Два протеста се проведоха тази вечер в центъра на София – „за“ и „против“ единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

Първи започна този в негова подкрепа. Участниците в него се събраха пред Партийния дом малко след 17 ч. Те скандираха: „За Гешев – закон и ред“ и „Прокурор Гешев“.

За 18 ч. пред Съдебната палата беше насрочен другият протест – против избора на Иван Гешев за главен прокурор. Участниците в първия поеха от президентството към бул. „Витоша“, като така можеше да се стигне до среща на двете групи, но полицията не го допусна. След това обаче част от хората, които бяха на протеста пред Партийния дом, се озоваха пред Съдебната палата. Това накара тези, които се бяха събрали срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор да се обърнат към тях с викове „Довиждане!“. Призив да напуснат протеста те отправиха и на група поддръжници на подсъдимия за рекет и изнудване Димитър Желязков – Митьо Очите.

На протеста пред Съдебната палата скандиранията бяха: „Гешев е позор, за ВСС – затвор!“.

Представяме ви двете събития хронологично, както ги видяха фоторепортерите на „Бгнес“.

Протестът в подкрепа на кандидатурата на Иван Гешев

Протестът срещу Иван Гешев

 

 

11
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Широко усмихнат конституционалист
Широко усмихнат конституционалист
11 септември 2019 14:42
Гост

Важното е, че свободата на словото е защитена! Още една акция на прокуратурата за опазване на конституционнопрокламираните права на населението, която се увенча с успех! Всякоя възраст, пол и… раса беше представена на протестите, за да изрази личното и свободно формираното си мнение за или против единствения кандидат. Да живей българското право, да живей българския магистратски морал!

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 10:30
Гост

„Контрапротестът“ много ми напомня контрапротеста на Бареков преди няколко години – пълна пародия! Тогава поне имаше 2-цифрен брой пенсионери, които обаче бяха запознати с материята и наистина подкрепяха глупостите му. А сега 3-цифрен брой в подкрепа на Гешев, които дори не знаят за какво са там – очевидно непълнолетни ученици, футболни хулигани с татуировки и пр. – абсолютно същите като тези, които преди няколко години срещу 20 лева и парче пица пазеха Волен Сидеров под една пластмасова маса, докато той бръщолевеше глупости по мегафона.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 10:35
Гост

Ти стига да споменем, че митинга в подкрепа на Гешев е организиран от „журналистите“ от ПИК. Явно за Гешев това е истинска журналистика и очевидно иска в България да има повече хора като тези в негова подкрепа, които лесно да манипулира – когато каже да скочат негова подкрепа с подписки и митинги, а когато реши, че не му играят по свирката да им повдигне такова обвинение. За доброто на България обаче е да има по-малко такива медии, хора и най-вече по-малко гешевци.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 10:21
Гост

Не вярвах, че ще го кажа, но ще търсим Цацаров, по-малкото зло.

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 10:19
Гост

Аз на човек, който сменя позицията си рязко, не вярвам въобще. Нямало да се кандидатира, ама видиш ли в последният момент-на 180 градуса.

Петя
Петя
10 септември 2019 21:45
Гост

„Гешев – местният шериф“! Да се смееш ли, да плачеш ли! Явно тези, които да избрали подобен лозунг в подкрепа на Гешев, не осъзнават иронията в подобен лозунг. Защото изискванията за местните шерифи в САЩ не включват образователен ценз, нито професионална компетентност. Да, избират се от населението, но едно градче в Охайо не е европейска България! И пистолетът на месния шериф не се равнява на компетенциите на главния ни прокурор!

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 8:04
Гост

Какво трябва да се случи, за да се събудят гражданите?! Не знам дали липсата на реакция е признак на тъпота или на отвръщение от всички и христоивановци, и недялковци…

Анонимен
Анонимен
11 септември 2019 8:07
Гост

Основно признак на тъпота и до по-малка степен отвращение.

анонимен
анонимен
11 септември 2019 10:24
Гост

Само шапка и кон му липсват. Той пистолет си има.

Анонимен
Анонимен
10 септември 2019 20:13
Гост

много мутри, много цигани! и на двата

мъка, мъка
мъка, мъка
10 септември 2019 20:01
Гост

Ох, майко – хвани едните, удари другите. До къде се докарахме…