Незаконно придобито имущество за 390 071 лева ще бъде отнето от мъж, признат за виновен за контрабанда на сребро.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) окончателно спечели дело, с което отнема Мартин Стоев три апартамента, дялове и парични средства.

Едното от жилищата е в Пловдив, то е с площ 114 кв. метра, намира се в широкия център на града и е с гараж и идеални части от дворно място.

Второто е мансарден апартамент от 156 кв. метра в Асеновград, също с гараж и идеални части от поземлен имот. А третият също е мансарден апартамент, но по-малък. Площта му е 70 кв. метра, също гараж и идеални части от земята.

Стоев е признат за виновен за това, че на излизане от страната през ГКПП Капитан Андреево е пренесъл без знанието и разрешението на митническите власти, стоки с търговска цел и в големи размери. Става дума за 23 броя слитъци сребро с общо тегло над 88 килограма. Стоев сключил споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от Районния съд в Свиленград. Комисията за конфискация е получила споразумението през 2010 г.

От КПКОНПИ уточняват, че среброто е конфискувано по наказателното производство и не е било обект на претенции от страна на комисията.

Блокът с по-малкия апартамент в Асеновград

Коментирайте

avatar