Избягалият в четвъртък затворник Борис Иванов е задържан от полицията.

48-годишният Борис Иванов от Добрич, осъден на 13 години затвор за блудство и кражби, не се върна в общежитието към ловешкия затвор, след като бил на работа на външен обект.

Задържан е в землището на град Летница, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов и каза, че полицията вече транспортира Иванов към ареста в Ловеч.

От два дни полиция, жандармерия и барети издирват избягалия затворник. Той е опитал да вземе възрастна жена за заложник, но след намесата на отряда на баретите жената е била освободена, а затворникът задържан, съобщи БНР.

Издирването на Борис Иванов на североизток от Ловеч започна още снощи след сигнал, че той е бил забелязан между селата Александрово и Дренов. Бил е видян и в село Дойренци.

„Лаеха кучетата, излязохме и оня човек, дето по телевизора сме го видели, същият човек беше. Снощи в един и половина. Веднага се обадиха на полицията и много полицаи имаше, много, много. Насам тръгна, ама не можахме повече, ние от страх не сме излезли вече вънка. Самичък беше. Нямаше нищо на ръцете му или пък да е почукал да иска хляб или водичка, щяхме да му дадем. Какво да правим? Ние сме страхливи“, разказва жителка на Александрово пред БНР.

През 2011 г. Иванов е осъден на 13 години затвор. След като е изтърпял повече от половината от наказанието си, режимът му е бил сменен и е прехвърлен в общежитието от открит тип „Полигона“. Започнал и работа на външен неохраняем обект в млекопреработвателната фирма „Сердика“.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Павел
Павел
25 юни 2018 10:13
Гост

Добре, че женицата, дето я отвлякъл, се оказа ербап, че даже дала знаци на кварталния полицай. Въобще – пейзан екшън.

Петров
Петров
23 юни 2018 17:47
Гост

Трябва наистина да има по-строг контрол при тези затворници. Защото са непредвидими. В конкретния случай затворникът е бил с примерно поведение и го поставят на по-лек режим, но това се оказва груба грешка.

Полицай
Полицай
24 юни 2018 9:01
Гост

Съгласен съм, но контролът в случая е невъзможен поради липса на хора. Самите ние работим в много тежки условия при това за ниски заплати.

Георгиев
Георгиев
23 юни 2018 17:43
Гост

Оставаха му само 5 години. Да беше стоял мирно и щеше да излезне по- рано.