Маринела Арабаджиева беше екстрадирана от Испания и днес кацна на летището в София с полет от Мадрид.

Тя и съпругът ѝ Ветко са обвинени за участие в престъпна група за укриване на данъци в особено големи размери и пране на пари. Двамата бяха обявени за издирване на 31 август м.г. след акцията на МВР и прокуратурата в хотелите „Маринела“ и „Марица“, където бяха открити над 10 млн. лева.

През март Арабаджиеви бяха задържани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар близо до Барселона. В началото на месеца испанските власти екстрадираха Арабаджиев, който след това беше оставен в ареста от спецсъда.

Очаква се още днес Маринела Арабаджиева да бъде запозната с обвиненията към нея и прокуратурата да поиска постоянното ѝ задържане.

Обвиняем по делото е и синът им Вълчо, който престоя в ареста 7 месеца, след което беше освободен срещу гаранция от 500 000 лева.

„Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места. Това е ситуацията след повдигнати обвинения“, коментира зам.-главният прокурор Иван Гешев. Според него обвиняеми като Арабаджиеви, Николай и Евгения Баневи и Миню Стайков се обединяват в „клубове по интереси“.

„И техният интерес е те да не бъдат арестувани, да бъдат оправдани, да бъдат пуснати, да докажат че нищо не се е случило и прокуратурата е виновна. Това са нормални защитни реакции. Атаката, която се развива срещу определени представители на прокуратурата и изпълнителната власт, е лесно обяснима и предвидима“, каза Гешев.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Добре дошла
Добре дошла
03 юни 2019 16:04
Гост

Дано не се проточи много делото. Искрено се надявам, че както никога прокуратурата ще изготви изпипан обвинителен акт, основан на процесуално допустими и необорими доказателства.

Анонимен
Анонимен
31 май 2019 1:21
Гост

На тези двамата мястото им е зад решетките. Да видим дали може да се вярва на българското правосъдие.

Анонимен
Анонимен
31 май 2019 9:35
Гост

На кои двамата бе? Не виждате ли, че името на единия е сбъркано /вмето Ветко е посочен като Вълчо/ при предоставяне на информацията за издирването им. Поредната калпаво реализирана българска работа!

Анонимен
Анонимен
31 май 2019 13:55
Гост

Не бе, няма грешка. Той си е Вълчо по документи, ма понеже го е срам от името му /било много селско/ му викат Ветко. А това си е „по- градско“.

Анонимен
Анонимен
31 май 2019 1:18
Гост

А съпругът и кога?

Анонимен
Анонимен
31 май 2019 1:17
Гост

Явно членството в клубовете по интереси излиза доста солено.

Анонимен
Анонимен
31 май 2019 8:55
Гост

Доста солено им излиза, но най-солено е на насс всички