Прокуратурата изпрати призовки на премиера Кирил Петков и на началника на кабинета му Лена Бориславова, а Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) покани за изясняване на факти по сигналите срещу главния прокурор Иван Гешев министъра на правосъдието Надежда Йорданова.

Петков и Бориславова заявиха, че ще се явят в прокуратурата, но Йорданова категорично отказа (как премиерът коментира призовката и какви са аргументите на министъра виж по-долу).

Повод за призоваването на Петков и Бориславова е срещата между тях и Гешев в петък, по време на която министър-председателят е „посочил имена и прякори на лица, които според него са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната и спрямо които не са предприети необходимите действия за търсене на наказателна отговорност“.

„Съгласно разпоредбата на НПК гражданите и длъжностните лица имат задължение, когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, незабавно да уведомят орган на досъдебното производство и да предприемат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението. В тази връзка главният прокурор Иван Гешев е сезирал заместник на главния прокурор при ВКП, отговарящ за отдели „Досъдебен“ и „Специализиран“, относно предоставената от  министър-председателя информация за предприемането на незабавни действия съгласно нормативната уредба в Република България. С оглед изясняване в пълнота на предоставената информация г-н Кирил Петков и г-жа Лена Бориславова ще бъдат  призовани да се явят във ВКП с цел предоставяне на пълен списък с лицата, посочени в хода на работната среща, както и данните, респективно доказателствата, за евентуално извършени от същите лица престъпления или нарушения“, съобщиха от прокуратурата.

И посочиха, че „Прокуратурата на Република България ще изпълни задълженията си и ще извърши обективна и всестранна проверка спрямо лицата, посочени от  министър-председателя г-н Кирил Петков и г-жа Лена Бориславова“.

Една получена и една невръчена призовка

По-късно премиерът Кирил Петков свика пресконференция, на която заяви, че ще се радва да помогне на държавното обвинение  и ще му предостави списък с медийни публикации за случаи, за които обществото очаква реакция от прокуратурата. Той добави, че има серия от въпроси към прокуратурата за действията ѝ именно по тези публично известни казуси. След което зададе и самите въпроси.

Какви действие е предприела прокуратурата за т.нар. случай „Мата Хара“ – установено ли е коя е жената, тя ли е вкарала кюлчета и пачки в спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, или те са си били вече там.

Срещу Васил Божков има обвинения, но Кирил Петков ще иска да разбере дали има разследвания срещу останалите от списъка „Магнитски“ – Делян Пеевски, Александър Манолев и Илко Желязков.

Има ли директна връзка между заема от Българската банка за развитие и фактът, че Делян Пеевски е бил акционер в „Булгартабак“? По една от телевизиите беше казано, че заемът за „Роудуей кънстракшън“ е взет от адвокат на Румен Гайтански. Какви стъпки е предприела прокуратурата, за да установи дали дружеството има връзка с Гайтански и дали заемът е взет правомерно“, са следващите въпроси на министър-председателя.

Той ще попита прокуратурата и какво става с т.нар. разследване „Осемте джуджета“ и дали е повдигнато обвинение на Петьо Петров, наречен от премиера „г-н Петьо Еврото“.

Друг въпрос на Петков е има ли връзка между строителни компании, част от които са взели доста от договорите за строителство на язовири и Христофорос Аманатидис, известен като Таки и назован днес от премиера като „г-н Таки“.

Петков обяви, че възнамерява да пита и за казусите „Барселонагейт“, „Булгаргаз“ и за строителството на магистрала „Хемус“ и обвързването на милиони левове за нея  с ГЕРБ.

Ще оформим и други въпроси, но всички тези са доста важни. Не съм запознат до момента за конкретни действия от страна на прокуратурата, които да са довели до потенциални обвинения и какви стъпки е направила тя в тази насока“, заяви Кирил Петков.

Той сподели, че на срещата си с главния прокурор Иван Гешев в петък действително е споменал конкретни имена, но те били на същите тези хора, за които са въпросите му. Иначе главната тема на разговора им било специализираното правосъдие и дали то трябва да остане, или не. По думите на Петков резултатите от работата на спецорганите не са задоволителни.

Ще се радвам да помогнем на прокуратурата и това, което ще направим, е списък от публикациите и този списък ще бъде събран и предоставен на прокуратурата, за да е ясно, че това са важни теми за обществото и е хубаво да не останат във въздуха, да има реакция в рамките на закона като разбира се това е тяхно решение„, каза още Петков.

Докато той даваше пресконференция по повод „поканата“ от прокуратурата, в сградата на Министерския съвет дойде призовкар, който трябвало да връчи призовки на Петков и на Бориславова.

Тя получи своята, но по отношение на тази за премиера, Бориславова сподели: „Призовкарят получи обаждане да не я връчва днес, да си я вземе, защото не може публично да се връчи“.

Лена Бориславова с вече връчената ѝ призовка от ВКП

Самата Бориславова трябва да се яви във Върховната касационна прокуратура в сряда в 15 часа. Не се посочва в какво качество, а само е изписан номерът на прокурорската преписка.

След изявлението на премиера от прокуратурата излязоха със съобщение, че очакват от Петков и Бориславова „да предоставят списък с лица, за които твърдят, че са евентуални извършители на криминални и икономически престъпления, както и данните за това“ и че Върховната касационна прокуратура ще извърши обстойна проверка, а те са информирали обществеността за „конкретни казуси“.

Покана за Надежда Йорданова от КПКОНПИ, отказ и правен спор

Междувременно Антикорупционната комисия пък покани правосъдната министърка Надежда Йорданова да се яви утре и да разкаже за сигналите срещу главния прокурор Иван Гешев.

Преди седмица КПКОНПИ започна проверка по сигналите на Йорданова и поиска заверени копия от тях и друга налична информация в Министерството на правосъдието. Днес обаче от комисията съобщиха, че не са получили нищо и затова са поканили министъра.

„До настоящия момент изисканите материали не са изпратени от Министерство на правосъдието, в дирекция „Противодействие на корупцията“. Поради това до министър Йорданова е изпратена покана за явяване в дирекцията утре, 08.02.2022 г., за изясняване на фактите по направените от нея изявления в медиите“, заявяват от КПКОНПИ.

В писмо до КПКОНПИ Йорданова е отказала да се яви в комисията, тъй като „не е налице законно обоснована причина за това“. В писмото си тя коментира чл. 41 от Правилника за устройството и дейността на КПКОНПИ, в който е уредено правомощието на служителите на комисията „да призовават в служебни помещения граждани за изпълнение на определените им по закон функции и правомощия, като писмено уведомяват гражданите за призоваването“. И заявява, че тази разпоредба е нищожна (пълния текст на отговора на Йорданова виж тук).

От КПКОНПИ отговориха, като цитираха антикорупционния закон, в който (в чл. 26) е регламентирано, че „при изпълнение на правомощията си по този закон органите по чл. 16, ал. 1 и 2 могат да искат съдействие, сведения и документи, включително в електронен вид, от държавните и общинските органи, търговците, кредитните институции, от нотариуси и съдебни изпълнители, както и от други физически и юридически лица„. Както и че оперативно-издирвателната дейност на КПКОНПИ се извършва „чрез вземане на обяснения от граждани„. И напомниха, че макар и министър, Йорданова остава гражданин и физическо лице.

През последните месеци Йорданова многократно обяви, че има много сигнали срещу главния прокурор, но изчаква решението на Конституционния съд (КС), който да реши дали министърът може да иска от Висшия съдебен съвет отстраняване на главния прокурор. А КС предстои да обяви решението си именно утре, когато Йорданова е поканена в КПКОНПИ.

До момента тя е споменавала конкретно само за случая „Жоси“, в който един от съсобствениците на фирмата разказва, че е прехвърлил дял от нея на бащата на Иван Гешев, за да получи съдействие от главния прокурор в споровете си с друг съсобственик. Другият частично оповестен сигнал е за това, че прокуратурата е отказала да разследва мистериозно изчезнали търговски дела от съда.

81
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Наблюдател
Наблюдател
08 февруари 2022 13:18
Гост

Дано Петков е разбрал, че влиза в долнопробна схватка с прасе, а бориш ли се с прасе, няма начин то да не те окаля!

Анонимен
Анонимен
08 февруари 2022 11:52
Гост

ПРИКРИВАтурата няколко години „разследваше“ дали снимките от Мата Хари не били манипулирани, обаче не призова Тиквата да каже коя е. Сега очакваме същото „обективно“ разследване.

Анонимен
Анонимен
08 февруари 2022 11:23
Гост

Кирчо го закъса.

Анонимен
Анонимен
08 февруари 2022 11:10
Гост

Недоумявам наглостта на това правителство. Министър председателят щял да представя медийни публикации?! Всяка възможност да маскират тоталната си липса на действия с импотентност или проста глупост вече е изгубена. НАП, МВР, ДАНС и какво ли още не извършват проверки, инспекции, разпити и т.н. вече почти година. Миналия месец Киро каза, че не искал да говори конкретно, докато не е събрал всички доказателства. Сега обявява, че щял да дава медийни публикации?! Има ли някой останал, който подкрепя празните лъжи, плоския популизъм и откровените нарушения на закона и морала на новото „различно“ управление???

МВР може да призове вс. прокурор на разпит,вж ЗМР
МВР може да призове вс. прокурор на разпит,вж ЗМР
08 февруари 2022 8:17
Гост

Прокуратрата има право да призовава премиер министъра.

Но и изпълнителната власт може да призовава прокурори на разпит.

МВР може да призове и разпита, ако се налага според закона и Главния прокурор. Например като свидетел. Освен това МВР има практика да призовава граждани на опознавателни беседи, и никога прокуратурата не е коментирала и действала против опознавателните беседи. МВР може да призовава на опознавателна беседа всеки гражданин, така ,както може да вика на беседа гражданин. Не е аписано в закона, но щовм се прави с гражданите, а прокуратурата мълчи-значи може.

Та както прокуратурата призовава премиерът, изпълнителната власт може да призове на разпит всеки прокурор.

Хахах
Хахах
08 февруари 2022 13:03
Гост

А буквар-кога?
Всички в народната милиция сте с абсолютно базови познания по правопис.
Хайде да не си говорим за право,че явно материята ти е доста чужда…

Анонимен
Анонимен
08 февруари 2022 8:04
Гост

Ще е добре някой да запознае Министър председателя със задълженията му, когато е призован като свидетел – длъжен е да се яви и да отговаря на въпроси, освен ако не уличи себе си или свои близки в престъпление. Всичко останало е усмивки и отклоняване на вниманието, също и политическо говорене, както каза на разпита си Министър Рашков. За госпожата Министър на правосъдието – без коментар, тя и екипът и толкова могат. Комисията я кани, според правомощията си по закон и в съответствие с процесуалния ред, а госпожата тръгнала да обявява законова разпоредба за нищожна. Е, няма такава държава!

некои съображения
некои съображения
08 февруари 2022 8:13
Гост

Министър председателя ръководи изпълнителната власт, която е напълно равнопоставена на съдебната и законодателната. Има разделение3 на властите. така, както съдебната власт може да пита, същото важи и за изпълнителната власт. Шефът на изпълнителната власт може да задава въпроси на съдебната власт, както апропо всеки гражданин може да изисква информация от събента власт, на основание ЗДОИ.

ОСВЕН ТОВА И МВР ИМА ПРАВО ДА ВИКА НА РАЗПИТ ВСЕКИ, МВР ИМА ПРАВО ДА ПРИЗОВЕ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РАЗПИТ!

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 22:29
Гост

По принцип го викат за разпит. Не знам какви са тези въпроси, които ще задава на разпитващия го и кой ще му даде дума да се изкаже.
Всички тези проблеми могат да бъдат изчистени с изваждане на разследването от МВР и преминаването на разследващите полицаи в съдебната власт, при следователите, като едновременно се повиши статута, фукнциите и правомощията на разследващите органи, включително и да обжалват пред съда някои от действията или бездействията от страна на прокуратурата. А дали прокуратурата трябва да остане в съдебната власт, да кажат по-умните… Без тази реформа, както и да го гледаш, пак до прокуратурата стигаш.

Хахах
Хахах
07 февруари 2022 23:42
Гост

Ти дознателче ли си?!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
08 февруари 2022 8:51
Гост

А може ли и охранителите на входовете на съдебните палати да обжалват действия/ бездействия на прокурора? Честно да си говорим и те са се отъркали я у магистрат, я у адвокат. С това проверяване на чанти все нещо са прихванали- второ вишу дето се вика. Право-задочно.

помня много отдавна
помня много отдавна
08 февруари 2022 9:39
Гост

Анонимен от 07.02-22.09, прав си, но аз да питам:
– защо през 1995 г следствието беше извадено от МВР?
-защо през 2006г разследването беше вкарано насила отново в МВР?
– как си представяш разследващите да са в съдебната власт, а прокурора-не?
-кой ще разследва и кой ще осъществява надзор по чл. 194 ал.1 от НПК?
Само не оставяй отговора в устата на умните и красивите!

GeyZer
GeyZer
07 февруари 2022 21:57
Гост

На този „просто Киро“ му давам максимум още два месеца във властта.
Ежедневно сътворява гафове,пълен е с комплекси за малоценност,а има самочувствие,че той е най-подготвения за премиер. Това е несериозно. Човека има нужда от изява,но нека не ни го натрапват всяка вечер по телевизията, клоуните са в цирка, олигофрените-в лудницата,а този наистина си вярва,че ще изкара пълен мандат!
Кириле,запомни-3 март идва,тогава започват протестите,и ако си мъж-излез да говориш с протестиращите,да те видим колко си мъж!
Всъщност забравих-нали Кирчо си е инсталирал приложението Grindr, което е за гей-запозанства! Дали пък от там няма да излезе някоя интересна снимка или кореспонденция…

189
189
07 февруари 2022 21:51
Гост

Киро Декларацията щял да дава на Гешев изрезки от Дневник, Бивол и Капитал, вместо доказателства, като междувременно “приема поканата” за разпит, не за друго, а за да проведе разпит на прокуратурата. Тва Монтескьо се върти на шиш в гроба. Този е тотално куку и вече за всички е ясно,че просто Киро наистина е много,ама много прост!
Казано с две думи „Просто Киро“….

Тъпото Наде
Тъпото Наде
07 февруари 2022 21:29
Гост

Надежда всяка тука оставете…
Надежда от квартал „Надежда“ ще си остане цял живот надежда…
Женицата толкова си може, истината е,че правото й е много далечна наука,а мисленето определено не й е силна страна!
Повтаря всеки път като гъска пред камерите наизустените опорки и бъде ли й зададен страничен въпрос,госпожата започва да заеква,да се изчервява и отново на връща темата към наизустените отговори,без да влага грам мисъл.
Пълна пародия!
И тази женица е не каква да е,а цял министър,при това на правосъдието!
Срам! Пародия!

Въпроси
Въпроси
07 февруари 2022 19:45
Гост

Буди изключително изумление факта, че след като и МВР и ДАНС и НАП, както и всички държавни институции, които се борят с корупцията са от 8 месеца практически в ръцете на сегашната власт, премиерът все още говори на базата на журналистически разследвания и статии във вестниците, вместо да борави с конкретни факти и доказателства за лицата и по темите, за които говори.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 февруари 2022 20:32
Гост

Много ще ме изкефи да се окаже, че всичко е било цирк и Кирчо и Лена да изчезнат нанякъде с едни хубави активи, резултат от тяхната промяна. Досущ като Имелда Маркос, трябва да гледаме Лена колко често си сменя обувките.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 21:09
Гост

Ами мен пък няма да ме изкефи това, щото ще се окаже, че все мошеници си избираме.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 21:07
Гост

Дори с изрезки от вестници щял да ходи в прокуратурата, а има министър доцент по нак.право. Ще поживеем-ще видим, но с такива голи декларации дълго няма да изкарат.

Тихомир
Тихомир
07 февруари 2022 19:16
Гост

Браво на Надежда Йорданова!

Чочо
Чочо
07 февруари 2022 19:17
Гост

A, не бе. Шапка ще им сваля.

Съдия
Съдия
07 февруари 2022 22:33
Гост

Е, очакваше се поне правописните й грешки да бяха по- малко, остави смисъла. Но пък ако писмото й го е писал Дечев, човека няма претенции за повече от тройка!

Браво
Браво
07 февруари 2022 19:05
Гост

Гешо можеше да си подаде оставка, но реши публично да се самозапали, водейки война на 3 фронта, срещу едни интелигентни и по-добри от него хора във всяко едно отношение. Гешо ще изгори на кладата, която сам си построи, сам си се качи и сега сам ще си драсне клечката. Чао, уважаеми, калта на земята, няма да липсваш на никого!

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 18:55
Гост

Тъпа работа- и от страна Гешев, и от страна на Петков.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 18:54
Гост

Пуснаха една призовка на Кирчо и почна да заеква. Смях. Сега става интересно. Гледал клипче в Тубата и бил чувал за „Мата Хари“. Ма това всеки ПП трол го знае. Кажи какво си видял с тези широко отворени очи, пич?! Какво ти лично знаеш? Ако те е страх ще ти осигури защита бюрото, което вече е при Надето, ако все още не са напуснали хората. Кирчо, жалък си! Б.Б. че е тиква – тиква е. Ама ти си кратуна. Аре чупка, че бардака почна вече да ни става скучен!

Георги
Георги
07 февруари 2022 19:43
Гост

Простия каскет е пътник! Ще бъде изритан, съден и вкаран в затвора!

иАнониме123н Относно анкетиращ
иАнониме123н Относно анкетиращ
07 февруари 2022 18:38
Гост

Кире, много разтреперено чете и говори днес на брифинга. Ще надмине Димитър Пенев по лафеве „Господин Петьо еврото“.
Второ призован е да даде сведния, а не да иска информоция. Добре, че Ленчето е там да не се овапца Киреци съвсем, май Лена е реално, премиер.
Трето секретарката-митистър отказала да се яви в КП КОНПИ, защото била държавен орган. И тя ще е венеца на юридическата интелектуална мощ, която ще прави реформи в съдебната власт, а и промени в конституцията.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 февруари 2022 22:48
Гост

Май не сте разбрали. Йорданова е орган и следователно може да прогласява бищожност на подзаконови актове. Кви съветници си е взела горната нз. Само лапачи на държавни пари.

Младши
Младши
07 февруари 2022 17:57
Гост

Съжалявам, но проф. Чинова споделя, че г-н Гешев е най-добрият, етичен и квалифициран главен прокурор в последните 30 години. А аз вярвам на нея, все пак тя е учен, изтъкнат процесуалист, владее всички тънкости на наказателния процес както от теоретична, така и от практическа страна и нейното мнение тежи…..та няма да вярвам на някакви си адвокатченца и юрисконсултченцата, които си нямат понятие от законност

Младши
Младши
07 февруари 2022 18:31
Гост

пропуснах да добавя – адвокатченцета и юрисконсултченцата, които по ниво….не са и на кутрето на проф. Чинова

Георги
Георги
07 февруари 2022 19:47
Гост

Ха ха ха! Ако това е ирония по адрес на г-жа 65+, мн. добре се е получило!
Те там в Благоевград с магнит ги привличат боклуците.

Адв. К
Адв. К
08 февруари 2022 7:51
Гост

Браво! Аплодисменти! Ние “адвокатченцетата”да умираме, нали?

Фики
Фики
07 февруари 2022 17:55
Гост

Я да видим далу наистина Гешевтурата ще изпълни задълженията си и ще извърши обективна и всестранна проверка.

Браво
Браво
07 февруари 2022 19:34
Гост

Хахахахаха ми не, няма. От тия гниди действия не може да се очакват. Слабоумен главен прокурор с недействителна диплома призната за диплома по право, дадена му от милиционерската школа, а не от акредитиран университет. Как очакваш действия от негодници, които са в паника да си спасяват задните части. Та всяко тяхно действие е насочено да разберат какви сигнали има срещу тях, да не би да седнат да се саморазследват? Гешев е позор

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 17:37
Гост

Преди малко по телевизора Киро мрънка, мънка, срича. Трудно му е.

Димитров
Димитров
07 февруари 2022 17:57
Гост

А, щото пък Боко говореше много гладко. А и сами лъжи ръсеше.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 18:06
Гост

точно. един дол дренки.

Гешо Иванов
Гешо Иванов
07 февруари 2022 17:30
Гост

„Съгласно разпоредбата на НПК гражданите и длъжностните лица имат задължение, когато узнаят за извършено престъпление от общ характер, незабавно да уведомят орган на досъдебното производство и да предприемат необходимите мерки за запазване на обстановката и данните за престъплението.“

Обаче като Борисов обясняваше как знаеше коя е т.нар. Мата Хари, явно Гешев е имал по-важни работи. Или може би вече НПК има действие по преценка на прокуратурата и за някои „граждани и длъжностни лица“ не вАжи.

кой
кой
07 февруари 2022 17:28
Гост

Прокуратурата ще призове премиера Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова. Това съобщиха от държавното обвинение.

Повод за това е срещата между тримата в петък“

И кой е третият?

Pi ar Sevi Boiko
Pi ar Sevi Boiko
07 февруари 2022 16:39
Гост

Колеги, моля ви! Какви милиони на Пеевски в офшорки и какви милиони на Борисов в чували! Няма такова нещо, питайте Гешев! Вместо това по-добре се поинтересувайте от умопомрачителния месечен доход от 7 хил. евро, който един от лидерите на ПП е получавал по доста съмнителна схема, нямаща нищо общо с абсолютно изрядните и ненагласени обществени поръчки по времето на матдатите на ГЕРБ.

1:1
1:1
07 февруари 2022 16:45
Гост

И защо едното да е извинение и индулгенция за другото? Нещо май сте с двоен аршин от ПП. Ако са нашите – не е кражба на народни пари. Това ли ви е промяната?

Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от
Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от
07 февруари 2022 16:21
Гост

Като са я викнали, Лена да даде обяснение и за това:През лятото на 2021 г. се разчу за договор за правно обслужване между Българската банка за развитие (ББР) и правната кантора, в която работи Лена Бориславова, настояща шефка на кабинета на Кирил Петков. Документи с, които „Гласове“ разполага, показват, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка на базата на нищожен договор. Той е потвърден от ББР от лица, които нямат представителна власт към трети страни. Копие от писмото, с което се потвърждава договора, показва, че Лена Бориславова е трябвало да анализира документи, да консултира и най-важното – да… Покажи целия коментар »

7000 евро пари на данъкоплатците по нищожен догово
7000 евро пари на данъкоплатците по нищожен догово
07 февруари 2022 16:23
Гост
Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 февруари 2022 16:28
Гост

Ок, не съм запознат в подробности, ама в конкретния случай не намирали приложение чл. 301 от ТЗ? И без това договорът за правните услуги не е по ЗОП.

Просто лЮбов
Просто лЮбов
07 февруари 2022 16:08
Гост

ПР-ът на Лукойл, понастоящем ПР на Киро, е командировал тук тумбите тролове😂 няма страшно – това е просто любов

Pi ar Sevi Boiko
Pi ar Sevi Boiko
07 февруари 2022 16:11
Гост

Не разбирам, какво е това трол?!

Kurolaciqta
Kurolaciqta
07 февруари 2022 21:34
Гост

Скоро ще разбереш…

Цял свят знае, ПРБ не знае! Защо ли?
Цял свят знае, ПРБ не знае! Защо ли?
07 февруари 2022 16:06
Гост

comment image

Киро и Лена
Киро и Лена
07 февруари 2022 16:01
Гост

Киро и Лена като знаят нещо – да го кажат. Стига само ПР номера.

Паника в Кочината!
Паника в Кочината!
07 февруари 2022 15:59
Гост

Ставащото показва, че в каскетурата не е останал и един здрав глупомер! Нищо, ще им доставят, първо на спеца, после и на другите каскети!На самият Каскет ще му покажат най-новия модел, утре от КС!

Ако Харварда беше Тиквата...
Ако Харварда беше Тиквата...
07 февруари 2022 15:47
Гост

Бе тоя Гешев с гол гъз таралежи ли ще мачка БЕ???

Съдия
Съдия
07 февруари 2022 16:02
Гост

Кефи ме този Гешев! Как не го е страх. Обикновено срещу силните на деня не се рита и никога не се е ритало- справка правителството на Борисов

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 февруари 2022 16:29
Гост

Страхлив и послушен прокурор им трябва на новите. Там е проблемът с оставката на Гешев.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 16:03
Гост

Хахаха, много се смях на това. Но веднага след това ми стана тъжно като се сетих, че това не е виц, а действително България е имала токова тъп и ограничен премиер, който е излагал страната по целия свят.

Grindr
Grindr
07 февруари 2022 16:04
Гост

Таралежа е с меки бодли – питай в гриндър

Пенисът Кънчо
Пенисът Кънчо
07 февруари 2022 15:46
Гост

Тук колежките много жалят Леночка и обещават редовно да й носят цигари в Сливенския затвор, закъдето се била запътила с широки крачки

EfKasket лига
EfKasket лига
07 февруари 2022 15:49
Гост

– Аз пък си мечтая Кастетчо вечно да си остане гл. прокурор!
– Тиквунчо, събуди се! Новата игра на Централния софийски започва!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 февруари 2022 16:08
Гост

Преюдициално запитване до Лекс:
Подлежат ли на премахване коментари с подобни прякори като този? Реално погледнато той не е част от същинското съдържание и в този смисъл не е адресиран пряко към аудиторията в сайта или трети лица. Въпреки това съдържа провокативни (макар и научни) термини. Въпросът е – представлява ли нарушение на правилата името, с което се правят публикации, ако то съдържа нецензурни словоформи? Може ли да се твърди, че прозвището е неделима част от коментара, който следва да се разбира в тесен или широк смисъл?

Пенисът Кънчо
Пенисът Кънчо
08 февруари 2022 5:22
Гост
Пенисът Кънчо
Пенисът Кънчо
08 февруари 2022 5:26
Гост

„Кънчо се събуди, готов да се труди. Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст“

Проскубания бухал
Проскубания бухал
08 февруари 2022 8:56
Гост

Благодаря за линка. Мисля, че ми беше по-добре без да зная за това

Проскубания бухал
Проскубания бухал
08 февруари 2022 8:57
Гост

Дам, голяма сензация беше….

Пенисът Кънчо
Пенисът Кънчо
08 февруари 2022 10:32
Гост

Сърдечно Ви благодаря за вниманието, Г-н Бухал!
Надявам се, че сега „жестокостта“ Ви спрямо мен поне мъничко се е „сломила“.
Позволете ми още малко да поживея в този форум!
Не ме „убивайте“, моля Ви!
Аз се радвам на Вашите коментари и ги чета с интерес.
Бъдете здрав!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
08 февруари 2022 14:44
Гост

Прочетох общите правила за ползване на сайта. Очевидно и прякорът се взема предвид при изтриване на коментар.

Ангелива
Ангелива
07 февруари 2022 15:43
Гост

Ох, как мисля да се напия от кеф, че това вредно човече, което се води главен прокурор на републиката някой ден ще се махне!

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 16:31
Гост

Разбира се, че ще се махне. След като му свърши мандата от 7 г. Който приключва 1 година след мандата на настоящия кабинет. Но реално ще го надживее с повече, тъй като това идиотско правителство няма да оцелее 4 г.

Www
Www
07 февруари 2022 21:43
Гост

На 3 март стартират протестите…които най-вероятно ще изметат тези неграмотни хора със самочувствие от правителството

Ангелива
Ангелива
07 февруари 2022 15:42
Гост

Тоест – нищо съществено от Гешев и прокоратурата. Както винаги.

Милен
Милен
07 февруари 2022 15:42
Гост

Скоро ще почнат и герберските тролове да пищят, как Петков си измисля.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
07 февруари 2022 15:42
Гост

Знаех си, че Ленчето е носила кафетата….

Попов
Попов
07 февруари 2022 15:42
Гост

И как ли пък ще има обвинение от Гешев към тия споменатите от Петков.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 15:40
Гост

Да излезе сега Кирчо и да каже, че е репресиран от Каскета и че последния се опитва с гол гъз таралежи да мачка:)))

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 15:42
Гост

Човек трябва да е много прост и да заема много отговорен пост, за да каже публично такова нещо. Или с други думи казано – един е баце и няма друг кат него!

Бишъп
Бишъп
07 февруари 2022 15:40
Гост

Гешев пак се прави на две и половина. Сега ще призовава Петков, после съседите на споменатите хора, но тях самите – никога.

Тити
Тити
07 февруари 2022 19:15
Гост

Мижитурка.

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 15:39
Гост

За тази среща става дума явно

Анонимен
Анонимен
07 февруари 2022 15:36
Гост

Целия свят ги разбра кои са престъпниците, само Гешев още не ги е разбрал! Добре е да се научи да чете и след това да прочете списъка „Магнитски“!

Денис
Денис
07 февруари 2022 15:40
Гост

Не бе, той ги знае. Не му изнася да се занимава с тях обаче.

Svedelina
Svedelina
07 февруари 2022 15:41
Гост

Не ги знае ли? Тя тлъстата му сметка кой мислиш я пълни?

Марти
Марти
07 февруари 2022 15:41
Гост

Той бе назначен на поста, който заема, точно за да варди тези десетина човека.

Димчо
Димчо
07 февруари 2022 19:13
Гост

Знае, ама си трае. Така му изнася.