Главният прокурори на балканските страни да създадат свой консултативен форум. Тази идея ще обсъдят шефовете на обвинението в България и Турция Сотир Цацаров и Мехмет Акарджа.

Целта е сътрудничеството между прокуратурите на Балканите да бъде стимулирано чрез регулярни срещи и обмен на добри практики.

Цацаров е на работно посещение в Анкара по покана на турския си колега заедно със заместника си Иван Гешев и завеждащия отдел „Международен“ във Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов.

Основни теми на разговор между двете страни са сътрудничеството по наказателноправни въпроси и противодействието на организираната престъпност.

Програмата на българската делегация включва и срещи с министъра на правосъдието на Турция Абдулхамит Гюл и с председателя на Върховния апелативен съд Исмаил Рушту Чирит.

Това е четвърта среща между главните прокурори на България и Турция, след като през юни 2014 г. подписаха споразумение за сътрудничество.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Минувач
Минувач
26 ноември 2018 11:58
Гост

Цацаров да си оправи нещата тук, пък после да си сътрудничи с чуждите прокуратури.

Анонимен
Анонимен
26 ноември 2018 11:28
Гост

Интересна идея. Регулярните срещи и обмена на добри практики биха допринесли много за борбата с организираната престъпност.

Мунчо
Мунчо
26 ноември 2018 11:28
Гост

Само, че не виждам ние какви добри практики бихме показали.

Анонимен
Анонимен
26 ноември 2018 11:49
Гост

Купи си очила