Затворник в отпуск е арестуван, след като е изнасилил и пребил брутално жена в Девня.

Тежкото престъпление е извършено в нощта на 5 срещу 6 март, часове след като 21-годишният Кристиян Б. бил пуснат в домашен отпуск от затвора във Варна, съобщиха от прокуратурата.

До 28 януари той бил в затвора за кражба и грабеж, а след това започнал да изтърпява поредната си присъда за грабеж в съучастие за още една година.

След като бил пуснат в отпуск на 5 март, Кристиян попаднал в компания в дома на своя позната от Девня. Там била и пострадалата 32-годишна жена, която познавала домакинята от дом за сираци, където двете израснали.

След употреба на алкохол възникнал скандал. Разправията била потушена от полицейски екип, дошъл на място по сигнал. Малко след това пострадалата си тръгнала от дома на познатата си, а с нея излязъл и затворникът.

В двора на бившата професионална гимназия по химия в Девня мъжът изнасилил жената брутално, извършил и блудствени действия с нея, като през цялото време ѝ нанасял удари по лицето и цялото тяло. След това зарязал жертвата си в двора на училището.

Жената потърсила помощ в къща, близо до изоставената гимназия. Дошлият полицейски екип я намерил в тежко състояние – дезориентирана и обезобразена. Тя е разпитана пред съдия, а разследването на тежкото престъпление продължава, след като насилникът е върнат във варненския затвор.

 

16
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ади
Ади
09 март 2020 12:20
Гост

Гешев докато загрява, затворниците в отпуск си развяват байряка.

Хигиенист
Хигиенист
09 март 2020 12:22
Гост

Че те при Цацаров си сглобяваха оръжие зад решетките. Би било добре да вдигнат заплатите на чистачките. Те и без това вършат част от работата на надзирателите. Даже и от оръжие нямат нужда.

Джони
Джони
09 март 2020 12:15
Гост

Все по – често нещата ескалират след употреба на алкохол. Тия хора не се ли научиха как и по колко се пие?

ала бала
ала бала
09 март 2020 12:10
Гост

проблема е друг – немалко хора има в затвора по скалъпени обвинения, те не са реално за там, и като някаква компенсация е въведен този инстиут на отпуската – но се прилага с/у пари, и става,каквато е станало.Както и заради лошите условия в затвора – все пак наказанието е лишаване от свобода, а често се превръщав лишаване от здраве

Йорданов
Йорданов
09 март 2020 10:58
Гост

Вероятно избива комплекс, защото са му продупчили халката в затвора. Обаче жената е най-потърпевша от цялата работа. Такива дегенерати са за ел. стол!

Йори
Йори
09 март 2020 12:19
Гост

А, той сега нали пак ще се върне там. Няма да го пожалят.

Валериева
Валериева
09 март 2020 10:57
Гост

Аз не съм чула в САЩ примерно да има отпуски. Отпуски се дават на някой с добро поведение последните 10 години и то не знам дали е баш отпуска или примерно получава облекчение в затвора до излежаване на присъдата си. Примерно, че му дават фасове, че може да се мотае на вън да чисти двора и така. Но докато е с присъда да го пуснеш да си начеше нагона…това е скандално.

Велизар Стоянов
Велизар Стоянов
09 март 2020 10:55
Гост

Гешев – нищо не правиш братко. Ето това е проблем, а не дали на някой са му откраднали кокошките.

Петелов
Петелов
09 март 2020 11:16
Гост

Аааа, недейте така! Започнат ли веднъж да ти крадат кокошките, няма спирка.

Даниела Р
Даниела Р
09 март 2020 10:55
Гост

Чудната ни съдебна система и начело с онви полуидиот министър на правосъдието и Гешев с каскетчето да обяснят на жената сега, защо престъпник се е разхождал по улиците и защо такъв има ОТПУСКА от присъдата си! Как нормлано се споменава „Той има отпуска“ от кое има отпуска бе? От кое ?

Симеонов
Симеонов
09 март 2020 10:54
Гост

И като почнат после разни психолози да се обясняват, че този, или онзи се бил поправил. Кражби, грабеж. Сега и изнасилване.

Стоименова
Стоименова
09 март 2020 10:54
Гост

Това са дегенерати. Това не е прецедент такъв човек да извършва престъпление. Те не бива да се пускат на свобода.

Фердо Сто.
Фердо Сто.
09 март 2020 10:53
Гост

Това само тука го има. Отпуск от присъда. Не е ли време да се вземат мерки и да се промнеи закона така, че такива престъпници да не излизат до излежаване на присъдата си. А ако психолози открият, че те са опасни и ден след излежаването на присъдата си от 8 години примерно, ще направят ново покушение, да не ги пускат изобщо.

Анонимен
Анонимен
09 март 2020 10:52
Гост

Трагедия! Тази жена ще остане психически осакатена за цял живот.

Милена В
Милена В
09 март 2020 10:52
Гост

Вие нали се сещате, че това изчадие му е все тая. И в случая виновен не е тоя (предполагам ром ли е уиски ли е не знам) а е виновна правораздавателната ни система. Какво значи ОТПУСК от присъда…. той на работа ли е там ?

Харалампи
Харалампи
09 март 2020 10:56
Гост

Е, чак пък да не е виновен!ова ми звучи като „невинен’.