Висшият съдебен съвет (ВСС) отложи дискусията по предложението за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, внесено от министъра на правосъдието Надежда Йорданова. Причината – трябва да се изготвят правила, по които да се развие процедурата.

В тази връзка ВСС възложи на правната си комисия до две седмици да подготви такива и да ги внесе за гласуване от Пленума. След като те бъдат одобрени, вече ще започне и обсъждането по същество на предложението.

Това е второ искане за прекратяване на мандата на главния прокурор. В него Йорданова изброява девет нови обстоятелства, които обосновават извод, че са налице осъществени действия и допуснати бездействия от Иван Гешев, които представляват основания по чл. 129, ал. 3, т. 5 от Конституцията за освобождаването му от заеманата длъжност (повече за случаите виж тук).

Предложението за отлагане беше направено от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков. Той изтъкна три аргумента.

Първият е свързан с предвидените за по-късно днес срещи на членове на ВСС и на шефовете на Върховния касационен съд и ВАС, както и на главния прокурор с представители на Европейската комисия. Чолаков заяви, че първата е насрочена за 12.30 ч. и звучи несериозно дотогава да приключи дебатът по предложението на министъра.

Следващият аргумент на Чолаков беше свързан с висящото все още дело във ВАС във връзка предложението за отстраняването на Гешев, внесено в съвета от бившия служебен министър проф. Янаки Стоилов. Както е известно, през юли м.г. Стоилов също поиска освобождаването на главния прокурор като посочи четири причини за това. Мнозинството във ВСС обаче отхвърли искането като недопустимо, защото прие, че правосъдният министър няма такова правомощие (виж повече тук).

Янаки Стоилов обжалва решението на кадровия орган във ВАС. На 22 февруари Върховният административен съд задължи ВСС да се произнесе по същество по искането на Янаки Стоилов (виж повече тук и тук). Цялата преписка, заедно с определението на съда обаче все още не се е върнала в съвета, защото има частна жалба срещу него. Затова Георги Чолаков предложи обсъждането на предложението на Надежда Йорданова да се отложи до произнасянето на петчленен състав на ВАС.

„Ние следва да обединим двете производства, защото те са свързани, да направим общ дебат и да имаме общо решение. Искането е от един и същи вносител – министърът на правосъдието и по отношение на едно и също лице – главният прокурор. Имаме и припокриване на основанията – говори се за системни нарушения, а думата системност означава повече от едно нарушение. Дължим произнасяне дали има такива, или не само с един възможен диспозитив“, заяви Чолаков.

И третият му аргумент беше, че трябва да се изготвят правила за предсрочно освобождаване от длъжност на тримата големи в съдебната власт, така както има и правила за техния избор. Шефът на ВАС обърна внимание на постната законодателна уредба. За предсрочното освобождаване на тримата големи се говори в чл. 175, ал. 5 от Закона за съдебната власт, който гласи: „Основанието за предсрочно освобождаване на председателя на Върховния касационен съд, председателя на Върховния административен съд и главния прокурор се установява от пленума на Висшия съдебен съвет с решение, прието по реда на чл. 173, след което се предлага на Президента на Република България неговото освобождаване. Президентът не може да откаже освобождаването при повторно направено предложение“.

„Има само едно изречение – че по реда на чл. 173 се приема съответното решение. Нямаме никакви правила, това е първата такава процедура. Трябва да се разпишат правила и Пленумът да ги приеме, а не ad hoc да решаваме тези въпроси, когато някой министър на правосъдието, или трима членове на съответната колегия, или пленумите на върховните съдилища поискат отстраняване на техните председатели, защото са преценили, че са извършили нарушения“, заяви Чолаков и предложи в срок от две седмици правната комисия да изготви такива правила.

Идеята за отлагане беше споделена от всички изказали се. Представители на ПК на ВСС възразиха само срещу отлагане, за да се изчака произнасянето на петчленния състав на ВАС.

Стефан Петров заяви, че ВСС не може безкрайно да отлага решаването на въпроса и затова поиска  предложението на правосъдния министър по-бързо да бъде разгледано по същество.

Иван Гешев също подкрепи идеята за отлагане, макар и да призова за максимално бърза дискусия и по двете предложения – на Йорданова и на Янаки Стоилов. Той заяви, че не се притеснява да се гледат поотделно или заедно и дори поиска дебатът да се излъчи пряко по БНТ. „Да се види явната юридическа несъстоятелност и непознаването на Конституцията и законите“, каза Гешев.

Йордан Стоев пък заяви, че иска да зададе някои технически въпроси на министъра на правосъдието – като например „що е то Висш съдебен съд“ или пък защо са приложени материали на английски език, като по АПК трябва да има превод и т.н. Но беше призован да се придържа само към дебата по процедурния въпрос за отлагане.

Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Огнян Дамянов също подкрепиха предложението за отлагане, но не се съгласиха да се чака произнасянето на ВАС.

Призив: Политиката да напусне залата и да остане правото

В началото на дискусията възникна леко напрежение между правосъдния министър Надежда Йорданова и главния прокурор.

Тя започна с представянето на предложението си като изложи и допълнителни аргументи.

Един от тях беше свързан с изказвания на главния прокурор по адрес на представители на адвокатурата. В тази връзка Йорданова обяви, че вече на европейски ниво се поставя въпросът за „ненападение на адвокатурата“. „Абсолютно недопустимо е да се атакува адвокатурата от гледна точка на професионалния статут и етика от страна на главния прокурор“, заяви Йорданова.

Тя посочи още, че заради неефективната работа на прокуратурата по досъдебни производства обществото има негативно отношение към разследващите. В тази връзка цитира изследване на „Алфа рисърч“ от 2020 г., според което главният прокурор се ползва с 8% подкрепа, а неодобрението е 57 на сто.

В този момент в залата се чу смях, а Иван Гешев я прекъсна с репликата: „Излиза, че имам повече подкрепа от „Демократична България“. Именно тази партия излъчи Йорданова. Тя му отвърна, че носи политическа отговорност за действията си.

След като емоциите в залата се успокоиха, министърката продължи да излага мотивите си за искането за освобождаване на Гешев.

Тя отбеляза, че главният прокурор е демонстрирал „надменно и омаловажаващо отношение“ към медийни публикации, което показвало дълбоко непознаване на работата на медиите в едно демократично общество – да разкриват злоупотреби и да критикуват. Йорданова посочи още, че според НПК огласените публично данни от медиите са основание за започване на досъдебно производство.

Нататък министърката заяви, че главният прокурор не зачита презумпцията за невиновност като допълни, че вчера е подписала финансовата обосновка, с която иска от Министерството на финансите пари, за да бъде изплатено обезщетението на Евгения и Николай Баневи, които осъдиха България в съда в Страсбург именно за нарушаване на презумпцията за невиновност от Иван Гешев.

Правилата за професионално поведение изискват от всички магистрати да поддържат доверието на обществото и да избягват всякакви действия, които накърняват престижа на съдебната власт. Те ежедневно упражняват власт, която съществено се отразява върху съдбата на гражданите и не трябва да допускат поведение, което би застрашило авторитета на съдебната власт. Обществото не би се примирило да предостави тази власт в ръцете на лица със спорна почтеност, компетентност или съмнителни лични стандарти. Затова поведението на магистратите както в службата, така и извън пряката им дейност трябва да е изцяло съобразено с доверието на обществото и неговите очаквания“, каза Йорданова.

Тя отбеляза, че всички административни ръководители в прокуратурата са подчинени и се отчитат на главния прокурор, а той като най-висш прокурор има право да дава задължителни нареждания, отнасящи се до работата на всеки прокурор, включително и във връзка с работата по конкретни дела.

Тук отново беше прекъсната от Гешев. „Това отпадна през 2016 г. Четете Конституцията“.

Йорданова му отговори с НПК, като цитира чл. 46, ал. 7 от него, в който се казва, че главният прокурор осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори, с изключение на дейността на европейския прокурор и европейските делегирани прокурори.

Тя добави и че кариерното развитие на прокурорите до голяма степен зависи от обвинител №1, който доминира в Прокурорската колегия.

На финала министърът на правосъдието обобщи, че с оглед на тези данни се налага изводът, че с поведението си главният прокурор накърнява престижа на съдебната власт и тя предлага той да бъде освободен.

Преди да започне каквото и да е обсъждане, председателят на ВАС призова: „Политиката да напусне залата и да остане правото“.

А след него Иван Гешев заяви: „Това е иновативен подход. Не сме политици и не мерим рейтинги, затова има и разделение на властите. 8% одобрение – това е повече, отколкото имат някои политически партии. Явно е, че съдебната власт е подложена на политически атаки от изпълнителната власт, явно е заявеното от поредния министър на правосъдието желание постоянно да се внасят искания за отстраняване. Утре може да дойде нов, който може в резултат на изказвания на г-жа Захарова и г-н Чолаков в медии, да поиска и тяхното отстраняване“.

По повод изявлението на правосъдния министър, че всички ръководители на прокуратурата са му подчинени и се отчитат пред него, Гешев изтъкна, че още през 2016 г. е променен текстът в ЗСВ, който казваше, че прокуратурата е централизирана. И заключи, че се засяга върховенството на закона, което ставало все по-ясно и на европейските партньори.

Гешев каза още, че не помни да е атакувал адвокатурата, но призова да се прочетат решения на Консултативния съвет на европейските прокурори, в които се казва ясно какво трябва да е отношението на изпълнителната власт към съдебната и каква да е медийната политика.

За първото искане казах, че е едно право нищо, второто е само нищо, което е тъжно за българската държавност“, заяви Гешев и призова дебатът да бъде отложен.

Председателят на ВАС Георги Чолаков обаче обърна внимание на друго. „Трябва да се преосмисли участието на министъра на правосъдието да води заседанието на ВСС и на главния прокурор – да гласува. Те са страни в производството, а Пленумът е решаващ орган. Нито министърът трябва да ръководи заседанието на Пленума, който ще вземе окончателното решение, нито пък този, срещу когото е внесено предложението, може да взема становище дали да отлагаме, или да не отлагаме и какви решения ще вземем“, заяви Чолаков.

Според него и този въпрос може да залегне в правилата, а ако нямало такива, „ВСС ще влезе тупик, от който няма да може да излезе“.

Така с 18 гласа „за“ ВСС одобри идеята за отлагане. Във вота не участва Иван Гешев, след като му беше обърнато внимание от Чолаков.

 

71
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Адвокат
Адвокат
13 март 2022 19:02
Гост

За магистратите /подчертавам: не за завършилите право/ е ясен обречения край на министерското искане

Цветя и рози в Пирогов от Митко и Милчето
Цветя и рози в Пирогов от Митко и Милчето
12 март 2022 13:00
Гост

След правилата ще трябва и инструкция как се гласува и отчита резултата. Не че не е ясен отсега.

После ще има обжалване пред ВАС. И его края на мандата на ВСС и на продължаващите подмяната.

съдия окръжен съд
съдия окръжен съд
11 март 2022 16:39
Гост

Любовтааа еееее слааадка тръпкаааа, любовтааа е сладка тръпка, Наде, бе!

Браво
Браво
11 март 2022 12:55
Гост

Колкото и да отлагат, неизбежното рано или късно ще се случи, а бай Ставри е търпелив. Адмирации за новите управляващи за упоритостта и последователността им при провеждането на реформата, въпреки саботажа като се започне от най-високо ниво в лицето на най-висшестоящите калинки на властови позиции, та чак до оплюването от най-нискоразредните тролове.

Анонимен
Анонимен
11 март 2022 9:36
Гост

Слаби са им юристите на ДБ, няма как с това да се направи качествена „реформа“, каква е тази реформа, след като не се изменят законите, регулиращи материята – НК, НПК, едно фиксиране върху главния прокурор, ама да видим как ще реагира ВСС, все пак това не е партийната сбирка или централа, каквото се каже да не се опонира или като се опонира да бъдеш изгонен без право на защита. Ама пък и да не успее, идва нов ВСС, там битката на лобита ще е голяма ДБ ще гледа да си натика техни хора от парламентарната квота, тогава може да има… Покажи целия коментар »

ПП.
ПП.
11 март 2022 0:01
Гост

Просто Надежда за Просто Гешев.

АМИН

INRI
INRI
10 март 2022 23:59
Гост

Ако продължава промяната така скоро Гешев ще бъде канонизиран.

А Борисов обявен за мъченик.

Василев
Василев
11 март 2022 7:18
Гост

В кафявите медии на Пеевски това отдавна е факт. На който всички нормални хора се присмиват.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 20:51
Гост

Като ги гледам Главния и Министъра, тя е по-смешно неуверена, с улекнали аргументи, направо трепери пред него и се опитва с изтъркани фрази да блесне. Не става със социол.проучвания, с решения срещу България, с претоплени новини и модерното заиграване с полицейско насилие. Пълен фарс. Чудя се, кога тази женица, с неличащо юрид.образование ще поиска оставката на Министър Рашков за незаконното задържане на ненавършили пълнолетие деца в Борисовата градина, пред един спорен паметник? Май първо нея ще освободят, защото очевидно не може да свърши, това, за което е избрана. ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА!!!

Юрист без каскет
Юрист без каскет
10 март 2022 21:27
Гост

Отвеждането на непълнолетно лице за справка в РУП за троловете с каскети е много по-укоримо действие в сравнение с масовите побоища на протестиращи по времето на протестите срещу Тиквата, което е едно от многото престъпления на последния, които Каскета умишлено не разследна ефективно. Ама това е положението като няма къде да си пишат глупостите след закриването на любимия им преПравен свят.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 19:36
Гост

Пореден позор за най-позорния състав на ВСС.

друг глас
друг глас
10 март 2022 23:57
Гост

СПОКО.

Следващият ще бъде още по-позорен!

Продължаваме промяната.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 18:20
Гост

„Леко неуверена“ е много меко казано. Супер неподготвена. За битка, за война. Личи й, че няма никакъв опит. Като адвокат явно не е влизала в съдебна зала никога. Поне си е плащала членския внос за разлика от партийния й шеф Христо Иванов. Не знам каква друга дейност е извършвала и имала ли е въобще клиенти. Дълбоко се съмнявам. Калинка. Даже ми става тъжно за нея. Но партийно е подготвена, което не е достатъчно за такова сериозно нещо, което никога не е правено в съдебната система. Несериозно и издаващо много неща за нейните ръководители щом я пуснаха на такъв фронт и… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 18:17
Гост

Надежда Йорданова е едно правно нищо.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 19:38
Гост

Според брътвежите на еднин слабоумен селски турист с каскет.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 20:07
Гост

Не, досега не съм чул нито един колега юрист да каже добра дума за правния й капацитет. Такъв практически липсва и понеже лицето е доста отразено в медиите постоянно се излага.

Галя
Галя
10 март 2022 20:20
Гост

По-слаба е от предния правосъден министър, но е много по-добър юрист от Гешев и Кирилов, взети заедно. Всички колеги, с които съм коментирала са на това мнение.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 март 2022 20:35
Гост

Айде стига с този Кирилов. Отдавна го няма. Аман от аргументирано на капацитета на Йорданова и Петков с него.

Анонимен
Анонимен
11 март 2022 7:21
Гост

Кирилов беше проста калинка, но не го криеше и поради това предизвикваше известни симпатии. Докато Гешев е още по-прост, но се прави на велик, което дразни целия народ, за нас юристите, които виждаме що за юридически кадър е, да не говорим.

Адвокат
Адвокат
11 март 2022 8:30
Гост

Е откъде намери въобще колеги които я познават Защото в САК е неизвестна

Любител
Любител
10 март 2022 17:54
Гост

Министърката се занимава с Гешев, а същевременно цял ден не можеш да подпишеш електронно заявление в Търговския регистър. Явно министърката е решила, че друга работа освен Гешев няма. Тогава да създадат министерство на уволнението Гешево, та да се знае. А тия технически проблеми ме карат да се чудя, дали действително сме 21 век.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 18:13
Гост

ТР се опитват да го свържат с регистрите на другите държави от ЕС. Нещо, което 10 години Тиквата и калинките му не можаха да направят.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 17:32
Гост

Отдавна не бях виждал по – изплашен и по- неподготвен човек като министъра като днешното представяне пред ВСС. Несигурност, незнание, некомпетентност, липса на самочувствие…. Тъжна картинка. Калинка.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 17:42
Гост

Наистина изглежда леко неуверена на фона на предния правосъден министър, но нито е правна карикатура като Барни Ръбъл, нито е дълбоко некомпетентна като Каскета.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 18:17
Гост

„Леко неуверена“ е много меко казано. Супер неподготвена. За битка, за война. Личи й, че няма никакъв опит. Като адвокат явно не е влизала в съдебна зала никога. Поне си е плащала членския внос за разлика от партийния й шеф Христо Иванов. Не знам каква друга дейност е извършвала и имала ли е въобще клиенти. Дълбоко се съмнявам. Калинка. Даже ми става тъжно за нея. Но партийно е подготвена, което не е достатъчно за такова сериозно нещо, което никога не е правено в съдебната система. Несериозно и издаващо много неща за нейните ръководители щом я пуснаха на такъв фронт и… Покажи целия коментар »

hvpihypig
hvpihypig
10 март 2022 16:31
Гост

И защо само време се изгуби с едната глупост? Има толкова истинска работа, ама не – тръгнали да се пилеят по Гешев. Кат не е Гешев, ще е Пешев. Айде стига! Всяка подобна фигура е резултат от компромиси и връзки.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 14:47
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Геро
Геро
10 март 2022 13:43
Гост

Бай Ставри е търпелив. Накрая справедливостта ще възтържествува.

Carlos Coste
Carlos Coste
10 март 2022 12:18
Гост

Каква любов струи от погледа на главния…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 март 2022 12:31
Гост

Твърде вероятно е наистина да се харесват, ама уви, ситуацията прави любовта им невъзможна.
Ох, Ромео, мой единствен Ромео!

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 12:15
Гост

Надежда има двойничка! Приликата е изумителна!

Стефан Атанасов
Стефан Атанасов
10 март 2022 14:05
Гост

Коя?

Михаил
Михаил
10 март 2022 12:14
Гост

Е, тно Гешев ли ще ми говори за явната юридическа несъстоятелност и непознаването на Конституцията и законите.

Герасим
Герасим
10 март 2022 12:13
Гост

Пълни продажници. Срам.

Чочо
Чочо
10 март 2022 12:08
Гост

И сега да очакваме да се забавят с правилата. После да измъдрят нещо друго за да не освободят Гешев…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 март 2022 12:06
Гост

А инструкция за прилагането на новите правила ще има ли? Щото и тя ще трябва да се гласува на 1-2 заседания сигурно. Това все пак е процедура по отстраняване на главния прокурор, не кой да е. Струва ми се удачно, нещата да бъдат изяснени.
Да питат Ленчето със списъка с „надеждни“ кантори. Нали и тя нормотворстваше.
Нищо, ВСС носят морална отговорност пред обществото, както се изрази министърът на правосъдието. Сигурно е чела от някой нов учебник. Нека не спорим с нея.

незапознат
незапознат
11 март 2022 6:17
Гост

Тебе още ли не са те арестували?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
11 март 2022 11:32
Гост

За какво? Напоследък избягвам статии с неюридически характер в този сайт, щото има такива като Вас, които освен да плюят и да политиканстват, друго не правят. Тролска му работа. Напишете някой друг ред отгоре е, проявете творчество.ДБ плащат доста за активност в социалните мрежи по официални данни.

паметлив
паметлив
10 март 2022 12:06
Гост

Имената на слугите на задкулисието стават все по-известни. Така непременно ще ги запомним.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 11:27
Гост

Процедурата е долу-горе следната: първо изготвяме правила, след това ги гласуваме на пленум, после се отстраняват нередовности на искането, после решаваме дали исканията да бъдат съединени в едно производство, после вземаме решение за образуване на комисия и определяне на нейните членове и срок за разглеждане/инструктивен/, после се оказва, че срокът е недостатъчен поради големия обем на материалите и трябва нов срок, после внасяме за разглеждане становището на комисията и накрая прекратяваме производството поради изтичане на мандата на главния прокурор или поради оттегляне на исканията при на смяна на министъра.

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 11:47
Гост

Каква комисия, бе! Вземи прочети ЗСВ и Конституцията!

До козяшките тролчета във форума
До козяшките тролчета във форума
10 март 2022 11:16
Гост

Кажете на вашата господарка Херакъл да натисне фатмака!

Да внася в НС предложението си за нова Конституция, че смърди промяната, та се не трае!

Само с арестуването на пенсионирани руски шпиони нема да стане. Требат и саможертви.

Мирча Кришан
Мирча Кришан
10 март 2022 11:11
Гост

Турете пепел и на искането и на процедурата.

За протокола
За протокола
10 март 2022 11:04
Гост

Всичко е един театър.

Лошото е, че е пошъл и лош със слаби актьори.

Biser
Biser
10 март 2022 12:17
Гост

Зрителите нямат никакъв избор в случая.

Роко Сифреди
Роко Сифреди
10 март 2022 10:59
Гост

Само така!

Re:
Re:
10 март 2022 11:01
Гост

Колкото по-дълго продължи пъшкането, толкоз по-високи приходи БРЕ!

5торката
5торката
10 март 2022 10:57
Гост

Хахаххаа, измихте си ръцете, нали? Ще се мотаете така, както БФС се мотае с изборния конгрес две години и след като си нареди гласуването в полза на Боби Михайлов и останалите смешници, се оказа, че сега не може да има нов конгрес за избори през март. Започват пак да протаката. Същите сте и вие, не ви се пуска властта и почвате с всякакви правни механизми да боравите, докато само губите времето на българина! Защото вие не сте градивни, вие сте мишки, както са мишки и в БФС. И не градите нищо, само си оправяте личния животи и смучете, кто паразит… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 11:49
Гост

Забравил си да си изпиеш сутринта хапчетата! Ще направиш някоя беля!

Пародия
Пародия
10 март 2022 10:55
Гост

Ние ги лъжем, че работим. Те ни лъжат, че ни плащат.

Продавачката от ЦУМ симулира „отстраняване“. Онези симулират „процедура по отстраняване“.

През това време съдилищата симулират правосъдие. А ИВСС контрол със заплати на конституционни съдии с изтекъл мандат.

Пришкин
Пришкин
10 март 2022 10:55
Гост

Искам да се смени цялото ВСС. Така нямакак да махнем Гешев, а и след него да се направят честни и реални разследвания на крадците от ГЕРБ.

Жорката
Жорката
10 март 2022 10:54
Гост

И след две седмици ще е същото, същото!

Чавдар
Чавдар
10 март 2022 12:19
Гост

Умишлено протакат. Пълен цирк.

Olq
Olq
10 март 2022 10:54
Гост

Изумително нагло ВСС. Изумително. Не мога д аповярвам просто.

Честито!!!
Честито!!!
10 март 2022 10:53
Гост

Приключи папкането! Няма кадрови бонуси, няма нищо!

Ivica Dragotinovich
Ivica Dragotinovich
10 март 2022 10:53
Гост

Мафията си има цяло ВСС. Защо досегане направихте комисия, която да създаде правила? Защото сте абсолютни и тотални шматки. И чакате ГЕРБ да се върне на власт, да не ви развалят рахата.

Трудно им е
Трудно им е
10 март 2022 10:52
Гост

Мандатът им ще изтече и ще оставят въпроса на следващите, мъдри старейшини

Подлогар на едни чужди интереси
Подлогар на едни чужди интереси
10 март 2022 10:52
Гост

Вие изненадани ли сте?

Илиева
Илиева
10 март 2022 10:52
Гост

Много искам да видя как освобождават Иван Гешев, но явно това няма да се случи сега. Трябва да се смени пръво ВСС и после да се маха Гешев. С тия кукумявки няма да стане.

Ad nauseam
Ad nauseam
10 март 2022 10:51
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Denis
Denis
10 март 2022 10:51
Гост

Няма да го освободят. Вижда се, че няма да освободят Иван Гешев. Той ги е обработил.

Bobi Bosov
Bobi Bosov
10 март 2022 10:51
Гост

На какво се надявате, като се бавите и отлагате това решение?

Златарев
Златарев
10 март 2022 10:50
Гост

Сиреч – почваме с протакането

Иванчо
Иванчо
10 март 2022 10:47
Гост

Тате ще му купи колело.

Марийка
Марийка
10 март 2022 11:08
Гост

Когато този състав на ВСС го отстрани.

Само се чудя на баламурниците дето верват на „започналите промяната“. ВСС ще я довърши!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 март 2022 10:44
Гост

Забавно…..

Совата
Совата
10 март 2022 11:10
Гост

Пълна тъпня. Гледаме я 30 години.

Забавна ли ти е? Забавляваш ли се плащайки за „представлението“?

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 11:34
Гост

Да, забавно ни е, що? Проблем ли имаш. Или всички сме длъжни да сме с промити мозъци като теб, и да верваме, че секретарката на Христо Бойкикев много се е загрижила за правосъдието в БГ, а не каквато е истинската причина- да махнем едни хора от съдебната власт, за да сложим наши си подлоги. На теб забавно ли ти е като гледаш какви некомпетентни подлоги на чужди държави са на власт. Забавно ли ти е когато премиер стане нарушител на конституцията, забавно ли е когато данни за престъпници се черпят от „Гугъл така показва“.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 март 2022 12:29
Гост

А Вие какво друго очаквахте, при положение, че самото недопускане разглеждането на искането за отстраняване на Гешев, корупция подаде Стоилов, беше очевидно в противоречие с КРБ. Отвсякъде прозира, че целта е да се „тупа топката“.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 март 2022 12:52
Гост

*която подаде

Анонимен
Анонимен
10 март 2022 14:18
Гост

Споко Сова! Ще го траете Гешев до края на мандата. Не,че е нещо по-различно от Цацарон или Велчевия ,ама е на върха на пирамидата наречена Прокуратурата на РБ и толкоз. След мандата ще чистите сметката ,ако е рекъл Бог. До тогава лафове и сладък шербет. Поздрави