имам критериите – пускаш някой фишек по медиите за проведена операция и значи си вършиш работата, осъдителните присъди вече не се гледат. То и държавата така се управлява, де – медийно, по фейсбук!

Анонимен
Анонимен
21 април 2021 17:29
Гост

Е, да. Обаче Гешев все се хвали с досъдебното производство. Също като Цацаров между впрочем.

Анонимен
Анонимен
21 април 2021 15:23
Гост

И аз не бих гласувал за Генжов. Вярно е, че процедурата за избор бе обявена преди една година и на практика той можеше да е шеф две години, а не една. Но и две дори са малко, за да се осъществят всички идеи, които може да има човек на такава длъжност.

Балама
Балама
21 април 2021 15:24
Гост

Очаквах да няма избор точно по тези съображения, плюс факта, че другият кандидат не става. Но пак се разминах с Прокурорската колегия 🙂

Вили
Вили
27 април 2021 20:07
Гост

Защо смятате, че другият кандидат „не става“?

Кирил
Кирил
21 април 2021 15:07
Гост

Интересно защо някои са били „против“?

Анонимен
Анонимен
21 април 2021 15:07
Гост

Не са гласували и за зам.-шефката на ОП-Габрово Жени Шикова. Може да е лично отношение.

Ася
Ася
21 април 2021 15:08
Гост

Субективизмът във Висшия съдебен съвет не ме учудва въобще. Винаги го е имало.

Самуил
Самуил
21 април 2021 15:06
Гост

Честито!

Анонимен
Анонимен
21 април 2021 15:06
Гост

Браво! Изключително стойностен човек и колега.

Dido
Dido
21 април 2021 15:42
Гост

Да, той наистина е комуникативен, контактен, човек, който успява да намира път към всеки един от колегите си.

Анонимен
Анонимен
21 април 2021 17:31
Гост

Явно с Иван Гешев сте на едно мнение.