Висшият съдебен съвет публикува класирането в конкурса за свободните места за търговски съдии в апелативните съдилища (класирането виж тук).

Той беше обявен миналата година за три свободни места в Софийския апелативен съд и две в пловдивския.

Според класирането в столицата ще бъдат повишени Мирослава Кацарска от Софийския градски съд (с оценка 6,00), Светла Станимирова от Окръжния съд в Монтана (5,95) и бившият председател на Софийския окръжен съд Филип Владимиров (5,93).

Двете места в Пловдив са за Александър Стойчев (5,88) от окръжния съд в града и Христо Симитчиев от този в Стара Загора (5,88).

До участие в конкурса бяха допуснати 51 съдии, като двама от тях междувременно се отказаха.

Под чертата остава бившият председател на СГС Светлин Михайлов. Той участва и в конкурса за повишаване в Търговската колегия на Върховния касационен съд. В този за апелативен съд е бил оценен с 5,85. Мария Вранеску от градски съд, която също иска да отде във ВКС, пък е получила 5,48 в конкурса за апелативните съдилища. Колегата ѝ от СГС Валентин Бойкинов, който също е кандидат за върховния съд, е с оценка 5,68.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Интересно
Интересно
29 юли 2019 15:26
Гост

Тенденцията още от училище дамите да имат по-висок успех, явно се запазва и в магистратските конкурси.

Диоген
Диоген
26 юли 2019 14:01
Гост

Уважаеми конкурсници, конкурснички и конкурсниченца, Както вече съм ви разяснил, Вселената е сложно нещо, в която има много изкривявания, по които кривини вие се плъзгате, мислейки, че сами ще намерите своето най-добро място в нея. Това обаче е илюзия – не вие, а Отбраните глави определят кое е вашето място във Вселената. Вие сте пионки в Голямата игра, байтове в Голямата матрица, които трябва да приемат съдбата си и нищо повече. Не по-различно е положението и в съдебната Вселена, чиито физични закони често пъти са твърде различни спрямо останалата Вселена и за това някои изследователи я определят като паралелна реалност… Покажи целия коментар »

Виктор
Виктор
26 юли 2019 13:28
Гост

Убеждавам се, че ако кандидат участва в три различни конкурса, дори с еднакви съдебни актове, ще получи три различни оценки, които дори може да се различават съществено. Явно в тези конкурси и късметът е от значение. В случая конкурсната комисия е била доста ларж!

Анонимен
Анонимен
26 юли 2019 13:19
Гост

Светлин Михайлов няма късмет с конкурсите явно.

Николай
Николай
26 юли 2019 13:20
Гост

Не е въпрос на късмет, а на оценка. Пишете без да мислите. Според вас Мирослава Кацарска късметлийка ли е?

Ненчо
Ненчо
26 юли 2019 13:18
Гост

Всички оценки са над 5.00. Браво! Успех на колегите в бъдещото им начинание.