Пътен полицай в София е заснет в любителски клип да иска 50 лева подкуп от шофьор, съобщи „Нова телевизия“. Авторът на клипа твърди, че в четвъртък спрял за две минути на бул. „Васил Левски“ и това му коствало фиш за 50 лева и още 50 лева подкуп. Пътният полицай се съгласил да му напише само акт за неправилно паркиране за 50 лева и да поиска още толкова за почерпка, вместо да му състави акт за това, че не е преминал годишен технически преглед.

„Спестил съм ти спиране от движение, разбираш ли за к’во иде реч? Щях да ти разкатая…Тука и ти сега да почерпиш. Сега ще черпиш и съм ти спестил поне 300 лева“, повтаря катаджията във видеото. Шофьорът посяга да даде парите за подкупа, а униформеният два пъти му казва да държи банкнотата ниско долу, за да не се виждат.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира, че е установено кой е полицаят, както и човекът, дал подкупа. По случая започва разследване и ще бъдат разпитани всички замесени.

„Това, което са установили служителите, е, че водачът на автомобила не е преминал годишен технически преглед и е трябвало да се състави акт за това. Полицейският служител е поискал 50 лева подкуп, за да състави акт за друго по-леко нарушение, а именно за неправилно паркиране”, обясни Арнаудова пред „Нова телевизия“.

Главният секретар на МВР Младен Маринов коментира, че шефът на столичната полиция Ивайло Иванов вече е разпоредил да започне дисциплинарно производство срещу катаджията за тежко нарушение и призова гражданите в такива случаи да подават сигнали в полицията и да не се поддават на рекета.

Преди 4 години в аналогична ситуация в София беше заснет бившият вече катаджия Сашо Тръпков. Тогава той поиска и получи 20 лева от шофьор, който беше спрян за шофиране без колан и за отнето предимство. След това той беше обвинен за още един получен подкуп и за документно престъпление. Делото приключи на първа инстанция преди два месеца и Софийският градски съд осъди Тръпков условно на три години затвор.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
27 май 2018 15:41
Гост

Това перекенде, шофьорът не стига, че е в нарушения десетки, ами и се прави на интересен, заснима катаджията! А, бе дрисльо, ти даваш ли си сметка, ти какво си направил и към теб, каква е била реакцията! Катаджията е проявил милост, защо всички трябва да се държим като зверове! Трябвало е да те обръска 300 лева и да те спре от движение, вместо това, ти се наврял да даваш подкупи, а сега си играеш на герой! Човекът ти е направил добро! Ей такива пичлемета комплексари и безумно прости, превръщат живота ни в ад! Утре пак ще направиш нарушение и срещу… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
26 май 2018 0:35
Гост

И този ще реве като онзи Тръпков,дето най-много го е било яд,че си е обичал работата по контрол на пътното движение.Обичал я е на куково лято.Наред с отговорностите, полицейската работа има и привилегии,затова реве..И този ще реве..

Шофиор
Шофиор
25 май 2018 16:28
Гост

Писна ми вече от този ПР! Хвалете се като ги вкарате в затвора, иначе кучето си лае, керванът си върви.

Илиян
Илиян
25 май 2018 14:34
Гост

Да пишат направо споразумението и да не губят време – и своето, и на хората.

Кремена
Кремена
25 май 2018 14:21
Гост

А този защо се е навил и на акт, и на подкуп. Че и се хвали после

Анонимен
Анонимен
25 май 2018 14:20
Гост

Супер, още един изгоря!