Висшият съдебен съвет публикува окончателното класиране в конкурса за повишаване в Специализираната прокуратура. Свободните места са 14.

На първа позиция е Силвия Соколова от Софийската районната прокуратура. Сред кандидатите, които са класирани на свободните места, са бившият районен прокурор на София Петър Белчев (на трета позиция). Общо шестима обвинители от СРП ще започнат работа в спецпрокуратурата. Останалите кандидати са от страната, като сред тях има хора и на административни позиции. Така например шефовете на районните прокуратури в Карнобат и Средец – Мирослав Илиев и Валентина Маджарова, заместник-началникът на РП-Варна Георги Банков и и.ф. ръководителят на РП-Царево Цанка Иванова също са класирани на свободните места в Специализираната прокуратура.

Конкурсът беше обявен на 16 март 2018 г. Явиха се 33 кандидати като само един не беше допуснат, защото не отговаряше на изискването за тригодишна уседналост. От останалите кандидати обаче 10 се отказаха и така останаха 22-ма.

Предстои изготвянето на становища за притежаваните от кандидатите нравствени качества и, ако всички те покриват условията, Прокурорската колегия ще ги назначи.

 

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Човек
Човек
20 март 2019 15:21
Гост

Голям скок за прокурорите от провинцията. Интересни ще са становищата за нравствените им качества. Кой ги пише и кого питат за тях?

Анонимен
Анонимен
20 март 2019 13:08
Гост

Не мога да повярвам, че прокурори от СРП са под чертата.

Анонимен
Анонимен
20 март 2019 10:47
Гост

Много високи оценки. Браво!

Анонимен
Анонимен
20 март 2019 10:44
Гост

Интересно защо 10 от кандидатите са се отказали. Това е несериозно.

Анонимен
Анонимен
20 март 2019 20:04
Гост

напълно обяснимо е защо са се отказали