Елена Чернева бе преизбрана за председател на Националното бюро за правна помощ (НБПП), а Наталия Илиева бе определена за неин заместник. Решението е на правителството и е от днес.

Елена Чернева е председател на НБПП от 2012 като до момента на два пъти Министерският съвет я преназначава на този пост. Тя е завършила „право“ в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. До април 2012 г. е адвокат в Софийската адвокатска колегия.

През времето, през което е председател на Националното бюро за правна помощ, Елена Чернева реализира множество инициативи, които доведоха до подобряване на цялостната система за правна помощ, като тя стана по-достъпна за социално слабите граждани, отбелязват от правителството.

Определената за нейна заместничка Наталия Илиева е завършила „право“ в Университета за национално и световно стопанство. От 1999 г. до момента тя е адвокат в Софийската адвокатска колегия.

 

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Скритор Инцертус
Скритор Инцертус
27 март 2019 18:33
Гост

Поздравления!

Анонимен
Анонимен
27 март 2019 14:54
Гост

Pozdravleniq!

Анонимен
Анонимен
27 март 2019 14:54
Гост

Винаги съм бил „ЗА“, че когато една организация работи добре, няма смисъл да се преструктурира, или да се сменя ръководителят й.

Анонимен
Анонимен
27 март 2019 14:51
Гост

Явно си върши добре работата.