Избягалият от Софийския затвор рецидивист Владимир Пелов беше убит при престрелка в Ботевград. Той е бил застрелян с три куршума от Марио Панчев-Големия късно снощи в центъра на града. Двамата били приятели в миналото, но в последно време отношенията им били обтегнати и полицията подозира, че Пелов може да е имал опасения, че Панчев съдейства на МВР в издирването му и това да е провокирало среднощната престрелка.

Марио Панчев е тежко ранен с два куршума в корема и е в болница, като в момента няма как да даде показания.

Окръжният прокурор на София Наталия Николова коментира, че външността на Пелов е била напълно променена след бягството от затвора на 3 април и бил неразпознаваем.

„Имаше брада, която досега не е носил. Беше със суитчър и качулка, над качулката с шапка. Просто външно изглеждаше съвсем различно. Няма как да получим информация в какъв външен вид се намира укриващ се“, каза Николова.

Над 10 сигнала имало в последните два месеца за местонахождението на Пелов и те били проверявани, но рецидивистът не бил открит. Шефът на Областната дирекция на МВР в София Георги Григоров каза, че са имали информация, че от около месец Пелов се укрива в района на Ботевград и затова на 2 юни жандармерията е проверявала изоставена постройка в района, но Пелов отново не е бил открит.

Според разследващите беглецът се е движил по коритото на реката, за да не бъде забелязван и снощи е излязъл, когато е започнала престрелката с Панчев. Пелов е бил застрелян с един куршум в лицето, под мустака, а още два изстрела са попаднали в десния му крак. На мястото били намерени три пистолета, като един от тях бил в чанта на Пелов. Самоличността му е била установена, след като са му били снети пръстови отпечатъци, тъй като не е носил документи в себе си.

От прокуратурата добавиха, че е образувано досъдебно производство за убийството на Пелов и за опит за убийство на Панчев.

Последната присъда на Владимир Пелов беше 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама полицаи. На 3 април той и Радослав Колев – друг рецидивист, осъден за убийство, избягаха от Софийския затвор. Те успяха да напуснат затвора през централния вход, след като се сдобили с пистолет и нож, като стреляха по служители. Камери заснеха бягството и от тях се видя, че само чистачка в затвора и един социален работник са подгонили двамата бегълци.

Случаят изкара отново на дневен ред множеството проблеми с охраната на местата за лишаване от свобода, малкото надзиратели и лошите условия на работа в затворите. Само два дни след бягството, друг затворник нападна и удари надзирател, който го конвоира от болницата на затвора.

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Lucy Frewer
Lucy Frewer
19 май 2023 12:52
Гост

News of the Lexus is formed for the approval of the shows. The skills of the Gutter Installation are inclined for the terms. Injunction is met for the reforms for the passage and all joys for the citizens.

Янев
Янев
06 юни 2018 15:07
Гост

Този див див Северозапад..

Възмутен
Възмутен
06 юни 2018 12:26
Гост

Престъпник, който се издирва с червена бюлетина от Интерпол, се разхожда в Ботевград с пистолет. Спете спокойно, родната милиция ни пази!

Смешко
Смешко
06 юни 2018 13:07
Гост

Много некоректна постъпка. Престъпникът трябва да проявява разбиране. Например да не се крие, или дегизира, да се разхожда спокойно около някое РПУ. Укриването възпрепятства блюстителите на реда, които иначе дават всичко от себе си.

Георги
Георги
06 юни 2018 11:33
Гост

Какво ще рече „застрелян с един куршум в лицето, под мустака“?

Мистър Джингълс
Мистър Джингълс
06 юни 2018 11:18
Гост

„Първоначално окръжният прокурор на София Наталия Николова каза, че не може да бъде потвърдена самоличността на убития, тъй като нямал в себе си документи“

Да му бях дал моите документи, че имам няколко заема.

Янев
Янев
06 юни 2018 15:09
Гост

Нали! 😀

Анонимен
Анонимен
06 юни 2018 8:25
Гост

Брат му как така не е сигурен?

Анонимен
Анонимен
06 юни 2018 8:27
Гост

Може би не е Пелов

Георги
Георги
06 юни 2018 8:28
Гост

Глупости! Нали са взети пръстови отпечатъци.