Двама осъдени престъпници са избягали вчера от затвора в Стара Загора, съобщиха от Министерството на правосъдието. Обявена е тревога и двамата са обявени за общодържавно издирване.

„В 15.45 ч в „Затворническо общежитие от открит тип „Стара Загора“ към затвора в града служителите от надзорно-охранителния състав са констатирали, че двама лишени от свобода са осъществили бягство чрез преодоляване на охранително съоръжение“, се казва в съобщението на министерството, но без да се уточнява кои са бегълците.

Правосъдният министър Данаил Кирилов обаче е разпоредил „спешна проверка за изясняване на обстоятелствата около случая“.

Според регионалното издание „press.tv“, бегълците са двама от тримата молдовски граждани, които бяха осъдени за разбит банкомат в Казанлък преди година, откъдето бяха откраднати над 31 000 лева. Групата взриви банкомат и в Стара Загора, от който отмъкна близо 60 000 хиляди лева.

Делото в Окръжния съд в Стара Загора протече по съкратената процедура, тъй като 24-годишният Василе Морару, 30-годишният Александър Хаджи и 23-годишният Дионис Коджукаро се признаха за виновни. Затова и наказанието им бе намалено от 7 години на 4,8 години затвор при общ режим.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Амин
Амин
03 септември 2019 12:20
Гост

Добре, че поне тия ги хванаха преди да пострада някой невинен гражданин.

Анонимен
Анонимен
26 август 2019 9:13
Гост

Сигурно се навъртат около някой банкомат.

Анонимен
Анонимен
26 август 2019 9:10
Гост

Кой знае какво им е охранителното съоръжение.

ц-ц-ц
ц-ц-ц
25 август 2019 22:04
Гост

Другото добре, ама третия съучастник защо така са го прецакали, горкия?