На 11 септември от 9 ч. в Софийския университет ще е писменият изпит във външния конкурс за районните прокуратури. Днес решението на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за определяне на датата беше обнародвано в Държавен вестник.

380 кандидати са допуснати във външния конкурс за районните прокуратури. Свободните места са 25. Те са разпределени в следните прокуратури – шест в Бургас, по три в Монтана, Шумен и Силистра, по две в Благоевград, Враца, Самоков и Кърджали и по едно във Видин и Хасково.

Кандидатите ще се допускат в залите, след като представят лична карта и се подпишат в присъствен списък. Няма да бъдат пускани хора с мобилни телефони, компютри или други технически устройства. Не се разрешава и използването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика, само нормативни актове, но без приложения. Ако някой наруши тези изисквания, ще бъде отстранен от изпита.

До втория етап от конкурса – устното препитване, ще се допускат само онези кандидати, които получат оценка поне 4.50 на писмения изпит.