Измамник от ямболското село Победа е осъден на една година затвор за измами с билети на „Национална лотария“, съобщиха от апелативната прокуратура в Бургас.

Според обвинението Георги Т. успял да измами продавач в хранителен магазин 4 пъти само за една вечер. Измамникът знаел, че в магазина няма четец за проверка на печалбите от лотарийните игри и дали билетът печели установявал продавачът с личен преглед. Осъденият подправял билетите със задраскване на гланца на хартията и добавяне на щрихи, като така им придавал вид на печеливши.

Вечерта на 7 октомври 2018 г. той отишъл в магазина и представил подправен билет, за който получил от продавача 20 лева. С парите си купил нови билети и за два часа успял да пласира още три подправени талона, от които получил още 250 лева.

Ефективното наказание е наложено от районния съд в Ямбол и не е окончателно.

Преди месец парламентът окончателно забрани частните лотарийни игри с промени в Закона за хазарта и монополист стана държавата чрез „Българския спортен тотализатор“. Забраната за частните лотарии беше предшествана от обвиненията срещу собственика на „Национална лотария“ Васил Божков за това, че ръководи престъпна група за данъчни престъпления, изнудване, принуда, пране на пари и подкупи.

Основната част от обвиненията обаче касаят нарушения на Закона за хазарта, като държавното обвинение твърди, че от 2014 г. насам не са платени такси на държавата за над половин милиард лева. Божков беше арестуван в ОАЕ в края на януари, но след това беше освободен и тепърва ще стане ясно дали ще бъде екстрадиран. Днес правосъдният министър Данаил Кирилов каза, че още няма отговор от емирствата, след като България е изпратила документи за екстрадирането на Божков, както и на обвиняемия с него Георги Попов.

15
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
05 март 2020 15:46
Гост

За сетен път се убеждавам, че българинът е много изобретателен.

Анонимен
Анонимен
05 март 2020 15:47
Гост

Особено когато става въпрос за пари.

Анонимен
Анонимен
05 март 2020 15:43
Гост

Божков ограби държавата, а сега си живее живота. Нали Гешев се изхвърли, че са направили всичко възможно?

Петя
Петя
05 март 2020 15:44
Гост

Е, тук наистина топката е в ОАЕ. Кой знае Черепа какви подкупи е давал и в чужбина.

Анонимен
Анонимен
05 март 2020 15:40
Гост

Даже леко се е разминал. После собственикът на магазина е плащал от джоба си. Как може този да е толкова нагъл?

О!Неразумни
О!Неразумни
05 март 2020 15:00
Гост

Шарани ли бяхте? Кълвяхте ли? Купувахте ли билети на ишлеме? Пред мен са оставяли хахави старци по 50 лв. Ами Лафка позлвахте ли? сега да видим ще се възобнови ли разума в душите наши или не.

Anonimen
Anonimen
05 март 2020 15:38
Гост

Направо им се чудех как броят стотинки за храна, а за билетчета винаги имат средства.

Малинов
Малинов
05 март 2020 14:59
Гост

А защо тоя от Победа е арестуван? Схемата му е добра. На същия принцип Божков натрупа милиони от лотарията. Уж ще спечелиш 100 хиляди или дори милион, а релано такива печалби не се раздават и срещу 2000 лева се снима някакъв миндил от Сусурлево да каже, че е взел 500 000.

Fernandinho
Fernandinho
05 март 2020 14:58
Гост

Левски го закъса най-много от обвиненията срещу Божков та сега чак глупците и смс кампания правят. Не ги е срам. Смяха се едно време на каламбурите на Гриша Ганчев и ЦСКА с тирето. Сега и тях ги сполетя такава мизерия. Ами да не мислите, че е редно да се хилиш, като се виждаш, че и ти си зависим от „Бащица“. Аз разбирам модела при сините да беше сменен, че да не са зависими от един благодетел, та да кажеш, че има защо да се смеят, че ЦСКА умрело. Ама те… същите патоци

недоволствам си аз
недоволствам си аз
05 март 2020 14:56
Гост

Тоя бушон Гешев да не се плюнчи Божков какъв е и какъв не е, а да провери кой даде на В. Божков първия милион. Ако е ДС или агенти да залови тях. Защото вредата за държавата е на лице!

Рихтер
Рихтер
05 март 2020 14:55
Гост

Ще мине време. Ще минат години и ще стане ясно защо сега се активизира държава и правораздавателни органи да гонят един от последните силови босове в България, след като с години го защитаваше и му даваше, както да си търгува с антики, за които сега се сетили, че са от иманярство, така и да разширява бизнеса си.

Лили Ме.
Лили Ме.
05 март 2020 14:54
Гост

Не е важно кокошкарското крадене на 250 лв. Разбира се, че всеки се нуждае от правосъдие и не е редно в селски магазин ( смятайте щом няма четец за билети) с малък оборот да му се отмъкнат 250 лв. Иначе номера хитър де. Но не е важно това кокошкарско провинение, а това, че държавата направи нещо с Божков и ние не разбрахме точно какво.

Гергана Ф
Гергана Ф
05 март 2020 14:52
Гост

За да не знае много Васил Божков приближените му от властта решиха да си отворят очите за неща, за които си ги затваряха с години. Така в резултат му взеха бизнеса и парите и го обвиниха за куп неща. Сега е много възможно с именно тези пари Борисов да строи стадиони в Пловдив.

Павлиевска
Павлиевска
05 март 2020 14:50
Гост

Тези промени в закона за хазарта са противоконституционни! Те не трябваше да се приемат. В същото време трябваше да отпаднат в Конституционния съд. А ако и това не се случи да идат в Европейския съд. Не може да са законни. Но за да няма ответна реакция от страна на Божков и приближените му и за да може да се налапат едни милиони от държавата и от Борисов, взеха, че му спретнаха шапката и г обвиниха в какво ли не. Така той сега последно му е да си защищава бизнеса.

Христакиева
Христакиева
05 март 2020 14:48
Гост

Е вие да не мислите, че Божков ще иде в страна от ковто може да бъде екстрадиран. Тези неща се мислят опредварително. Щом там е освободен не вярвам да се появи в България скоро. Ако изобщо се появи ще е след години, като междувременно всичко край него ще е преминало. Или ще си прави бизнес с казина от ОАЕ и няма да му дреме. Единственото тъпо – не може да обикаля света.