Конкурс за нов главен секретар ще обяви Висшият съдебен съвет в четвъртък – на първото заседание на Пленума след съдебната ваканция. Предложението за това е на представляващия ВСС Боян Магдалинчев.

До тук се стигна, след като доскорошният главен секретар на съвета Силвия Илиева подаде оставка преди два месеца.

Силвия Илиева беше избрана през юни 2018 г. Тогава Висшият съдебен съвет я предпочете пред другия кандидат – Александър Николов.

Година след избора си обаче Илиева подаде молба за освобождаване, като посочи здравословни причини. В началото на юли т.г., когато Пленумът гласува оставката ѝ, представляващият ВСС Боян Магдалинчев сподели, че е направил няколко опита да я разубеди, но Силвия Илиева била непреклонна в желанието си да си тръгне от съвета.

Така за и.д. главен секретар беше определен Николай Найденов, който е шеф на правната дирекция на съвета. Само той беше дал съгласие да бъде временен началник. Боян Магдалинчев тогава поясни, че е разговарял и с други служители, но те са отказали.

 

 

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
10 септември 2019 13:29
Гост

Нещо не се натискат много за главен секретар. Щом толкова хора са отказали да бъдат временни началници.

Анонимен
Анонимен
10 септември 2019 13:28
Гост

Много жалко е, че Боян Магдалинчев не можа да я разубеди. Но все пак здравето е най-важно. Тя си знае.

Жалко
Жалко
10 септември 2019 13:13
Гост

Много жалко ако наистина има здравословен проблем и това е причината. Още по-жалко ако са я натиснали отгоре. Силвия е много способен юрист и имаше огромното желание да реформира структурите на ВСС, да ги направи по-функционални и работещи. Не знам каква част от идеите си успя да реализира за 1 година, дано все пак да е доволна от работата си там!

Анонимен
Анонимен
10 септември 2019 13:42
Гост

Съмнява ме да спекулира със здравето си. Но е абсолютно възможно да е пречка за някой, който е против идеите й за структурните реформи във ВСС.