Инспекторът от варненския затвор Явор Драгнев, който е обвинен за участие в схема за получаване на подкупи от затворници, ще бъде под „домашен арест“. Това реши днес Окръжният съд във Варна, след като прие, че има достатъчно събрани доказателства срещу служителя в началния етап на разследването.

От съда съобщиха, че съучастниците на Драгнев са затворникът Филип Филев и съпругата му Мюге. 27-годишната жена също остава под „домашен арест“, а Филев в момента изтърпява присъда от 9 години затвор за въоръжен грабеж.

Според обвинението затворникът посредничел на 41-годишния инспектор в искането на подкупи от други лишени от свобода. Драгнев получавал парите, за да изготвя становища, въз основа на които затворниците имали шанс да бъдат преместени в затворническо общежитие, да подават искания за „Условно предсрочно освобождаване“, а други да бъдат изведени на работа.  Те си плащали, като превеждали пари към съпругата на Филев.

Ако вината им се докаже в съда, те могат да бъдат осъдени на до 6 години затвор и до 5000 лева глоба.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
John S. Hendricks
John S. Hendricks
30 август 2018 13:54
Гост

Борбата с корупцията в България е като риболовът по Discovery Channel. Хващат ги, снимат се с тях и после ги пускат.

Възмутен
Възмутен
30 август 2018 13:46
Гост

Обществена тайна е, че затворниците си плащат за по-добър живот зад решетките.

Георги
Георги
30 август 2018 13:47
Гост

Освен това в затворите се пласират наркотици, като за тази цел е изградена мрежа, в която участват тарторите на затворите, хора извън местата за лишаване от свобода, а също така – и служители на затворите.

Анонимен
Анонимен
30 август 2018 13:43
Гост

Не за първи път се разкрива връзка на длъжностно лице с престъпния свят.