До 25 февруари всеки адвокат, който иска да се ваксинира, трябва да подаде в колегията, в която е вписан, заявление за това, съобщиха от Висшия адвокатски съвет (ВАдС).

Съветът е отправил искане до министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и до Националния ваксинационен щаб за приоритетно ваксиниране на адвокатите срещу COVID-19. И от ВАдС е поискан списък на адвокатите, които желаят да бъдат включени в предстоящото приоритетно ваксиниране на служителите в съдебната система.

За целта е необходимо той до 26 февруари да го представи на ваксинационния щаб.

Затова ВАдС се обръща към адвокатите с молба, ако желаят да бъдат ваксинирани, до 25 февруари да подадат в колегията, в която сте вписани, заявление/молба с посочване три имена, адрес и телефон за връзка.

„В случай, че желаете да бъдете ваксинирани с конкретна ваксина (Модерна, Пфайзер/Байонтех или АстраЗенека), следва да посочите това изрично, като в този случай ваксинирането Ви ще се извърши съобразно наличните количества“, обясняват от съвета.

Адвокатските съвети пък следва да изпратят информацията на ВАдС до 13 часа на 26 февруари.

53
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
22 февруари 2021 17:37
Гост

Който ще, да се ваксинира, решението си е лично. Ама хайде платени проваксърчета да не навират гледната си точка на всички.

мнение
мнение
23 февруари 2021 6:48
Гост

Абе ако се въведе ваксинационен паспорт, ако спрат да ни пускат в магазините-без да сме ваксинирани, решението няма да е лично-а доброзорно. В Израел им дават значки-ако си ваксиниран. Изобщо няма да казвам какви асоциации ми навяват значките на ревера.

Ето ако не вярваш-в Израел ваксинираните ще носят зелени значки . И в магазина няма да ги пускат, ако са без значки. https://www.investor.bg/drugi/338/a/izrael-zapochva-da-otvaria-ikonomikata-sys-zeleni-znachki-za-vaksiniranite-322462/

Точно израелците това да го направят-е направо изумително. Лично за мен това е потресаващо.

Анонимен
Анонимен
23 февруари 2021 16:19
Гост

Не е точно така за магазина,няма да важи за супермаркетите, в тази същата статия го пише. За летища, спортни мероприятия и културно-масови дейности. Но иначе си прав. То от едното до другото е една крачка.

woW
woW
21 февруари 2021 19:47
Гост

За образованите хора споделих. Да ваксинирах се, днес – първа доза. Не с ваксината на Pfizer, както някой се упражнява да се ерчи, с друга, но няма значение – не съм вносител та да правя реклама. Добре е за адвокатите, защото работят с хора и се срещат с много хора всеки ден. За да не се обърквате излишно, уточнявам – не агитирам хейтърите, показвам, че нормалните хора не бива да се притесняват от фалшиви новини и тъпотии, писани от неграмотници с достъп до клавиатура. Агресивните драсканици на невежи хейтъри, изпълнени с бясна омраза и с фалшив патос не ме дразнят,… Покажи целия коментар »

The Grey Knight
The Grey Knight
21 февруари 2021 23:42
Гост

Точно на агитация си прилича. Както и да е, набодете се 1000 пъти все ми е тая. Просто отменете скапаните мерки, които изобщо не трябваше да се въвеждат!

woW
woW
22 февруари 2021 16:42
Гост

Като не ти харесва – обжалвай.

мнение
мнение
23 февруари 2021 6:40
Гост

Нормалната процедура за да се „пусне“ ваксина продължава над 10 години. Дори и лицата-нашироко показвани по медиите-двамата съпрузи, изготвили РНК-ваксината не са се ваксинирали досега. Не са се ваксинирали-към момента и шефовете на компанията, която го произвежда. Странно е. Аргуменът им,че не искат да предреждат другите е несериозен-шефът на борда на директорите на фармацевтичната фирма трябваше да е първи, и то показан по медиите как му набучват иглата-на него, и на роднините му. Странно е и друго-подписване на информирано съгласие,че ти сам си носиш отговорност. Като са ми слагали ваксина против тетенус не съм подписвал нищо. Като ме е хапало… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2021 18:08
Гост

Уникалните идиоти тук са един-двама, радетели за ваксиниране и приобретатели на стотинки за коментарче от ГЕРБ.

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2021 11:19
Гост

Тук има уникални идиоти! Да им се чудиш какви адвокати са и как си изкарват парите, да им се чудиш доктори ли са, финансисти ли са, политици ли са. Слушайте докторите, бе келемета! Ако не нашите, то поне четете по света какво ви казват!

woW
woW
21 февруари 2021 15:06
Гост

Не са адвокати, адвокатите не пишат такива неща. Не се ядосвайтe, диванни терминатори плякат тука безотговорно, понеже имат свободно време, ама са само капацитети по дъвчене на дъвка пред компа, заблуждаващи мама, татко и някой балък-шеф, че работят. Както нямат време и имунолози да спорят с написаните тук глупотевини, че „спутника и файзера били еднакви технологии“, смешно е, ама защо да го коментираме в правния сайт. Сега информацията е на ръка разтояние, дали искаш да видиш интервю с проф. Камен Плочев или четеш в Уикипедия, който иска да се информира може се информира лесно и ефективно. Да се спори с… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2021 18:07
Гост

Ти колко взе за това коментарче бре, специалист уаУ? Щом си се ваксинирал, защо плачеш тук? Вече си терминатор за всякакви корони и други герберастии. „Ваксинирайте се, дори и да сте прекарали досегашния коронавирус..“ Да се спори с идиоти е безсмислено. Още повече с платени драскачи.

advokatTROL
advokatTROL
21 февруари 2021 15:52
Гост

Келеме ще казваш на някой друг, келеме на адвокат – не се казва – това по линия на термина келеме.

Свикнал съм и на вицове и на всякакви – к`во се разправям с профани.

То му казваш, че еволюцията е на другата улица – то се бута и то да намаже.

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2021 18:19
Гост

Анонимен/woW, набоцкай се с файзера и се замрази до минус 70 по Целзий. И слушай какво ти казва Тиквуний, но без да пишеш простотии.Ясно е, че написаното от теб е продиктувано, за парички.

The Grey Knight
The Grey Knight
21 февруари 2021 23:40
Гост

По-добре да пукна отколкото да се ваксинирам!

въпрос
въпрос
20 февруари 2021 6:59
Гост

А какво става с българската ваксина? https://trud.bg/тестват-на-мишки-българска-ваксина/

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2021 13:29
Гост

От българската няма да има пари под масата, та едва ли ще я развият. Поне сегашните управляващи не.

Мунчо
Мунчо
19 февруари 2021 19:54
Гост

Аз пък искам Спутник-5! Иначе да го дуат! Странични ефекти ли? Поне е по доказана технология произведена ваксината, а не некакви си лелки като фон дер Лайнен да ми я фалят! За без пари, нали?

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 21:53
Гост

Туй ми прилича на евтинка ГЕРБ черна реклама. Технологията и на спутника, и на файзера е еднаква- генно модифициран вирус, а не омаломощен ковид. С който ти пипат имунната система. Тука борбата е да даваме пари на братята американци, а не на бившите братя руснаци. А това постче изглежда на нещо като със селска реч да похвалиш продукт, резултата – Я бе, какви смешковци хвалят руснаците.. Всички към файзера е посланието.

ОБРАТЕН ЕФЕКТ
ОБРАТЕН ЕФЕКТ
19 февруари 2021 22:39
Гост

Айде БРЕ! Напротив. Руската ваксина е от класически тип. Докато „файзера“ и „модерната“ са от нов, а на Астра-Зенека е по „руската технология“, обаче ефикасността й е малко над 50% за разлика от руската!

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2021 21:57
Гост

ОБРАТЕН ЕФЕКТ, простотии пишеш. Вземи прочети малко инфо, има и в американските сайтове даже. Само китайската ваксина е с омаломощен вирус, всички останали са генно инженерство. Тука боя е не между файзер, зенека, модерна и спутник, а да се дадат анблок едни пари точно на американците.

до Мунчо
до Мунчо
20 февруари 2021 6:55
Гост

За теб РНК-ваксината! Да си подобриш клетъчното ДНК.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 19:04
Гост

Който иска, да се боцка. В нашата кантора няма желаещи.

Ха ха ха
Ха ха ха
19 февруари 2021 19:48
Гост

Те и без това ни боцкат всеки месец допълнително с по 10 лева и ето сега … когато ни боцкат въобще не боли, нали? Иначе ще ни боцкат с дисциплинарки и задължителни обучения, квалификации и други извънкласни форми за повишаване на колективното ни безсъзнание.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 21:57
Гост

Е, дай освен, че ни боцкат, да се боцнем и сами ли? Хайде чак автосекс не, мерси. Особено с ваксини за нещо, дето уж цялата съдебна и половината административна система го преболедува. Нали тъй твърди стъкмистиката. Патова ситуация, нали? Ако много са го преболедували, значи имат имунитет и не им трябва ваксина. Ако малко са го преболедували, значи няма опасност и пак ваксини не трябват. Та тая задачка се опитват да разрешат- как да ни накарат сами да се набоцкаме, а ЗА ТЯХ ДА ВЪРВИ КОМИСИОНА.

Advokat
Advokat
19 февруари 2021 15:50
Гост

Данов най-много да оплеска нещо пак. ВАдвС употреби повече усилия Данов да не провали промените в ЗА, отколкото да убеди депутатите да приемат промените.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 14:59
Гост

Очаквах тази идея да дойде първо от Данов, който в края на мандата си е много амбициран, чак до степен да си приписва чужди идеи. Ама язък, ВАдС го изпревари

123456
123456
19 февруари 2021 15:01
Гост

Не е късно сега да се включи някъде и да каже, че това е по негова идея 🙂 🙂

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 14:59
Гост

Пак ли приоритети за тези?

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 15:02
Гост

Нормално. Контактуват с толкова много хора. Трябва да пазят и себе си и тях.

advokatTROL
advokatTROL
21 февруари 2021 16:00
Гост

Не е хубаво да говорите за адвокатите иносказателно – това, че не Ви се е отворил парашутът (а оттам и скъпият щанд на гастронома), не е повод да насочвате вниманието си към професии, които не е нужно да бъдат обсъждани – така или иначе – адвокат няма да станете.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 14:56
Гост

Колкото повече хора се ваксинират, толкова по-бързо ще се отървем от тази напаст.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 21:59
Гост

Ай сиктир!

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 14:55
Гост

И адвокатите бяха забравени, също като магистратите
Ега ти управляващите

Темелкова
Темелкова
19 февруари 2021 14:48
Гост

Дано се ваксинират. Няма как просто да се отпуши бизнеса ако не се ваксинираме. Не знам какво си мислят някои хора

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 14:55
Гост

Няма да се ваксинирам категорично. Никой не знае за страничните ефекти.

advokatTROL
advokatTROL
21 февруари 2021 16:06
Гост

Съученик съм на дъщерята на Камен Плочев – честно – говорим за събития – над които нямаме власт, вирусът е част от еко-системата и т.н., всеки има близки – поне тях да запазим – иначе – възможно е да умрем от ваксината, но – не е фатално, който е направил нещо в живота си – то е дотук.

Анонимен
Анонимен
21 февруари 2021 18:27
Гост

По-нагоре го рекламира Плочев като woW, сега се представяш за съученик на дъщеря му и продължаваш с рекламата на ваксините. Абе идиотче Анонимен, woW, advokatTROL, АнонименАдвокат, ти си ОбикновенТрол. Да се скъсаш от писане, няма да се наредят на опашки желаещи да се ваксинират.

woW
woW
21 февруари 2021 20:03
Гост

Всъщност беше ми полезно от неориентираността на нежелаещите понеже нито ми се пишеха заявления до колегията за някаква дата в бъдещето, нито опашките в неделя са големи и затова без да чакам повече от 30 минутки се ваксинирах. В цивилизованите страни хората чакат на дълги опашки, понеже хората са много, а ваксините малко.
Не съм от Русе, и нямам честта да познавам професора.
А ти като си трол, направен от глина и камък, защо си се загрижил – хората дали ще се ваксинират- вие троловете нали сте безсмъртни?

Анонимен
Анонимен
22 февруари 2021 21:13
Гост

Ти като си се ваксинирал, защо плачеш тук? Значи си станал неуязвим за ковида, гледай си рахатлъка, ама пак си носи маската, герберастите са пуснали слуха, че може да си ваксиниран, но пак приносител на вируса. А най-добре си спри и нета, да не дойде някой вирус и оттам.

адв. Маринков
адв. Маринков
19 февруари 2021 14:48
Гост

Аз искам

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2021 20:13
Гост

Напиши си заявлението, бързо ще стане, опашки няма.

Olq
Olq
19 февруари 2021 14:47
Гост

После няма да има как да се доредят

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 15:00
Гост

Да, количествата са ограничени. Така, че със сигурност ще се ваксинират сега.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 19:06
Гост

Кое им е ограниченото, правителството поръча по два броя на глава, при разчет 8 000 000 население, дето отдавна не е действителна бройка. И си взе комисионната.

Павлета
Павлета
19 февруари 2021 14:47
Гост

Тези поне са адекватни хора. Не са като бабичките и жените над 50 в менопауза, които хейтят всичко и всички и съответно се записват за ваксинация, но после не ходят. За да съсипят ваксините.

Агов
Агов
19 февруари 2021 14:48
Гост

Е не, това е скандално!

Павлета
Павлета
19 февруари 2021 14:50
Гост

То не само е скандално, но е факт! Антиваксърски кампании да се съсипват ваксини. Затова казвам – киселите лелки и чичковци, които се информриат само от „свободни медии“, които често са сайтове с трудно произносими имена. Там се пишат всесъзможни глупости, като ако се ваксинираш ще умреш или дете бе убито след тест за ковид… ей такива.

Бобо
Бобо
19 февруари 2021 14:51
Гост

Леля ми казва, че въпреки, че ги гледаш, че са възрастни хора, те са прости. Те са завършили някакво ТВУ или са избутали до 8 отделение и са отишли в ТКЗС, станали са шофьори. В резултат сега са зли и неграмотни. Как да им кажеш, че трябва да се ваксинира? Да се информира. То не иска да се информира. Жалко

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 15:01
Гост

Прост народ-слаба държава. А образованието ни с всяка година запада все-повече.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2021 19:08
Гост

Тоз трол ме накефи. Пусна коментар и през 1-2 до 5 минути си отговаря. Евалата бе, ГЕРБ плащат явно. Интелигентно проваксърче 🙂

Стаматова
Стаматова
19 февруари 2021 14:46
Гост

Дано поне те се вакснириат, защото иначе няма как да се спре вируса

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2021 20:16
Гост

Спира се, както и тръгна. С нагласени данни. Хайде ходи ти да се ваксинираш, Стаматова/Опенхов. И не се връщай да ръсиш мозък.

Опенхов
Опенхов
19 февруари 2021 14:46
Гост

Дано се ваксинират