Комисията по помилване към президента обяви прием на нови стажанти. Изискванията към кандидатите са да са студенти със завършен трети курс по специалността „Право“ с минимален общ успех „Добър 4“, да владеят чужд език, да имат компютърни умения и да могат да работят в екип.

Документите на желаещите се приемат от днес до 17.30 часа на 1 ноември. Наред с тези, удостоверяващи успеха и завършения курс в съответния университет, всеки кандидат трябва да представи автобиография и мотивационно писмо.

Стажът е с продължителност 140 часа за срок не по-кратък от четири и не по-дълъг от шест месеца, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Стажантите преминават през специализирано обучение по наказателно, наказателно-изпълнително и конституционно право, права на човека и съдебна психология в допълнение към знанията, които получават в университета.

В програмата те имат възможност да работят във всички сфери на дейност на Комисията по помилване, включително да провеждат проучвания по отделни случаи, да анализират съдебна практика и практика на Европейския съд по правата на човека, да изготвят проекти на доклади по молби за помилване и да участват в заседанията на комисията, работните срещи в местата за лишаване от свобода и пр.

Стажантите развиват реални умения за работа в екип при динамично натоварване, запознават се отблизо с дейността не само на президентската институция, но и на съда, прокуратурата и органите за изпълнение на наказанията, получават базисни умения за разрешаване на разнообразни казуси в практиката, уточняват от прессекретариата. Те участват и в организиране на публични събития на комисията. На събитията имат възможност да изнесат доклади по проведени от тях проучвания, като получават подкрепа при разработването и публикуването на научни трудове.

От президентството посочват, че стажантският труд е доброволен, а на успешно завършилите стажанти се издават сертификати.

Целта на стажантската програма към Комисията по помилването е да повиши професионалната подготовка и да предостави ранен професионален опит на бъдещи специалисти по право.

Всички условия за програмата може да прочетете тук.

11
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
към предните
към предните
08 октомври 2019 0:47
Гост

Точно пък този стаж е един от малкото смислени и реално ползотворни такива в държавната администрация. Иначе действително не виждам причина да се иска минимален успех 4.00 – ако след трети курс успехът ти е по-нисък, най-добре да зарежеш правото въобще 😀

неизвестен
неизвестен
08 октомври 2019 8:48
Гост

То Айнщайн е имал 3 по физика ….

Обобщение
Обобщение
07 октомври 2019 15:33
Гост

Крайно време е да се научат държавните институции, че безплатен стаж не може да има! Студентите са хора, хора ядат, а храната е с пари. Не може да се очаква от студентите хем да ходят на лекции, да се готвят за изпити, да се борят за по-добро CV като участват в аразни стажове и да не им се дадат някакви пари.

Съгласен съм
Съгласен съм
07 октомври 2019 15:34
Гост

Абсолютно съм съгласен – да не говорим, че тези стажове са една безкрайна бумащина, която всъщност цели да облекчи работното време на някой чиновник, който да си прехвърли работата, за която получава заплата, на някой наивен студент.

анонимен
анонимен
07 октомври 2019 15:14
Гост

И кой ще ги обучава по право – Борислав Цеков ли?!?! Смях в залата.

Anonimen
Anonimen
07 октомври 2019 12:50
Гост

Защо са свалили толкова гарда с общия успех? Не е особено трудно да имаш общ успех добър 4.

Kiki
Kiki
07 октомври 2019 12:49
Гост

А колко стажанта ще им трябват? Сигурно двама-трима и то връзкари.

Anonimen
Anonimen
07 октомври 2019 12:55
Гост

Те са си го написали в обявата: Образование -нула. Кой им прави сайта, та се излагат така?

Уеб дизайнер
Уеб дизайнер
07 октомври 2019 13:04
Гост

Просто техническа грешка. Вие само това ли видяхте, или Ви се стори особено съществено?

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2019 12:46
Гост

Тази програма със сигурност ще е от огромна полза за бъдещите юристи.

Анонимен
Анонимен
07 октомври 2019 12:47
Гост

А и сертификатите ще им помогнат много за намиране на работа след дипломирането.