Столичният адвокат Ивайло Дерменджиев избра деня на Конституцията и юриста, за да обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет (ВАдС).

Той е третият, който официално се включва в надпреварата. Преди него кандидатурите си публично огласиха адвокат Райна Аврамова от София (повече виж тук) и председателят на Пловдивската адвокатска колегия Иван Демерджиев (повече виж тук).

На специален сайт за изборите за ВАдС през 2021 г. (достъпен тук) Дерменджиев е представен като адвокат с над 30 години стаж и арбитър, възпитаник на Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски”, както и на Кеймбриджкия университет, където се е дипломирал по специалността „Въведение в английското право и Правото на Европейския съюз”. Дерменджиев е доктор по Международно частно право.

Мотото на кампанията му е „Заедно за адвокатурата“.

„От начина, по който Висшият адвокатски съвет изпълнява възложените му с Конституцията и закона правомощия зависи дейността на цялата адвокатура и работата на всеки един адвокат, а като краен резултат – и ефективната защита на правата на гражданите. Затова е от изключителна важност какви хора ще застанат начело на адвокатурата и дали те чрез своите знания, умения и съвест ще могат да обезпечат и свободата, и независимостта, и самоуправлението на адвокатурата. Няма съмнение – всички искаме професионално подготвена, обществено ангажирана и етична адвокатура. Искаме материално осигурен професионален и личен живот на адвокатите. Искаме да ни уважават, искаме да ни ценят.  Това зависи от всички нас. Адвокатурата има неподозиран потенциал – можем много и нека го постигнем заедно!“, гласи посланието, отправено към адвокатите. 

Екипът, който застава до Дерменджиев, включва проф. Ангел Калайджиев, Асен Георгиев, Бойко Ботев, Валя Гигова, Димитър Вълчев, Ели Христова, Златимир Жечев, Ина Лулчева, Катерина Михайловска, Красимир Краев, Красимира Иванова, Нина Седефова, Стефан Гугушев и Ценимир Братоев. Всички те са кандидати за членове на Висшия адвокатски съвет. Кои са кандидатите за членове на Висшия контролен съвет и за Висшия дисциплинарен съд, можете да видите на сайта на екипа.

„Екипът ни е сформиран от хора, които възприемаме адвокатската професия като мисия. Искрено вярваме, че когато принципите на професионализъм, почтеност, приемственост, независимост и Обществена ангажираност на адвокатурата, бъдат споделени от адвокатите от различни поколения, от адвокатите, упражняващи професията самостоятелно или в съдружие с други адвокати, в една или друга област на правото, можем да бъдем единни“, заявяват кандидатите.

С конкретните им предложения по 13 ключови теми, които пряко засягат дейността на адвокатите, можете да се запознаете тук.

 

 

134
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Anonimus
Anonimus
28 май 2021 16:24
Гост

Най-добрият юрист сред кандидатите! Най-успешният сред кандидатите и най-вече най-големият пич!

Filip
Filip
28 май 2021 16:33
Гост

На същото мнение съм. Честно казано съм млад колега и нямам сериозно дългогодишни наблюдения над нито един от кандидатите, но след леко проучване със сигурност Дерменджиев създава впечатлението за най-кадърен професионалист.

Бай Онуй
Бай Онуй
25 април 2021 12:39
Гост

Точно адвокати като д-р Дерменджиев, с платена кампания при Цветанка по btv, ще довършат адвокатите и адвокатурата и тя ще се превърне окончателно в такава от времето на другаря Георги Димитров, когато ЦК на БКП определяше кой ще папка, кой ще слушка и кой патки ще пасе! Никой не твърди, че е нескопосан. Перфиден мръсник! Знанието носи печал Dobri, а ти се приготви през Страстната да върнеш онези 30 сребърника там, откъдето си ги получил! По-ясна ИДЕЯ няма как да ти се изведе! Направо от евангелието.

Dobri
Dobri
29 април 2021 14:41
Гост

Виждам, че имаш интересен стил на писане, който се характеризира с разтягане на локуми и изразяване на нищо смислено. Единствено може да се раздваме, че колегата Дерменджиев е достатъчно интересен и представителен, че да го излъчват по медиите, за разлика от другите кандидати. Наистина не виждам какво общо има това, че го канят по телевизионни предавания, с качествата му като адвокат и ръководител.

Re:
Re:
30 април 2021 17:24
Гост

Сиренето е с пари! Особено по btv.

Dobri
Dobri
24 април 2021 19:52
Гост

За мен е най-нормално точно адвокат като д-р Дерменджиев да бъде избран за този пост. Забелязвам, че членовете на адвокатурата имат навика да бутат нескопосани “адвокати” без никакъв опит или с печално известен такъв. Ако се задълбочите малко в биографията на този кандидат, ще осъзнаете, че няма по-добър избор. Трябват ни перспективни хора с опит и успех зад гърба си. Хора, които имат ясни идеи за бъдещето и мотовацията им не е покварена от корупционни влечения.

Asen
Asen
24 април 2021 19:47
Гост

Единственият перспективен кандидат!

Вещерство и промяна
Вещерство и промяна
23 април 2021 23:30
Гост

Лулчева никога не е имала нищо общо с Доковска! Новите лица в адвокатурата – първо аз, после ти … Како! Трагична гилдия. Станали за посмешище, понеже им дърпа конците Чичко Паричко – избегали мусткати банкери, дребнокрадливи червенобузковци и зад тях чужди служби за специални ефекти и операции!

Любител
Любител
23 април 2021 14:49
Гост

Противоборството е ясно – корпоративните адвокати срещу адвокати, работещи за гражданите. Явно не им се изпуска възможността да инициират тълкувателни дела. А обикновените адвокати, явно кучета ги яли. Наред е адвоката със самолета.

Aleksandra
Aleksandra
02 май 2021 10:35
Гост

И в същото време “адвокатите, работещи за гражданите” правят всичко възможно, за да набарат някоя корпоративна сделка, а същевременно “корпоративните” им колеги се опитват да направят лека професионална диверсификация, за да се помогне на цялата адвокатска общност, което е и техен интерес, но това би било трудно подкрепено именно заради тези ваши етикети, залепени с капчица!

Засрамих се!
Засрамих се!
19 април 2021 23:21
Гост

Няма да гласувам на ОСАС за Дерменджиев и с-ие. Първо да видим дали в събота и неделя ще се класирам, но вече се засрамих.

Засрамете се
Засрамете се
19 април 2021 20:33
Гост

Lex.bg е сериозен правен сайт за идеи и дебати. Авторите са значими български журналисти, които разбират от материята, за която пишат и вярно, навременно и обективно информират правната общност. Вместо да се говири за това, което адвокатурата трябва да постигне в професионален и обществен план с общите усилия на всички адвокати, да се дават идеи, да изберем най-добрите сред нас и да им се доверим чета невероятните простотии на адвокати, които очевидно от нямане какво да правят, от завист, безпомощност и липса на възпитание се надпреварват, кой повече да се изложи. За доброто на цялата адвокатура, постовете са анонимни или… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
19 април 2021 23:19
Гост

Само духовното богатсво води и до материален просперитет.Води,да ! Я да си без работа,да нямаш клиенти и да видим до какъв просперитет ще стигнеш! Адвокатурата е била привлекателна в 90-те години.Сега е модерно да се закачиш някъде на държавна хранилка. там търсете просперитета

Амбициран селяндур, от дълбоката провинция
Амбициран селяндур, от дълбоката провинция
19 април 2021 13:51
Гост

Имам САМО ЕДНА амбиция. Да разруша статуквото. Нищо повече. От скромност. Щото Доковска е столичанка в повече. С поредния си екип.

Визията на група адвокати-съмишленици
Визията на група адвокати-съмишленици
19 април 2021 13:28
Гост

Другари и другарки амбицирани селяндури и столичани в повече, драпащи за постове Само ни изберете! Ние сме най-умните и красиви сред вас, а вие сте най-мизерната гилдия! Ние ще внасяме жалби в КС само по онези въпроси, засягащи интереса на спонсорите ни. Както досега. Няма да си мръднем пръста за вас. За вас само обучения, изпити и отчети пред ДАНС. За нов закон – забравете! Вие сте прости селяни, а ние гражданското общество. И последно – ще създадем много работни групи за нищо. И ще ги възнаградим разните му Ангеловци и Калайджиевци подобаващо, за нивото на наглостта и почтеността ни.… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
19 април 2021 13:27
Гост

Абе искаме си Раличка.Свикнали сме и на нищоправенето.Тия сега за какво се бутат.

Раличка
Раличка
19 април 2021 13:40
Гост

Влачете си го Миленчо! Дето татко му Барба Ралчев избута настоящия закон и ни закотви, като морски капитан, на дъното.

Възмутен адвокат
Възмутен адвокат
19 април 2021 13:18
Гост

Дерменджиев и това което представя като „екип“ на някаква временна и „изборна“ интернет платформа е бутафория! Пълно опазване на статуквото. С измислени проблеми, бутафорни предложения и измислените им решения. С познатите до болка физиономии от досегашните „висши“ органи. При това познати не с друго, а с лобизъм, неадекватност и безсърдечност. Никаква колегиалност, чувствителност и почтеност! Боговете на правото. Царете на лобизма. Корифеите на адвокатурата. Дерменджиен и с-ие – за вас има ли решения /и на кой орган/ за нов закон? Къде ви е законопроекта?!?!?! Къде? Или ще се правите до края на май, че такова животно няма! Ама май и… Покажи целия коментар »

Aleksandra
Aleksandra
01 май 2021 13:39
Гост

Преобладаващата част от членовете на българската адвокатура не е доволна от сегашното положение и сегашния статут на общността, в която се намира. Надигналите се колеги се нуждаят от съществена промяна в Закона за адвокатурата. Съгласен съм, че статутът, с който се ползваме адвокатите в днешно време, и респектът, който получаваме като професионалисти, са на много по-ниско ниво от очакваното и полагащото ни се. Не мога да оправдавам никого за липсата на полезни решения, но общо взето всеки чака някой друг да свърши работа. Очакваме да си изберем някой кандидат и налата роля да приключи тук. Този пост трябва да се… Покажи целия коментар »

Възмутен гражданин
Възмутен гражданин
19 април 2021 12:04
Гост

Злоба, завист, интриги и пропуснати два пъти по седем години. За жалост това е нивото на адвокатурата в България.
Какво не му харесвате на екипа предложен от Дерменджиев ? Лошо ли е човек да се е реализирал в професията и да е успял в живота ?
Явно клошарите и нескопосниците в адвокатурата са овладяли форума и ще се надскачат кой е по-по най. Егати мизерната гилдия. Амбицирани селяндури и столичани в повече, драпат за постове !
Защо не си направите Висш селски адвокатски съвет и да се успокоите.

Кратко и ясно
Кратко и ясно
19 април 2021 13:04
Гост

Всичко не му харесваме. Най-вече това, че подмолно иска да опази настоящото статукво, както и че не предлага абсолютно нищо по същество, а само опаковки, семки, бонбонки и близалки – като досегашните!

Благодарим за уважението, обаче нито сме клошари, нито нескопосаници! И ако неговото и на екипчето му отношение към колегите е такова, очаква го … Селяни сме си, като българи! Здраво стъпили на земята и без „специализации“ /с вербовка/ по Албиона.

Ужас и безумие
Ужас и безумие
18 април 2021 21:00
Гост

Ангел Калайджиев ще управлява адвокатурата. Та той себе си не може, камо ли друг, или не дай Боже – институция. Едно време беше известен в ЮФ като Ачо чека. Много се чекираше и затова.

Адвокат вечен студент
Адвокат вечен студент
19 април 2021 11:20
Гост

Е,щом професор Калайджиев, от който всички се учим като действащи адвокати успяхте да очерните, няма какво повече да се каже за адвокатурата.

само минавам
само минавам
19 април 2021 13:10
Гост

Продължавайте да се учите! Има за какво. Калайджиев какъв управленски опит има? И досега с какво се е прочул в практиката, освен на хранилката на досегашния Висш адвокатски съвет /демек на наша сметка/ с разни преливания от пусто в празно на неадекватни законопредложения /и лобистки естествено/! Ако излязат истинските харчове на досегашния Висш, Ум ще ви зайде! Ум! Затова се драпа със зъби и нокти, за да се опази кокала. Калайджиев да продължава да се занимава с досегашното и да не се бута там където не му е работа! Пък и ако въведат изборност на преподаватели … ще то видим… Покажи целия коментар »

Неадвокат
Неадвокат
18 април 2021 20:57
Гост

Не видях нито един коментар за идеи и предложения. Само нападки, квалификации и противопоставяне относно кандидатите. И какво не им харесват? Били успели, което явно е лошо. Не били организационни работници, които също явно е лошо. Тази адвокатура се е смахнала явно или по-скоро тотално е изпростяла. Разпознаваеми за цялото общество адвокати се кандидатират, те злословят срещу тях. Ами заслужавате си съдбата драги, да ви управляват анонимни организационни работници.

Ало, ало
Ало, ало
18 април 2021 21:07
Гост

Кадрите решават всичко! Идеите и предложенията са им прочетени от платформата. Нито имат адекватни идеи – по измислените им проблеми, нито предложения които да доведат до подобряване на незавидното насипно състояние на адвокатурата. Да, успели са. Благодарение на кинтите на лобистите. Но така и баба Валя знае. Славата им е от спонсорите – корпорации и „национални“ медии, които редовно си отразяват верните хрантутеници, по заръка на собствениците. И редовно ги канят на „стола на богатството“, кат Цветанка Ризова. Така че, НЕ НАМ!

Неадвокат
Неадвокат
18 април 2021 22:35
Гост

Много сталинистко за адвокат, който развява байраци по площадите с призиви за оставки и мераци за власт.

гуньо адвокатина
гуньо адвокатина
18 април 2021 23:06
Гост

неадвокате,ама ти си бил много в час с проблемите на адвокатурата бре?Едно ще ти кажа само.В адвокатурата има много вожд,малко индианец! сега разбра ли ме?

Адвокат от Пловдив-истината трябва да се знае
Адвокат от Пловдив-истината трябва да се знае
19 април 2021 0:43
Гост

Демерджиев и неговата групичка явно имат къса памет. Много бързо са забравили как лично канеха Гигова и Пискова да им подкрепят кампанията
за пловдивските избори, как те се отзоваха и действително помогнаха. Аз бях, а и много колеги бяха и на семинарите в Пампорово и на представянията в Пловдив. Тогава и Гигова и Пискова бяха на голяма почит. Сега били статукво. Няма ненаказано добро, но тези лъжи не подобават на адвокати.

Един адвокат от България
Един адвокат от България
18 април 2021 18:36
Гост

На 16.04 – Денят на Конституцията и юриста, кадровикът на българската адвокатура ни обяви своите избраници за членове на ВАдвС. Без съмнение всички те са добри адвокати,но принципът на формиране на ВАдвС е не експертност/тъй като ВАдвС не се явява като защитник по дела/,а представителност.Предложеният състав /с изключение на един адвокат, не познат никому/ на практика е втори адвокатски съвет на АК София,който се представя като ВАдвС на цялата адвокатура. Отделно от това избранниците са без опит в организационната работа на адвокатурата- никой от тях/без един-двама/ не е бил член на ръководни органи на адвокатурата. Очевидно е,че се залага на… Покажи целия коментар »

Немарчев
Немарчев
18 април 2021 14:25
Гост

Подкрепете „Доковска, Атанасов и съдружници“, „Гигова и партньори“ и мен начело на богозбраните с „капитал“ от „Козяк“. Докато има колеги-будали да „вярват“ на подобни „авторитети“, за които даже не съществуват решения на Общото събрание на адвокатите от страната за нов закон, Адвокатурата ще е кочина! Начело с креатурите на старите бабички. Били само в спомените си моми. Но никога желани.

Анонимен
Анонимен
18 април 2021 15:05
Гост

Абе ние си искаме Данов.Искаме си ядките и фъстъците.И пари да се возим на таксите ща има.Кво ни занимавате тука с някакви си екипи за модерна адвокатура.Ние и сега сме си модерни.Модата ни личи от самолет чак.

Re:
Re:
18 април 2021 20:56
Гост

Абе, кой ти говори на теб за Данов и стига с тоя Данов! Получи си заслуженото на изборите, а сега ако благоволи човекът от спалнята на леля Валя – и бонуси ще има! С ядки и фастъци, с това ли ще ни занимавате?! Кажете какво правим с тези лобисти, при положение че пред адвокатурата има не проблеми, а бездна?

Топенерджи
Топенерджи
18 април 2021 13:42
Гост

Това е екипът покриващ изцяло изискванията на Истанбулската конвенция. Аферим.

Средноголяма колегия
Средноголяма колегия
17 април 2021 20:14
Гост

Това не е екип, а клуб на богати лобисти. Огромната част от адвокатите са всеки ден в съдебните зали, където сега рискуват здравето си, а понякога и живота си. Почти никой от екипа не е там. Затова те не могат да ни разбират, да ни представляват, още по-малко да ни ръководят. Уважаеми колеги, „обикновени“ и вероятно небогати адвокати, информирайте се кои от участниците в екипа са тясно свързани с неправителствени организации с външно финансиране, с политически организации и кои, с банки и масонски ложи и какво е отношението им към т.н. Истанбулска конвенция за да можете според собствените си убеждения… Покажи целия коментар »

По-голяма глупост не бях чел
По-голяма глупост не бях чел
17 април 2021 21:19
Гост

По-голяма глупост не бях чел. Ако тези колеги не са в съда, не зная кои са. Ина Лулчева изгледа най-големите наказателни дела в държавата. Гигова спечели всички дела на БГ Балкан срещу Зееви, делата срещу Божков и всякакви други олигарси, води най-големите дела срещу държавата и е първия адвокат, който докара дело до КС. И вие ще говорите, че не влизали в съд. Не вие срам.Егати долнопробната, пошла и завистлива адвокатура.

адвокат от дълбока провинция
адвокат от дълбока провинция
17 април 2021 21:27
Гост

Искаме да ни представляват обикновенни ,редови до сега адвокати,знаещи нашите болки и проблеми.Какво ще получим от тези наялите се,дето не си знаят парите? Защо кандидатите за органи са избирани с адвокати от два-три града? Провинцията не заслужава ли представители?

По-голяма глупост не бях чел
По-голяма глупост не бях чел
17 април 2021 23:14
Гост

Просперира само тази общност, която се води от успели хора. Само така се издърпват нагоре всички. Защото успелият може само да даде, а не да вземе. Достатъчно примери има-влизат бедни и посредствени, излизат позабогатели и компрометирали цялата общност с тази посредственост. Стига вече. Отнякъде трябва да тръгне тази държава да се променя.

адвокат
адвокат
17 април 2021 23:51
Гост

И от тия успелите така просперирахме,че сега сме най пропадналата и загубена гилдия.Искаме си хора от нашата черга.Дето няма да се хвалят с успехи,с мастити клиенти и тлъсти банкови сметки.Но наистина ще бъдат органи за защита интересите на обикновения адвокат.

Софиянецът
Софиянецът
18 април 2021 10:09
Гост

Досега екип от свестни адвокати не се е кандидатирал. В колективен орган решенията се взимат с мнозинство и с двама трима , а с петима не става. Трябва мнозинството да е авторитетно. Какво ще ви помогне посредствения адвокат , който никой не го знае? Адвокатурата е била добре само при силни състави.

гуньо адвокатина
гуньо адвокатина
18 април 2021 11:17
Гост

А то тези като ги знаеха сме цъфнали и вързали.И още нещо-богат и известен не винаги е критерий и мерило за подходящ кандидат за лидер на адвокатурата.То и Негенцова е богата и известна,
ама…нужно е сега да изберем екипа на пловдивчанина Демерджиев.Останалите са статукво,добре познатото статукво с леки козметики.

Авторитетен от мнозинството
Авторитетен от мнозинството
18 април 2021 11:31
Гост

Красен Кралев. Без коментар.

Софиянецът
Софиянецът
17 април 2021 23:22
Гост

Дълбоката провинция да си излъчи свестни кандидати, да ги представи. Виждам, че не са посочени пълен брой членове. Очевидно е, че са помислили и за други кандидати. Много разумно и премерено. Дайте да видим вашите кандидати. Бих подкрепил всеки авторитетен колега.

Българче
Българче
18 април 2021 8:47
Гост

До 12

Малко уточнения с оглед истината – първият, който докара до дело пред КС, не е тя, а гл. ас. д-р Петър Илиев, д-р по конституционно право.

Не че нещо, но все пак уважение.

До българче
До българче
18 април 2021 10:20
Гост

Гигова за първи път проби с искане за тълкуване на конституцията и то от състав на ВКС, което години наред беше немислимо. До това решение се искаше само противоконституционност, което е безспорно. Нейният пробив е в искането за тълкуване на конституцията от състав по конкретно дело.

гуньо адвокатина
гуньо адвокатина
18 април 2021 11:19
Гост

добре,стига сте ни я натрапвали.като виэ харесва избирайте си я.

И аз
И аз
18 април 2021 14:52
Гост

Лулчева спечелила по времето на Клокотнишката битка некакво си дело срещу некакъв си Гад? Е, и? Гад върна парите, нали? Магаре да бяха сложили, магаре щеше да спечели Мач без значение и без противник. Голем праз. Остана на сметката на данъкоплатците огромния й хонорар и славата. За троловете. Да я промотират без контекст. Въпросите са други: управленски и организационни качества; почтеност; лоялност; колегиалност; интегритет; нормалност и чувствителност към проблемите на редовите колеги, които проблеми нямат нищо общо с онези от платформата на Дерменджиев и лобистката му компания и кампания.

Пак там
Пак там
19 април 2021 17:48
Гост

Не Лулчева, а Гигова.

ЗАЕДНО ЗА ОЛИГАРХИЯТА
ЗАЕДНО ЗА ОЛИГАРХИЯТА
17 април 2021 19:45
Гост

Валя Гигова, Ина Лулчева, Красимир Краев, Стефан Гугушев. Благодаря. Опитайте пак!

Колеги,
Колеги,
17 април 2021 18:33
Гост

дайте да не се лъжеем. Това е подигравка. Гигова грее от платформата му. Освен нея „в екипа“ са още няколко жалки душици от настоящия Висш. Мижи да те лажем! И за капак. Не Доковска, а Лулчева. Благодаря. Опитай пак!

Браво
Браво
17 април 2021 20:04
Гост

Греят, колега, правилно сте забелязали, защото са значими адвокати, а не анонимници. Няма някой, който да не знае Доковска, Лулчева, Гигова, Калайджиев. Вместо да злословите, работете здраво и вие ще греете.

Браво
Браво
17 април 2021 11:11
Гост

Страхотни кандидатури, каквито никога досега не е имало. Злословите от завист. На малкия пръст не може да им стъпите.

адвокат от дълбока провинция
адвокат от дълбока провинция
17 април 2021 17:46
Гост

Точно така.Понеже сме адвокати простаци и плебеи ще подкрепим другия кандидат, който е от Пловдив.

Браво
Браво
17 април 2021 19:55
Гост

Няма лошо, подкрепете протестърите. Но само с протести не става, трябва някой и да работи. А като става дума за работа всички знаем кой работи за адвокатурата и то от години. Опичайте си акъла преди да подкрепяте този и онзи. Не че работата ми зависи от който и да било орган.

само минавам
само минавам
18 април 2021 11:10
Гост

Валя Гигова се скъса от работа. В полза на банките. Резултатите са никакви, а за адвокатурата – отрицателни. Имиджът на адвокатурата е такъв, точно заради такива „заслужили“ дейци на лобизма и банкоманията.

Също минаващ
Също минаващ
18 април 2021 20:25
Гост

Те успелите колеги имидж си имат. Органите нямат. Нямат, защото успелите си гледат офисите, а не се занимават с обществени дела. Сега гледам значими адвокати се кандидатират. Ами, браво. Да ги подкрепим и да видим, какво ще направят.

само минавам
само минавам
17 април 2021 10:54
Гост

Това е реминисценция на настоящият Висш адвокатски съвет. Новото му издание. Валя Гигова с Варна и разни безобразни номенклатурчици и крепители на статуквото. АМИН

niki
niki
17 април 2021 11:20
Гост

Ей, много ви боли, бе, че Гигова е в тоя екип..Амии в кой да е , с крадеца Данов ли или с други самозванци? С каквото се е хванала е станало, затова е ревете като Сарански мечки.

само минавам
само минавам
17 април 2021 16:49
Гост

Само с Гигова и Данов ли се изчерпва адвокатурата? Свършиха се адвокатите, та опряхте до старите и проверени лели, стрини и баби за нови управленци?! Кокалът свири на Лакордата на Дерменджиев. Със стари ……. Нова адвокатура не се прави Дерменджиев! Спукано ти е гърнето. Това не ти е 2013, нито 2017, а 2021-а. Къде си тръгнал с хората на Доковска и варненското ченге?

адвокат от дълбока провинция
адвокат от дълбока провинция
17 април 2021 17:49
Гост

Адвокатурата не е семейна фирма!

advokatTROL
advokatTROL
17 април 2021 8:30
Гост

Дерменджиев е синът на Иван Дерменджиев – блестящ адвокат – а бащата е виден процесуален юрист, дотук добре, но адвокатите оцапахме бохчата с оправдаването на убиеца от Борисовата градина, вече стана нетърпимо – това е просто чудовищна наглост – просто да оправдаеш така – както и да е – живи и здрави, при това адвокатите имат и деца – дават и пример на поведение.

Re:
Re:
17 април 2021 10:44
Гост

Какво искаш да кажеш?! Него ли ще избираме или баща му? Адвокатите са убийци, така ли бре Байдън Гешев? Рибата се вмирисва от ВАдвС и все още действащия ЗА, който идеално обслужва Дерменджиев и с-ие.

Анонимен
Анонимен
17 април 2021 22:45
Гост

Не знаех, че адвокатите пишат присъдите. Мислих, че съдиите бяха тези. Явно съм позабравил.

Кифли разни
Кифли разни
16 април 2021 19:28
Гост

Ели Христова. Без нея ще се разпадне адвокатурата. На всеки форум украса. Без гримаса.

ДА.
ДА.
16 април 2021 19:34
Гост

Има една групичка „столичани в повече“, която се е окопала около Висшия и цял живот цица от милионите с които свири Лакордата. Условно може да я наречем „трупата на Доковска“. Списания, командировки в страната и чужбина, семинари, ядки, фастъци, уиски, таксита по „добрия пример“ на Ивайло Данов, но на висше ниво. Просто номанклатурчици, ама на наша сметка. За тези трябва Голямата метла, но този екип ше замита следите и ще остави сукалчетата по местата им!

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
17 април 2021 9:29
Регистриран

Точно затова е нужна реформа.Таксва реформа,каквато правят съдебните органи – самоопределение чрез лична заявка за собствена мисия.Адвокатура,в която дисциплинарната отговорност по заявка на съдии и прокурори срещу определени “ неудобни“ адвокати, е минало.Тази структура на бившия соц отдавна обезличава юристите,дръзнали да проявят самостоятелност. Имаме нужда от собствено очертани граници и широк хоризонт на проявление.Предложението на свободните Юристи Адвокатурата да създаде под структури , е належащо да бъде ибсъдено.А номенклатурните амбиции на изявени адвокати не е изолирано явление,но вече е неполезно нам.Искаме свобода и възможности да излезем извън очертани граници от стари форми и амбициите на вдни у същи хора.Нищо лично.Но… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 18:54
Гост

За мен е по-важно разпределението на служебните защити и особените представители. Как така се случва, че все едни и същи колеги са определени по делата с тлъстите депозити?

адвокат
адвокат
16 април 2021 19:29
Гост

Да поискаме новия съвет да оповести служебните защитници и особените представители,сигурно интересни неща ще разберем?

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
17 април 2021 9:45
Регистриран

Не,колега,“да поискаме“НИЕ решително го. и с к а м е..

адвокат от дълбока провинция
адвокат от дълбока провинция
17 април 2021 18:54
Гост

Кво става,свърши ли хляба и салама в медиацията,че тръгна за служебни защити да питаш?

Re:
Re:
16 април 2021 19:29
Гост

Напълно съгласен. Но с тази „алтернатива“ на настоящия състав – може и да е по-лошо.

Четете, преди да пишете
Четете, преди да пишете
17 април 2021 11:45
Гост

Четете. Сегашния съвет е решил всички членове да не поемат служебни защити и особени представителство до края на мандата си.

адвокат
адвокат
17 април 2021 15:10
Гост

Е това си е жива набутвация.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
17 април 2021 9:41
Регистриран

Ясно е как – всички го виждаме: чрез т.н.връзки,останало соц понятие, което ни обезличава.Тежка и тромава структура е Адвокатурата.Има нужда от реформа.И точно сега ще стане възможно да се обособим под общи цели,но чрез разнородни способи на реализация.НЕ ЖЕЛАЯ точно моите уж приятели да ме съдят пи ДД,в които няма ясни процедурни възможности да се защитя.И НЕ ЖЕЛАЯ да се чувствам окована чрез обрач от лоши практики на номенклатурни амбиции на еди и същи хора всякога.В природата има един основен закон.Зове се ротация,смяна,обновяване.Затива очаквам други наши Колеги да се заявят с нови идеи,но за решителна реформа…

17 мига от пролетта
17 мига от пролетта
16 април 2021 18:43
Гост

На 30 април ще се гръмнат, понеже няма да има ОС и избор на нови делегати. Старите ще проведат избора.

Поли
Поли
17 април 2021 8:49
Гост
Герасим
Герасим
16 април 2021 18:40
Гост

Те повечето казват, че възприемат адвокатската професия като мисия.

Dim40
Dim40
16 април 2021 18:40
Гост

На думи всички са много големи.

Simo
Simo
16 април 2021 18:36
Гост

Много подходящ ден е избрал, за да обяви кандидатурата си за председател на Висшия адвокатски съвет.

Съдия
Съдия
16 април 2021 17:01
Гост

Товае е друга класа. Явно събуждането е повсеместно. И адвокатурата се събуди.

Цв.Цв.
Цв.Цв.
16 април 2021 18:14
Гост

ХА ХА ХА ХА ХА ХА. СЪС СТАРИ ЛЕЛИ /ВГ/ НОВА АДВОКАТУРА НЕ СЕ ПРАВИ! ТОВА Е ЕКИПЧЕТО НА МАФИЯТА – БАНКИ, КОЛЕКТОРИ И ЧУЖДИ РАЗВЕДКИ!

екипът!
екипът!
16 април 2021 16:30
Гост

Няма човек в този екип, в който влизат хора от всички области на правото, който да няма безупречна репутация в професията. И като правни познания, и като морал! Срещу някои от тях съм се изправял в зала и винаги е било с удоволствие! Знам, че ще се намерят хора да ги оплюят, то е ясно, особено Гигова и Краев редовно ядат дървото заради безумците в действащия ВАдвС, но са действени и интелигентни хора, за Лулчева, бай Ангел, Добрев, Бойко Ботев, а бе да не изброявам какво да се каже освен браво

Re:
Re:
16 април 2021 18:37
Гост

Този екип са облекли адвокати които обслужват олигарси, банки, шпиони, мутри, колектори и разни други вектори с пари. Със стари лели и баби /Доковска/, както и крайни варненци, бай Ангеловци и прочие – НОВА АДВОКАТУРА НЕ СЕ ПРАВИ! Смях в залата.

Доживяхме
Доживяхме
16 април 2021 16:27
Гост

Колеги, доживяхме, да се кандидатират адвокати със знания и авторитет. Има надежда за българската адвокатура, има надежда!

Цв.Цв.
Цв.Цв.
16 април 2021 18:33
Гост

Доживяхме. Да видим лошо издание на настоящия съвет, начело с Дермеджиев. И с подкрепа от „Козяк“. Обърнаха адвокатурата на чужда агентура, за да им измъква олигарсите. Справка – специализираните адвокати на Св. Прокопий и с-ие от Разград. Прогноза – резултатът ми на парламентарните избори – 1,5%.

Spiro
Spiro
16 април 2021 18:34
Гост

Не и с този кандидат.

Темелкова
Темелкова
16 април 2021 16:23
Гост

Честит празник колеги!

Zeta
Zeta
16 април 2021 16:23
Гост

Надявам се да се справят

Alfa
Alfa
16 април 2021 18:30
Гост

Надеждата умира последна

Филипа
Филипа
16 април 2021 16:23
Гост

Подкрепям. Екипа му е добър.

Дрипа
Дрипа
16 април 2021 18:29
Гост

И аз. С втората глава.

Dido
Dido
16 април 2021 18:37
Гост

А той дали е такъв?

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:21
Гост

Честит празник. Надявам се да се справи.

Con4ev
Con4ev
16 април 2021 18:28
Гост

Честит. Адвокатите си заслужават ръководството!

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:21
Гост

При този екип мога да кажа само едно – bye, bye, Данов, прав ти път.

Drob4ev
Drob4ev
16 април 2021 16:21
Гост

Обнадеждаващо е. Факт.

Con4ev
Con4ev
16 април 2021 18:27
Гост

Адвокатите е най-добре да се гръмнат, ако от тези очакват нещо друго освен лошо издание на „кабинет Негенцова 3“.

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:20
Гост

Много кадърен човек

Тинка
Тинка
16 април 2021 18:25
Гост

И много непочтен

Жечева
Жечева
16 април 2021 16:19
Гост

Обнадеждена съм, че най-после ще бъде изметена сметта (меко казано) в адвокатурата, много се задържаха, задушно, прашно и понякога ужасно стана.

Цв.Цв.
Цв.Цв.
16 април 2021 18:25
Гост

Да. Валя Гигова, Милен Ралчев, Албена Пискова, Красен Кралев – ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ! И да ги изпратим на острова на д-р Моро, в какъвто обърнаха адвокатурата, а адвокатите направиха просяци!

Случаен
Случаен
16 април 2021 19:24
Гост

Доста тъпо. Едни и същи ивайло дановци пишат, ли пишат. Много лесно се разпознавате, пишете грешно и по един и същи начин. Гигова първа разкри Данов и го уличи в лъжи и кражби, разобличи ченгетата и ги направи за смях . А Ралчев, Гигова, Краев и Пискова са опозицията в този съвет. Четете протоколите от заседания и не подвеждайте.

Re:
Re:
16 април 2021 19:39
Гост

Били „опозиция“. Оди се пери!

Язък
Язък
18 април 2021 20:36
Гост

Адвокатстването е свободна професия. Всичко зависи от самия адвокат. Органите на адвокатурата не са работодател на адвокатите и не са длъжни да осигуряват работа на никой. Така, че винете себе си за тоягата.

В.Г.
В.Г.
19 април 2021 11:47
Гост

Ало просяците, то ако не ставаш за чеп за зеле никой не ти е виновен. Оргените на адвокатурата не са работодател за несретници.
п.с. Предполагам,че поста е от някой изпилен милиционерски Мозък.

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:19
Гост

Честит празник! Надявам се да е дошло време и за малко повече нормалност във ВАдС, който да не кара колегите да се срамуват.

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:21
Гост

Честит празник

Рамбо
Рамбо
16 април 2021 18:23
Гост

С подобни екипчета може да се очаква всичко, с изключение на нормалност. Само факта, че Валя Гигова от настоящия състав на Висшия адвокатски съвет е вътре, е повече от достатъчен за да е ясна картинката – Шменти капели Дерменджиев! Шменти капели.

Камелия
Камелия
16 април 2021 16:18
Гост

Познавам Ивайло Дерменджиев и за мен той е един изключително стойностен човек. А екипът, с който излиза, напълно отговаря на неговото ниво. Все забележителни адвокати, истински специалисти. Много съм впечатлена.

Мунчо
Мунчо
16 април 2021 18:20
Гост

И аз. Човек на банковото лоби на 100%. И на англосаксите.

Мунчо
Мунчо
18 април 2021 11:13
Гост

На наглосаксите.

юрист
юрист
16 април 2021 16:16
Гост

Страхотен екип, много добре подбран. Надявам се адвокатите да заложат на него и според мен няма да се разочароват.

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:22
Гост

Супер професионалисти

Немарчев
Немарчев
16 април 2021 18:19
Гост

И прекрасни лобисти

Kostov
Kostov
16 април 2021 16:15
Гост

Аз съм впечатлен повече от екипа – това са може би най-класните адвокати в България, липсват само двама-трима, за да е пълен блясъкът и да е цветът на адвокатурата у нас. Не знам кой може да им излезе насреща.

Пич
Пич
16 април 2021 16:16
Гост

Ивайло Данов 🙂

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:22
Гост

Много добър екип, факт.

Ало, ало
Ало, ало
16 април 2021 18:19
Гост

В какво са „добри“ и защо реши, че са „екип“? Политическо обединение на адвокатската плоскост за овладяване и запазване на статуквото в адвокатурата. Присъствието на Валя Гигова обяснава всичко. АМА ВСИЧКО!

Адвокат
Адвокат
16 април 2021 19:17
Гост

Ами да обяснява всичко.Щом е там всичко ще е наред. И ако не тролите, трябваше да напишете, че тя е обратното на всичко , което е статуквото. На никого не цепи басма.

ХА ХА ХА ХА ХА ХА
ХА ХА ХА ХА ХА ХА
16 април 2021 19:42
Гост

Да, всичко ще е наред! Статуквото се запазва на 100%. Гиговщината процъфтява! А троловете – сте Вие!

Димитър
Димитър
17 април 2021 0:14
Гост

Според мен точно Валя Гигова, нищо че е устата, а може би поради това, е направила повече за Адвокатурата от последните три състава на ВАдвС взети заедно.

Престани с вицовете!
Престани с вицовете!
18 април 2021 13:37
Гост

Валя Гигова е донесла само кръв и сълзи на адвокатурата и адвокатите. Тя никога не е работила реално за тях, а само проформа. Който й плаща, поръчва музиката. Банковото лоби. Благодарение на нея адвокатурата заприлича на правна дирекция на КТБ. С мустаци.

Адвокат
Адвокат
18 април 2021 22:52
Гост

Говоренето срещу Валя Гигова показва, че много ви респектира. И правилно. Само, че нещо сте пропуснали. Който е тръгнал срещу нея, не е спечелил. Твърде е значима и упоритото спрягане на името й, дори с тъпотиите ви, я прави още по-популярна.

Адвокат
Адвокат
18 април 2021 23:00
Гост

Боже, какви лъжи! Вие на слепи и глухи ли ни правите ?Ние не знаем, та трябва някой клакьор да ни каже, кой какво е направил за адвокатурата. Засрамете се. Ако съм на Валя Гигова ще поискам разкриване на IP адрес, за търсене на отговорност.

Анонимен
Анонимен
16 април 2021 16:13
Гост

Ето това е кандидатура!

123
123
16 април 2021 16:14
Гост

И в екипа има достойни… Браво!

само минавам
само минавам
16 април 2021 18:16
Гост

Повечето са недостойни. И втръснали до болка. Сред основните виновници за настоящото дередже.

456
456
16 април 2021 18:41
Гост

Няколко „водещи фигури“ от настоящия съвет /неподаващ оставка/ – Гигова, Кралев, Пискова, Ралчев и прочие + пълнеж. Това е подигравка към колегите! И плюнка в лицето на всички останали. Обида за колегите от страната. Столичани в повече. С варненското лоби, чийто експредседателка /с диплома от АОНСУ-то сред варненските лозя/ се е отдала на експерименти с правната помощ на „Развигор“.

Случаен
Случаен
16 април 2021 19:10
Гост

Гигова колкото е направила за тази адвокатура, толкова не са направили няколко съвета . И продължава да го прави. Просто й се чудя на акъла, от къде толкова сила да служи на другите и да се раздава.

адвокат
адвокат
16 април 2021 19:34
Гост

Уреди конкубина си,ама и тя да не изпусне.Боже,срам нямат тия хора!

ДА.
ДА.
16 април 2021 19:43
Гост

Раздава се за банките. Срещу шестцифрена сума.

789
789
19 април 2021 11:43
Гост

Предполагам,че поста е от някой от “ интернет“ смелчаците от ОСА или ФОБА. Вечно мрънкащи и напълно безидейни.

Шиши
Шиши
16 април 2021 18:17
Гост

На #КОЙ?