Заместник-главният прокурор Ася Петрова разполага с информация, че един от тримата осъдени на доживотен затвор по делото „Килърите“, по което тя работеше, в момента търси 70 000 евро за отмъщение.

Това обяви Петрова пред журналисти след днешното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. В края на миналата година Върховният касационен съд измени отчасти присъдата на Апелативния съд във Варна, но потвърди наказанията доживотен затвор без замяна за Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов. Те бяха осъдени за организиране на убийствата на адвокат Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев. Наскоро Вълев, който преди задържането му за участие в групата, беше свързан с различни бизнеси във Велико Търново, коментира версии за убийството на бизнесмена Петър Христов. Името на Христов пък беше свързано с важна информация до разследващите, довела до разплитането на групата за отвличания „Наглите“ и тази на „Килърите“.

Според Ася Петрова един измежду Вълев, Петър Стоянов и Васил Костов търси сега отмъщение за доживотната си присъда. Тя не каза кой е, въпреки че знаела, тъй като информацията идвала от неин източник.

„Това, което зная и то ми е споделено от едно лице, чиито имена ще запазя от съображения за сигурност, е, че едно от осъдените лица е търсило сумата от 70 000 евро. Говоря за информация, която е буквално отпреди месец, може би два. Според моя източник тази сума се търси с цел отмъщение, спрямо лица, свързани с делото. Не говоря, че е свързана с мен“, каза Петрова, а относно сериозността на сигнала добави, че се надява службите да работят по него.

Според информации в медиите заплахите от страна на „Килърите“ били към Петрова, бившия шеф на отдел в ГДБОП Валентин Цоновски и свидетеля Боян Джамалов. Днес прокурор Петрова каза, че лично знае за два сигнала, свързани със заплахи за живота на Цоновски.

„Логично е да очакваме, че осъдени с доживотни присъди ще търсят отмъщение“, допълни зам.-главният прокурор.

Коментирайте

avatar