Излезе класирането в конкурса за повишаване в Гражданската колегия на Върховния касационен съд.

На първите три позиции, точно колкото са и обявените места са класирани съдиите Емилия Донкова-Найчева (зам.-шеф на Софийския окръжен съд), Филип Владимиров (бивш шеф на СОС, сега редови съдия там) и Розинела Янчева от Софийския градски съд.

Под чертата са останали 16 съдии от градския съд, включително и и.ф. председателят Десислава Попколева, един съдия от Софийския апелативен съд, 10 магистрати от окръжни съдилища в страната и двама районни съдии.

Конкурсът за повишаване във ВКС беше обявен от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет през декември 2017 г., като местата в Гражданската колегия са три, а в Наказателната колегия – четири.

В края на юли беше обявено класирането на кандидатите за НК на ВКС. На първите четири позиции са трима съдии от САС – Красимира Медарова, Невена Грозева и Надежда Трифонова, както и Бонка Янкова от окръжния съд в Търговище. Янкова е член на съдийската Комисия за атестирането и конкурсите.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Сивият кардинал, дърпащ конците зад кадър
Сивият кардинал, дърпащ конците зад кадър
27 септември 2018 13:31
Гост

Дори и при конкурсите ВКС неотклонно следва принципа за предвидимост и предрешеност на крайния резултат. Прилага се т.нар. просто тройно правило в следната последователност: 1) командирован наш човек, който преди това сами безконкурсно сме решили да бъде командирован, 2) съдебна номеклатура – настояща или бивша, и 3) случаен редови съдия – за парлама и заблуда на широките народни маси, че уж всичко е ОК. В този ред на мисли третият спечелил е изненада само откъм името. А иначе – ако клатещите си краката съдии в СОС са ковачницата на кадри за ВКС, то тежко и горко на ВКС. Да не… Покажи целия коментар »

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
01 октомври 2018 10:54
Регистриран

Очевидно е, че Вие сте добре запознат с процедурите, и е още по-очевидно, че сте вътрешен Човек.Привет.Друго е важно : несменяемостта на Великите съдии ни изигра голям номер.Идеята да са независими и така да могат да правораздават необременени от ничии кардинали, не се оправдава-те стават все повече и повече зависими от какво ли не, и най-вече от политиците ни.А отдавна трябваше да се осъзнаят, че ТЕ ,Юристите на РБ, са разума, а самите политици са само изпълнители.Както съдиите от СЕС Люксембург доразвиват идеите в Договорите на политиците на ЕС, като извеждат разумността дори от преамбюлите, принципите, основните ценности на Бащите… Покажи целия коментар »

Човек
Човек
27 септември 2018 12:41
Гост

Миличките съдии от районни съдилища, заблудени душици, че могат да се доредят до ВКС.

Магистрат
Магистрат
27 септември 2018 11:17
Гост

Колегата Филип Владимиров е много добро попълнение. Радвам се, че ще работим заедно.

Анонимен
Анонимен
27 септември 2018 10:54
Гост

Сериозни кандидати. Дори са участвали зам.адм.ръководители за тези позиции.

Мишева
Мишева
27 септември 2018 10:46
Гост

Много високи оценки.