Десислава Стоименова беше избрана за втори мандат шеф на районната прокуратура в Ихтиман. Тя беше подкрепена от седем от членовете на Прокурорската колегия, един бе „против“.

При изслушването си Стоименова беше попитана за мнението ѝ за окрупняването на районните прокуратури. Тя видя проблем със случайното разпределение на делата и с достъпа на хората до органите на съдебната власт. „На територията на Районна прокуратура-Ихтиман има три общини, разстоянията не са малки в сравнение със съседните прокуратури. На хората, които живеят в отдалечени населени места, ще им бъде трудно да имат достъп до прокуратура“, каза Стоименова. Наред с това, тя отбеляза, че ако ихтиманско дело се падне на РП-Пирдоп, това ще се отрази на пряката връзка с разследващите, а по-думите ѝ тя трябва да бъде близка, иначе нещата се разводняват.

На въпрос за увеличения брой прекратени дела, тя отговори, че причината за това е изтичането на давностните срокове.

Йордан Стоев единствен се изказа след изслушването на кандидатката. Той заяви, че оценява искреността ѝ за реформата на съдебната карта. И отбеляза, че откакто Десислава Стоименова е ръководител на РП-Ихтиман, са се подобрили качеството и организацията на дейността на прокурорите, а тя познава проблемите в региона и се ползва с уважение сред колегите си.

Наградиха четирима магистрати

Прокурорската колегия връчи отличия на четирима прокурори и следователи по повод пенсионирането им.

„Наградите се дават за всеотдайността и високия професионализъм на колегите, дългите години работа в прокуратурата и следствието, която са вършили с удовлетворение“, заяви Даниела Машева, която днес председателства заседанието на Прокурорската колегия поради отсъствието на главния прокурор Сотир Цацаров и най-старшия член на кадровия орган Евгени Диков.

С „личен почетен знак първа степен – златен“ бяха отличени Любомир Николов (ВКП), Лилия Маринова (ВАП), Анюта Накова (Национална следствена служба) и Йордан Иванов от следствения отдел към Софийската градска прокуратура.

Четиримата благодариха на кадровиците, пожелаха им здраве, все така усърдно да работят за усъвършенстване на съдебната система и да дочакат момента, в който и те самите ще бъдат наградени.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
21 ноември 2018 15:41
Гост

Добър избор, защото тя си върши перфектно работата.

Анонимен
Анонимен
21 ноември 2018 14:59
Гост

Жена с мнение! Отстоява позициите си. Респект!

Минувач
Минувач
21 ноември 2018 14:49
Гост

Явно проблемът със случайното разпределение на делата е всеобщ.