Съдийската колегия днес избра Иван Калибацев за втори мандат като председател на Районния съд в Пловдив, който беше подкрепен от колегите си от съда. Той беше и единствен кандидат за поста.

Перфектен ръководител, така беше определен той от представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев. Членовете на съвета бяха впечатлени от начина, по който е управлявал бюджета на съда през първия си мандат, от въвеждането на електронно правосъдие там много преди това да направи цялата система, от отличните му професионални и нравствени качества.

Калибацев е административен ръководител от 2009 г. – първо на Районен съд-Асеновград, а после на Пловдив. Това стана повод Атанаска Дишева да го попита дали не е придобил чувство за непогрешимост и дали не е изчерпал административния си капацитет при толкова години като ръководител.

„За девет години почти нямам година, в която нещо да не съм променил или направил. Основната част от живота си съм прекарал в работа. В цял свят се инвестира много в административния капацитет, не всеки добър съдия може да се справи с административна дейност, необходим е различен подход, функции и т.н. и не всеки има желание да влезе в този вид дейност или да носи отговорност. А работата на председателя е да носи отговорност и когато го прави, колективът ще го подкрепи. Ако един ръководител не е добър, колективът може да го бламира, да го отритне“, заяви Калибацев.

По думите му изгубването на административния ресурс е разхищение, още повече, че има все по-малко кандидати за ръководители. Не трябва да губим този ценен ресурс, заяви Калибацев.

Боряна Димитрова, Вероника Имова, Боян Магдалинчев и Цветинка Пашкунова се изказаха в полза на кандидата.

Боряна Димитрова направи следното обобщение за работата на районния съд в Пловдив под ръководството на Калибацев: „След като един футболен отбор играе добре, не е нужно да се сменят играчи“.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Пешо
Пешо
04 декември 2018 13:19
Гост

Интересно ми е дали ще има такива въпроси и изисквания към кандидатите за спецпрокуратурите…

Анонимен
Анонимен
04 декември 2018 13:00
Гост

Точният избор! Невероятен колега и ръководител.

Анонимен
Анонимен
04 декември 2018 13:00
Гост

Харесва ми изказването на Боряна Димитрова

Анонимен
Анонимен
04 декември 2018 12:56
Гост

Не смятам, че председателят може да изчерпа административния си капацитет при толкова години като ръководител.