Разследването срещу бившия премиер Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов се оказа от компетентността на Софийската градска прокуратура, а не на Европейската прокуратура.

Днес по факс разследващ полицай от Главна дирекция „Национална полиция“ е уведомил СГП, че на 17 март 2022 г. е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал.3 от НПК – с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания. „Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 213а ал. 3 т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 НК, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г. СГП е уведомена и за задържане по реда на ЗМВР (за срок до 24 часа) на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова“, съобщиха от държавното обвинение.

„Уведомяването за образувано досъдебно производство от МВР, както и посочената в  него правна квалификация, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе разпространеното първоначално от пресцентъра на МВР съобщение“, обясниха от българската прокуратура и посочиха, че до днес на обяд делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура.

Вече е определен наблюдаващ прокурор по делото, но от СГП засега не съобщават името му.

Междувременно премиерът Кирил Петков потвърди, че е дал показания по разследването, заради което е бил задържан снощи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и подчерта, че то е свързано с действия на Европейската прокуратура.

Чрез страницата във Фейсбук на правителството Петков повтори, че действията на МВР показват, че никой не е над закона в България.

„В момента текат проверки от европрокуратурата, но къде е българската прокуратура и дали най накрая ще застане на страната на българския народ? Ще видим в следващите дни“, заяви премиерът и добави, че никой не трябва да се страхува от истината.

„Моята роля е да дам пълна свобода на всички органи, да действат съгласно законовите им правомощия. Никой не трябва да изпитва страх от истината. Само без страх от недосегаемите България наистина може да се промени“, допълни Петков.

Адвокат Менко Менков, който защитава Борисов, коментира, че той е бил задържан за изнудване, а сигналът е на сдружението БОЕЦ и е свързан със снимките с пачки евро и златни кюлчета, както и с твърдения на укриващия се в Дубай Васил Божков, че е бил изнудван да плаща подкупи на Борисов. Според адвокат Менков случаят няма отношение към Европейската прокуратура.

Васил Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и Владислав Горанов да им плаща 20% от печалбата на неговия лотариен бизнес, за да приемат чрез Менда Стоянова законодателна поправка, която е в интерес на бизнеса му. Божков съобщи, че е платил 60 милиона лева, като парите били давани на Борисов чрез Горанов и Севделина Арнаудова, която посещавала офиса му всеки месец. „Божков твърди, че е бил изнудван от Бойко Борисов и принуден да плаща такса „подкрепа и спокойствие”, а Севделина Арнаудова и Горанов са били куриери на Борисов в тази престъпна схема за рекет и изнудване“, се казваше в сигнала.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев потвърди днес, че акцията е свързана с твърденията на Божков.

„Това е много хубава стъпка. Действа се по сигнала на Васил Божков и доклад на Агенция „Държавна финансова инспекция“ от миналото лято. Тя установи, че има вреда от 556 млн. лева заради бездействие на пряко ръководената от Владислав Горанов Комисия по хазарта. Тези данни бяха изпратени на българската прокуратура, която не предприе никакви действия да се защитят парите на данъкоплатците“, каза днес Василев и отхвърли обвиненията на ГЕРБ в репресии.

„Репресия е, когато бият студентите зад колоните на Министерския съвет. Да оковеш човек и да го държиш с часове на площада да го снимат. Вчера имаше ли такива кадри? Полицията си върши работата по закон. Има задържане за 24 часа, мярката е по нормалния ред, няма полицейско своеволие – да хвърляш някого по очи и да му казваш, че е престъпник, а след това да разпространяваш кадри“, добави вицепремиерът.

Миналата година АДФИ извърши втори одит на закритата Държавна комисия по хазарта за времето от 2014 г. до края 2019 г. Резултатите потвърдиха данните от първия одит, според които комисията е ощетила бюджета с 556 872 283 лева. това е ставало като са събирани по-малко такси за хазартна дейност от фирмите на Васил Божков „Ню Геймс“ АД, „Национална лотария“ АД, „Еврофутбол“ ООД и „Евробет“ ООД. Вторият доклад на АДФИ беше изпратен и на прокуратурата.

От Специализираната прокуратура отговориха по-късно днес, че твърденията на Василев „са неверни, грубо погазват принципа на разделение на властите и върховенството на правото и представляват политическа намеса в дейността на съдебната власт“. От прокуратурата подчертават, че именно те са възложили финансовите инспекции, по които е установена нанесената щета за бюджета от 556 872 283 лв. и посочват, че така са установени системните нарушения на контролната дейност на комисията по хазарта, довели до обогатяване на фирмите на Божков. От Специализираната прокуратура припомниха също, че в резултат на разкритията са обвинени 10 души, между които и двама бивши шефове на комисията, като с тези щети за бюджета са свързани и част от обвиненията и към Васил Божков.

МВР показа в клип уважително отношение към Борисов

От МВР публикуваха днес видео след задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова, в което се вижда, че те са без белезници и се движат свободно в сградата на полицията. „Операцията на МВР е проведена с пълно уважение към закона и  лицата, спрямо които бяха предприети процесуално-следствени действия“, посочиха от вътрешното министерство и добавиха, че тримата задържани са минали и през медицински преглед.

От МВР признаха, че първоначално са допускали, че случаят може да бъде свързан с някое от 120-те разследвания, по които работи Европейската прокуратура, но след това са преценили, че изнудването е от компетенцията единствено на градската прокуратура и тя е била уведомена. Няколко часа по-късно определеният наблюдаващ прокурор е отказал да се срещне с разследващия полицай, който да му докладва материалите. Обвинителят е дал указания те да бъдат внесени в деловодството на СГП, но в 16 ч. е поискал да се срещне с разследващите полицаи.

От МВР заявиха, че полицейското задържане на Борисов, Горанов и Арнаудова ще бъде прекратено, ако прокуратурата не постанови прокурорско задържане до 72 часа.

„При последващи указания на наблюдаващия прокурор същите ще бъдат изпълнени. Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата“, заявяват от министерството.

109
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 19:43
Гост

https://www.24chasa.bg/novini/article/11155704 ПЪЛЕН ОБРАТ РАЗПИТВАТ БОРИСОВ КАТО СВИДЕТЕЛ щего пускат, НЯМАЛО ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ОБВИНЕНИЕ- хахахаха;0

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 20:26
Гост

Това беше ясно. Въпросът е кому беше нужен целият този цирк, чежхипотеди много.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 20:29
Гост

Не знам, но заради този цирк цяла нощ не можах да спя- мислих си, че се реставрира комунизма и дс като неговата репресивна структура. Нещастници…В момента борисов го потвърждава…

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 18:43
Гост

И като става въпрос за доказателства във вид на флашки, видеозаписи и телефони, дори всички материали да бъдат предадени на прокуратурата в 19;00ч. или в 20;00 ч., как точно ще стане за 1 час или 10 минути, прокуратурата да прецени дали тези флашки и видеозаписи съдържат неманипулирана информация, след като за установяване на неманипулираността й се назначава СТЕ/ съдебно техническа експертиза/, която трае няколко МЕСЕЦА…Който сложи дс кадъра рашков като министър на МВР, сега да му бере гайлето…

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 18:38
Гост

Мдааа- МВР не е поискало постоянен арест за Бойко Борисов
18 март 2022 18:09 дарикнюз МВР не е предложило постоянен арест за Бойко Борисов, научи NOVA. Адвокатът на експремиера Менко Менков заяви, че той още не е разпитан и не е ясно в какво е обвинен.Флашки, видеозаписи и телефони са част от новите доказателства по сигнала на Васил Божков. И към 18 ч. МВР не е предало всички материали на прокуратурата.Обвинението не може да прецени има ли извършено престъпление и ако да – изнудване ли е то. Нямам думи…

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 18:21
Гост

Води се война между Черепа и Бойко Борисов. С любезното съдействие на Кирчо и Бойко Рашков. Последният е известен с топлите си връзки с първия. Това е. За публиката/обществото/ остава да избира : ще търка ли талончетата на Черепа или ще слуша лакърдиите на Тиквата. Кирчо е в миманса. Той преминава за кратко и за малко. Между временно едни оръжейни доставки се договарят да стигнат до Украйна. Очаква се Русия да отговори като спре газа и нефта. Да не дава Господ да ни удари. Филм за чудо и приказ. Приятно гледане! Приказките за европейската прокуратура са балон за деца –… Покажи целия коментар »

plebs
plebs
18 март 2022 17:52
Гост

Лекс добре пише, че ГДНП работи по … ПОДОЗРЕНИЯ… – „При първоначално постъпилата информация е имало предположение, че част от действията биха могли да бъдат свързани с някои от 120-те случая, по които работи европейската прокуратура.“

Но не пише за другата излагация – „Акцията е планирана и проведена не с цел показност на действията на служителите на МВР, а в изпълнение на законовите полицейски задължения“ /МВР Пресцентър/

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 17:47
Гост

Бе те много добре знаят, че с тези калпави или никакви доказателства, нито може да се задържи под стража за постоянно, нито да се обезпечи провеждането на някакво нормално досъдебно производство, с край различен от прекратяването му. Целта е друга – сега пак де се стреля по Гешев и прокуратурата с маниерите на Цв.Цв. – „ние ги хващаме, те ги пускат“. Много демократично и правилно – по канадски, вероятно…..

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 17:29
Гост

Прокурорката ще прекрати ако й се разпредели. Пак умувате. А, че не издържа то се вижда. Прах, пепел, пушилка… милиционерски почин от едно време. Толкова си могат. Катастрофа. Поредна.2dgg6

Kolega N
Kolega N
18 март 2022 16:50
Гост

В СГП имам една позната прокурорка, пред пенсия е, баща й беше партиен секретар и я беше спуснал там още отпреди 89-та година….срещу определен хонорар ще прекрати всичко. Навик й е…в последните години…

Ванчо Петков
Ванчо Петков
18 март 2022 16:59
Гост

Сещам се за коя става въпрос. Ама то я пенсионираха още миналата година. Доста престъпници се облагодетелстваха, докато беше в СГП. Дано сега нещата се пооправят.

Любител
Любител
18 март 2022 16:25
Гост

Значи довечера да го чакаме да излезе от ареста, и да изнесе речта си на триумфа под благия поглед на мисирките и под ръкоплясканията на клакьорите си.

No strada mu
No strada mu
18 март 2022 16:20
Гост

Притежавам диплома по далновидност и пророкуване. Според научнообоснованите ми възгледи, в краткосрочен план това дело ще катастрофира в СГП позорно – не вярвам дори протоколите да внесат за одобрение. В по дългосрочен план, вероятно делото ще бъде прекратено. Пророкувам, че при разпита му КП само е споделял какви слухове е чувал и какво е чел в медиите, дал е няколко оценки според него и толкоз. Общо взето каквото прави постоянно. Божков пък автоматично отпада като свидетел поради очевидна заинтересованост и заради повдигнати му обвинения, някои с доживотен… Ако МВР не извадят някое асо от ръкава, с чисто съдебно минало и… Покажи целия коментар »

Ох, олекна ми!
Ох, олекна ми!
18 март 2022 16:01
Гост

Щом случаят е вече в СГП няма начин да не се проведе едно
“ пълно, всеобхватна и законосъобразно досъдебно производство“, което да приключи след неопределен срок с прекратяване, поради липса на доказателства за извършено престъпление от конкретно лице!

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 15:44
Гост

Каква я мислиха, каква стана? Вместо да извадят очи, изписаха вежди. Така е когато не знаеш на коя държава си гражданин, на кой Господ се молиш, кои имена да търсиш, къде да ги търсиш, на кого да ги даваш и т.н. Нямат ли срам тези хора, които излъгаха толкова гласоподаватели, че по телевизията ще се явяват и даже с усмивка акъл ще раздават.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 14:29
Гост

Аз имам само един въпрос- в какво качество са задържани лицата- като свидетели; защитени свидетели или обвиняеми, щото май е 1вото;0 Ваш’та кожа на смотаното ви ДС мероприятие- какво ли не ми мина като мисли през главата,а то било най-обикновена политическа партенка…Апропо- 10 руски дипломата са персона нонграта у на и трябва да напуснат България. Искрено се надявам цялата патаклама да е била заради това…

Рики
Рики
18 март 2022 14:26
Гост

Да видим сега досъдебното производство до къде ще стигне.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 17:42
Гост

До „под кривата круша“, както стана и с разследването по Хемус.
рашков, по стар комунистически навик, вдига само дим и пушилки, без никаква крайна полза от това. Язък му, че е доцент по наказателен процес. Професионализъм – нула. Подобни обвинения следва да са подсигурени със сериозни доказателства, а не с показания по Ди Ейч Ел, записи от камери, че някой влизал в някаква сграда и Божков теглел големи суми пари в кеш. Въз основа на такива данни, осъдителна присъда за рекет не може да има.

Цветан
Цветан
18 март 2022 14:23
Гост

Гледах снощи протестът срещу задържането на Борисов. Та половината от хората не знаеха защо са там.

Димо
Димо
18 март 2022 14:25
Гост

Те и купените роми не знаят защо точно гласуват, но това е друг въпрос.

анонимен
анонимен
18 март 2022 14:23
Гост

Прощавайте, може ли да ми кажете дали Анелия Щерева е дежурен съдия за събота- и неделя? За един приятел питам.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 14:37
Гост

До тази персона няма да се стигне. Дерзай!

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 14:41
Гост

Има резон в питането- при положение ,че ББ е споделял, че има проблеми с кръвното!!!

Фиаско
Фиаско
18 март 2022 14:22
Гост

Някой спешно да информира Рашков, че годината не е 1986 г. Това „производство“, което забърква в момента, няма нищо общо с правото и законите. Фиаското ще е пълно и май целено.

GoogLENA
GoogLENA
18 март 2022 14:17
Гост

A какво показва „антикорупционната търсачка“ на Лена Бориславова за Васил Божков? Или мълчи по този въпрос.

Заки
Заки
18 март 2022 14:06
Гост

Жалко. Не разчитайте, че българската прокуратура ще е безпристрастна.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 14:10
Гост

Заки, не се изказвай в този сайт, защото от самолет се разбира, че нищо не разбираш от право.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 15:22
Гост

Да беше само той „пристрастния“… :/ Пълно е с тролове.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 13:26
Гост

А, къде отиде европейската прокуратура? На по питие при Бойко Рашков? Ей, милиционера си остава винаги милиционер! Сега и неотложността ще замине. И задържането по МВР също. Нищо не става от тия променените!!! Нищо!

plebs
plebs
18 март 2022 13:13
Гост

ПРБ: „Днес, 18.03.2022 г., в Софийска градска прокуратура постъпи по факс уведомление от разследващ полицай от Главна дирекция „Национална полиция“, че на 17.03.2022 г. е образувано досъдебно производство по реда на чл. 212, ал. 3 от НПК – с първо действие по разследването разпит на свидетел и последвали претърсвания и изземвания. Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 от НК, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г. …“ Отбележете „разпит на свидетел“ в единствено число… А иначе Кокорчо казва това, което е удобно за Кирчо При… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 13:02
Гост

Питам аз, какви лични възприятия или косвени такива е имал Кирил Петков, че да го разпитват като свидетел по ДП, образувано с първото следствено действие, за престъпление в периода 2014-2019. Тогава, този човек е бил в Канада и ако му са известни изнесените от Божков факти към онзи момент, по какъв повод е станало това? Кой ще търси отговорност за изказването на Петков, с което нарушава презумпцията за невиновност, както от вчера, така и от днес, нали нямало хора над закона? Излиза така, че когато си повярваш, че си правно нещо, започва да си личи, че си правно нищо. Не… Покажи целия коментар »

uljп
uljп
18 март 2022 14:19
Гост

Ама вие сериозно ли чакате резултати от мониторинга. Нашите европейски партньори са наясно с размерите на корупцията в България и нищоправенето на отговорните органи за разследването и предаването й на съд, но както виждате, че става и с Украйна- принципа им е да не се месят. Ние чакаме резултати- обвинителни актове, да се види, че някой наистина работи, а не прикрива, които да стреснат малко престъпниците, да се краде по-малко и да остават пари за пенсионерите и др. социално слаби лица.

Милиционерски разпад
Милиционерски разпад
18 март 2022 12:59
Гост

Милиционертската постановка започва да се разпада. За никави евросредства не ставало въпрос, и за никава европрокуратура. Умишлено злоупотребяват с името на Кьовеши. И какви „неотложни“ действия за бълнуванията на свети Божков от … 2014 г.

Бунтар
Бунтар
18 март 2022 12:52
Гост

Не разбирам заглавието? Текстът на чл.212, ал.3 НК е за пари от Еврофондовете – не би ли трябвало да е компетентна Европейската прокуратура? Чл. 212. (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който чрез използване на документ с невярно съдържание или на неистински или преправен документ получи без правно основание чуждо движимо или недвижимо имущество с намерение да го присвои, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години. (3) (Нова – ДВ,… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 12:59
Гост

https://prb.bg/sgp/bg/news/57143-pressaobshtenie
“….Досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 213а, ал. 3, т. 2 и т. 5 вр. ал. 1 от НК, извършено в периода от 2014 – декември 2019 г. …“ С две думи- изнудване квалифициран състав, а не кражба на еврофондове.

Чък Норис
Чък Норис
18 март 2022 13:05
Гост

Не го разбираш, защото не разбираш от наказателно право

БРУС УИЛИС
БРУС УИЛИС
18 март 2022 14:43
Гост

Ти па си голем разбирач

faustin
faustin
18 март 2022 13:29
Гост

Има разлика между НК и НПК.

Не е ли Кьовеши, ще се случи пак това
Не е ли Кьовеши, ще се случи пак това
18 март 2022 12:48
Гост

comment image

Панайот
Панайот
18 март 2022 12:34
Гост

Защо не пира къде е българската прокуратура, като беше направен отказ да ти образуват досъдебно производство по чл. 313 НК? А, г-н Премиер

България не е Киро
България не е Киро
18 март 2022 12:20
Гост

Деветстотин военни от армии на НАТО се намират в България в рамките на разполагането на допълнителни съюзнически сили по източния фланг на алианса, съобщиха от централата на пакта в Брюксел.

Сега стана ли ясно защо е този милиционерски напън 😉 Пързалят ни по нанадолнището.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 12:54
Гост

Не 900- трябва да са 9000 или 90 000- за да не може нациста путин дори да си помисли да ни погледне с алчно агресивно и военно око…През 2014г. троловете му се гавриха в нашите форуми, как за 2 часа ще “минат“ през София напът към Берлин, та- не е лошо да има възпиращ механизъм, който да го перне през грабливите войнолюбиви ръце…Всеки, който крои планове да вдигне оръжие срещу България с цел завладяване и окупацията ни и преустановяване на Третата българска държава, трябва да знае, че може да сме малка държава, но сме в доста солиден военен съюз.

една
една
18 март 2022 12:10
Гост

никой не е над закона само КИРО е над Конституцията!

nтфчмдкфжмдкчм
nтфчмдкфжмдкчм
18 март 2022 12:10
Гост

Ако българската прокуратура няма да работи по сериозни престъпления, а ще се занимава с кокошкарщини – ми няма нужда да я издържаме. До сега нямаме ни едно сериозно разкрито от нея престъпление във високите етажи на властта. Още повече на хора, които са В нея. Тогава защо ни е?

Филип
Филип
18 март 2022 14:20
Гост

За да чадъросва такива като Бойко и Пеевски.

Напразно се хабите
Напразно се хабите
18 март 2022 11:40
Гост

PRът на Киро и правителството – Дияна Дамянова (дългогодишен „служител“ на Лукойл – много поздрави от чичо Путин;)) е хвърлила на амбразурата тук тролове да ни убеждават, че тоя панаир няма нищо общо с войната в Украйна и караниците между Радев, Янев, петата колона, БСП и Киро/ПП, дето много му се иска да сме европейска и натовска държава, ама… друг път

Хахаха
Хахаха
18 март 2022 11:44
Гост

Pi ar Sevi Boiko гледам много набърже и нескопосани инструкции е дала на тикво-троловете преди да я арестуват.

Има решение
Има решение
18 март 2022 11:33
Гост

❌ Проваляш се с цените на продуктите? ❌ Проваляш се с цените на горивата? ❌ Проваляш се с енергийната криза? ❌ Проваляш се с инфлацията? ❌ Проваляш се с проектобюджета? ❌ Проваляш се с фискалната политика? ❌ Проваляш се с кадровите решения? ❌ Проваляш се с Плана за възстановяване? ❌ Проваляш се с бежанската криза? ❌ Проваляш се с Македония? ❌ Проваляш се с Украйна и външната политика? Социологиите показват, че падаш към второ място? ✅ Има решение! Просто прати полицията да направи малко цирк в Банкя! 🤡 Ще отклониш вниманието на всички за поне една седмица напред! Дори да… Покажи целия коментар »

Юрист
Юрист
18 март 2022 11:36
Гост

Боли ли те, герберастки трол 🙂

Grind
Grind
18 март 2022 11:44
Гост

Болката е в на Кирцата Grindr приложението. 😉

777
777
18 март 2022 13:56
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Много сте елементарни тикво-троловете
Много сте елементарни тикво-троловете
18 март 2022 11:37
Гост

След като 12 години Цацаратурата и Гешевтурата са разпъвали чадър над теб, изведнъж Кьовеши те погва за всичките ти престъпления, а ти активираш орките и троловете си, които всячески се опитват да изместят фокуса от престъпната ти дейност.

Юрист
Юрист
18 март 2022 11:32
Гост

Прокурватурата ни е на посещение в офиса на ДПС за получаване на инструкции за действия в създалата се ситуация…

plebs
plebs
18 март 2022 11:26
Гост

Тайминга – арести в четвъртък вечер, сезиране на прокуратурата в петък след обед, по време на „денят на майстора“. Следват събота и неделя…

Това е театър!

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 11:25
Гост

Напълно подкрепям думите на Петков и действията на Кьовеши. Крайно време е да станем нормална държава, в която не се краде в такива мащаби.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 11:37
Гост

В това е и разликата между юристите и Вас- Вие “подкрепяте думите“, а юристите анализираме И ДУМИТЕ, И ДЕЙСТВИЯТА на правните субекти- дали думите им съответстват на действипта им , дали и думите, и действията им са законосъобразни и не нарушават някой от общо 270те закони в България и други такива “маловажни“ от политическа гледна точка неща…

plebs
plebs
18 март 2022 11:20
Гост

„На посещение в София пристигна секретарят по отбраната на Съединените щати Лойд Остин, който ще разговаря с министъра на отбраната Драгомир Заков, а за утре е насрочена срещата му с премиера Кирил Петков.“

Не се предвижда среща с Радев.

Идването на Остин е причината за цирка, сътворен от Киро и Рашков.

Като няма хляб яжте циркове
Като няма хляб яжте циркове
18 март 2022 11:24
Гост

Това и децата го разбраха. Готви се предаване на нашите ракети и може би друго военно оборудване, войски на НАТО, компромис с Македония. За да мине всичко това трябва нещо за забавление на простолюдието.

От днес за утре
От днес за утре
18 март 2022 11:18
Гост

Сигнал на Божков, светкавично производство и първо действие – разпит на Петков като свидетел (на кое точно за какво обстоятелство?). До вечерта – „неотложни действия“ и показни „арести“. Това дело отсега е правна катастрофа. До дни фиаското ще е пълно, но поне за няколко седмици рейтингът на правителството ще спре да потъва с изторически темпове.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 11:21
Гост

Трябваше да го държат като Иванчева с белезници няколко чака да се напикае на улицата – точно както престъпната шайка на ГЕРБ репресираше всичките си опоненти години наред.

От 0 до 100 за ден
От 0 до 100 за ден
18 март 2022 11:26
Гост

Време беше след момината сълза Божков да се развее и знамето на корумпето Иванчева. Закъсняхте даже.

Шиши трол
Шиши трол
18 март 2022 11:29
Гост

Божков, Иванчева и всички останали, които лайнометите и троловете на Пеевски заливат с помия са врагове на народа! А мамин Дебелянчо е чист като сълза и това е единствената истина!

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 11:13
Гост

В основата на всички действия от последните 24 часа в България е това- Русия иска дестабилизация в България, само тя има правен интерес България да се откъсне от НАТО, а после и от ЕС, защото само НАТО и чл.5 от Договора ни пази от руска агресия в България,идентична на тази в Украйна. Няма да се учудя, ако д кадри са поискали в замяна от русия промяна на икономическия и политически строй в България и възстановяване на репресивния апарат дс. По този начин русия възстановява “сферата си на влияние“ в България. И костадинов се възпали доста и за утре готви протест…

Жокера
Жокера
18 март 2022 11:11
Гост

Същият подход имаше и задържаният и неговият близък приятел, с когото се разделиха неотдавна, бивш вътрешен министър. Шумно огласявани акции, влизане с полиция посред нощ, без да има необходимост, после си измиват ръцете с репликата „Ние ги хващаме, те ги пускат“. Същото, за съжаление, ще се случи след няколко дена, когато премиер-министърът ни ще се появи по фейсбук, туитър или телевизията и ще каже същото, каквото неговият по-предшественик някога казваше, макар и може би с други думи. После ще излезе и поредното решение на ЕСПЧ в стил Гуцанови срещу България. Промяната не се прави с пресъздаване на похватите на предишните… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 11:06
Гост

А на мен пък ми омръзна от американофилски джендъри и слуги на мамона. Предлагам да си ходят в Канадата и да си седят на хубавото. Нямаме нужда от тях.

Тикво-трол
Тикво-трол
18 март 2022 11:09
Гост

Развали ни рахата Киро Канадеца! За толкова години толкова магистрали построихме и толкова милиарди от тях откраднахме и нямаше никакъв проблем и сега дойде този да ни мъти водата!

Канон
Канон
18 март 2022 10:59
Гост

Божков! Сигнал на Божков и производство от 17.03.2022 г. с „неотложни действия“ за твърдени престъпления години назад. Това нещо няма да мине и милиметър в съда, ама не е и това целта явно. Няма такъв цирк. Кога канонизираме Божков като нов стожер на закона и справедливостта?

DE JURE
DE JURE
18 март 2022 11:03
Гост

Ако се абстрахираме от разбиранията на Гешев за справедливост, Божков и Пеевски от списъка Магнитски имат равни права, а думите на Божков и Борисов имат еднаква правна стойност. Добре, че е Кьовеши, за да им го обясни.

Жоро
Жоро
18 март 2022 10:53
Гост

Подкрепям Петков и Кьовеши. Искам да живея в правова държава, където има справедливост за всички, а не ПОРЪЧКОратура за едни и ПРИКРИВАтура за други.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 11:00
Гост

Като гледам минусите на този коментар и ми се затвърждава убеждението, че феновете на ГЕРБ и Борисов не искат справедливост и правова държава, а единствено гаранции за нерикосновеността на техни активисти за техни престъпления.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 11:08
Гост

До “Анонимен 18 март 2022 11:00“ Не съм фен на никой политик, защото НИКОЙ политик не е чист. въобразявате си, че кирил петков е чист, така, ли…Хахаха- защо тогава някои съфорумци публикуват материали за връзката му с дс агента жеглов,м; защо за други лица няма такова инфо… Русия иска дестабилизация в България, само тя има правен интерес България да се откъсне от НАТО, а после и от ЕС, защото само НАТО и чл.5 от Договора ни пази от руска агресия в България,идентична на тази в Украйна.

Параноя
Параноя
18 март 2022 10:50
Гост

Параноично е Кирил Петков да пита къде е българската прокуратура, след като собственият му министър не я е уведомил за среднощната акция по ареста на лидера на опозицията, в която той е единствен свидетел.

Малко юрист
Малко юрист
18 март 2022 13:30
Гост

Уведомена е прокуратурата – доста преди да изтече законния срок.
Към момента всички, дето ви плащат, също са с качеството на свидетели.
Обратно на повтаряната от Деса, Томчо и пр. безсмислица, незабавни действия се извършват не само ако пред очите ти тече убийство, но и при опасност да се укрият доказателства. Ясно, че сте свикнали като решите да се правите, че се проверявате един-друг, да имате поне месец да се намотаете и разчистите, но предупреждението не е и няма как да бъде логична част от провеждането на обиск.

plebs
plebs
18 март 2022 10:44
Гост

Рашков навремето оневини нарочените за убийството на Луканов. От тогава и до днес вярвам повече на Ботьо Ботев, а не на Рашков – „БСП си уби Луканов, БСП си прикри убийците му“ /по памет/.

Също и за Киро, воден от секретния сътрудник на ДС „Тенто“.
Чакам потвърждение от Европрокуратурата.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 10:52
Гост

Аз пък най-малко вярвам на герберастките тролове, които всячески се опитват да изместят фокуса от единственото важно нещо в случая – престъпленията на любимата им тиква – върху всичко останало възможно, от личността на министри до войната в Украйна.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 11:27
Гост

Нищо подобно. Откъдето е минал Ботьо Ботев, трева не никне. По делото за убийството на Луканов беше доказано, че с насилие са изтръгнати признания на обвиняемите. За начина на домъкване на Русов в България не ми се говори.
Колкото до снощния цирк, целта е ясна – отклоняване на вниманието от това, че ще клекнем пред заповедите на големия брат и ще влезем във войната. Дано да е само с установките, защото днес по една от телевизиите темата беше ще участваме ли с техника и ВОЕННИ във войната. Не вярвам да е изтървано случайно.

Някаква сова
Някаква сова
18 март 2022 13:36
Гост

Толкова ли сте отчаяни, герберчета?
Толкова нямате какво да кажете, че стигнахте до убийството на Луканов?
Душици сладки!
Как един не каза, че не е извършено престъпление, а само слушаме и четем как прокуратурата не била уведомена навреме (невярно), как обискът бил незаконен (невярно) каква била връзката на Кирчо с ДС, какви били всички въпроси за цялата геополитика, та накрая и за убийството на Луканов – ударихте дъното. А сте вдигнали очакванията и от преди.

Ето къде е българската прокуратура
Ето къде е българската прокуратура
18 март 2022 10:36
Гост

comment image

Конституцията не е закон
Конституцията не е закон
18 март 2022 10:35
Гост

„Няма никой над закона“ – каза Киро Канадеца драматично и хвърли Конституцията на Република България в коша. Биполярно разстойство май му се казваше на това състояние.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 10:40
Гост

Лично КС на Братиньото на Тиквата се произнесе по казуса на Петков. Но биполярното разстройство на троловете на ГЕРБ и ДПС не им позволява да го проумеят.

Нищожен министър
Нищожен министър
18 март 2022 10:46
Гост

Четенето с разбиране не ви се отдава. Произнесе се да и реши, че Киро е лъжец и толкова алчен за власт, че излъга и лъжеше месеци наред, че няма канадско гражданство.

Зеленски от Али експрес
Зеленски от Али експрес
18 март 2022 10:27
Гост

Киро горкият понеже едно изречение с правилна граматическа конструкция не може да формулира и вербализира, без да наруши десетина правила на книжовния български език, си записал изявлението… И се самоизлъчил по фейсбук с унила физиономийка и увяхнала усмивка. Класика

Ето къде е българската прокуратура
Ето къде е българската прокуратура
18 март 2022 10:37
Гост

Петков е несравнимо по-интелигентен от простата тиква. И като диплома, и като чужди езици, и като изказ, и като държание, но най-вече като неучастие в разглабването на България.

Протокол и изказ - нулеви
Протокол и изказ - нулеви
18 март 2022 10:41
Гост

Борисов си търсеше тортичка сахер, Петков се разнася във Версайския дворец с лидерите на ЕС с чашчица и питиета в ръка. Вярно са несравними – по простащината си са извън скалата на нормалното.

Някаква сова
Някаква сова
18 март 2022 13:39
Гост

Нищо, Боко като има дар слово, сега има 24 часа, за да говори, колкото си иска.

Tanev
Tanev
18 март 2022 10:23
Гост

Най-жалкото е, че на фона на всичко това има хора, които продължават да вярват и да се молят в името на Бойко Бориосв. Дори ако застреля малки деца на кръстовището и го заснемат с камери ще кажат, че това не е той и записа е манипулиран… какво да ви кажа. Симпатизантите на ГЕРБ се превръщат в Култ/Секта.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 10:21
Гост

„След като по информация от разследването, цитирана от „Нова телевизия“ снощи, бе обявено, че в дома на Арнаудова е открит джип, който се води собственост на фирмата „Аркад“, строител на трасето на „Турски поток“ през България, Димитров обясни, че това е служебният му автомобил. Допълни, че той работи в „Булгартрансгаз“ и по тази линия дружеството е получило от строителя „Аркад“ автомобили на лизинг, които да ползва. Той обясни, че такива били раздадени и на други ведомства, сред които цитира и Агенцията по горите, но не се разбра дали става дума за коли на саудитската компания или за принцип, по който… Покажи целия коментар »

plebs
plebs
18 март 2022 10:49
Гост

А погледнете над портмонето си. 200 милиона, 700 милиона, 3 милиарда… Да казвам ли кой от тези запори на кого е?

Страшна работа
Страшна работа
18 март 2022 13:45
Гост

Значи, те са си купили лизингови коли, които не им трябват. Ама са нови джипове, щото „що не?“. И после от добро сърце са ги раздали на различни гербаджии по различни ведомства, колкото да не стоят. А те, добрите гербафжийски самаряни, им ги карат, че да не им загният.

адвокат от САК
адвокат от САК
18 март 2022 10:20
Гост

“….„Моята роля е ДА ДАМ ПЪЛНА СВОБОДА на всички органи, да действат съгласно законовите им правомощия…“ Олелееее- в юф ни учат, че ЗАКОНЪТ, а не премиерът, дава свобода- т.е. дава правомощия да действат в служебно качество…Скрий се- в Харвард Кенеди скуул никой не те познава; аналогичният отдел на “Учебен отдел“ в Харвард не те припознава като техен кадър, не знам кой и за какво те е набутал в Харвард, след като не покриваш стандартите им…

Фотоволтаици и завод за батерии
Фотоволтаици и завод за батерии
18 март 2022 10:19
Гост

Плана за възстановяване вече ЧЕТИРИ пъти ни го връщат. Киро и компания не могат да си прокарат лобистките проекти за милиони към свързани фирми с нула принос към развитиетто на страната, но с дълбоки джобове, където да потънат парите от ЕС. Тръгнал Kиро да говори за евросредства. Смях!

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 10:19
Гост

Дано най-после да има последствия за предишните управляващи (грабещи).

Каназирев
Каназирев
18 март 2022 10:17
Гост

Ами да се надяваме, че ще видим човек откраднал милиони зад решетките

Милена
Милена
18 март 2022 10:17
Гост

Чета и тук и на други места по сайтовете – разбирам троловете на ГЕРБ, които се стараят всячески да изместят темата в друга посока и да обвинят за задържането на Борисов позицията му спрямо Украйна. Да кажат, че той е за демокрацията, а гестапо на Нинова и Рашков ще разрушат демокрацията. Но не разбирам как на тези глупости се връзват и някакви нормални хора. Смисъл хора, които не вземат пари за да пишат коментари. Явно интелектуалното ни ниво е много ниско, щом смятате още, че Борисов е представител на свободният свят и демокрацията!

Anonimen
Anonimen
18 март 2022 10:18
Гост

Бориосв прокара Северен поток от Русия! За каква позиция за Украйна може да става дума.

Albena
Albena
18 март 2022 10:16
Гост

То лошото е, че точно родната прокоратура сега ще трябва да се занимава с Борисов, а ние знаем тя колко ще се набере да го съди и да иска присъда.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 14:41
Гост

Най- много да извадят куци доказателства, които няма да издържат в съда.

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 10:15
Гост

Кире, Киреееее, когато нещо е дадено на един, не е дадено на друг, ако схващаш.Ако европрокуратурата се занимава с казус, другата няма нищо общо и не може да прави нищо.А аз си мисля за едно ДП по чл.313 от НК, което още виси в СРП.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 10:29
Гост

Аз продължавам да смятам, че Кзп трябва да си понесе отговорността за тази декларация. В решението на КС си е посочено, че такава има. С други думи КРБ не е някакъв изключителен закон, чието неспазване на не се санкционира, само защото не е подробно разписано.

СССР и БКП - вечна дружба
СССР и БКП - вечна дружба
18 март 2022 10:15
Гост

Списъци от Гъгъл, изявления по Фейсбук и еднополови срещи в Гриндър – това е „министър-председателя“ на България. Пионка на Нинова и реставратор на комунизма. Задната врата на хиляди анонимници и добре познати БСП корумпета към оглозгването на държавните ресурси.

Кирил
Кирил
21 март 2022 11:23
Гост

Той е американска пионка.

Иванов
Иванов
18 март 2022 10:14
Гост

Абе нещо ми се струва, че герберските тролове имат доста работа. Личи си и по коментарите тук.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 10:13
Гост

Кирчо, скрий се бе, мишок. Какво се правиш, че ги разбираш тези неща. Фондацията ти върху Гешев, ще ти изяде главата. На хората им писна да отвличат вниманието с неща, които касаят само политиците бизнеса около тях.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
18 март 2022 10:17
Гост

* фиксацията върху Гешев

Анонимен
Анонимен
18 март 2022 10:11
Гост

Канадски мошеник

Въпроси
Въпроси
18 март 2022 10:08
Гост

Киро, къде се скри? Фейсбук република ли станахме? Кажи за ракетите за Украйна и предателството с Македония? Или не е удобно да те питаме за това?

Ставрев
Ставрев
18 март 2022 10:15
Гост

Класическа атака на тролове – започва се с коментари за 1 милиард за зърно, за ракетите за Украйна и какво ли още не. Но това е с цел да се измести фокуса от темата.

Отвличане на вниманието
Отвличане на вниманието
18 март 2022 10:06
Гост

Кризисен ПР на една разпадаща се коалиция. Докато гледаме циркове, 1 млрд. лева ще бъдат откраднати уж за попълване на резерва с жито, от една фирмичка с 8 души служители и никаква дейност досега.

Харалампи
Харалампи
18 март 2022 10:22
Гост

Кризисна е реакцията на герберските групи да бранят края слънце. Жалко е.