Вероника Имова, Пламен Найденов и Пламена Цветанова бяха избрани за членове на Съвета по партньорство към Висшия съдебен съвет.

Според наредбата за дейността на съвета в него влизат трима членове на ВСС, петима представители на петте съсловни организации и 11 магистрати, които не са членове на нито една тях.

Наредбата беше гласувана от ВСС на 8 ноември, а на 23 ноември беше обнародвана в Държавен вестник. Това означава, че професионалните организации, желаещи да участват в Съвета за партньорство, имат срок до 27 декември да подадат заявление, удостоверение за актуално състояние и документ, с който да посочат кой ще е техният представител в него.

В същия срок заявление трябва да подадат и онези магистрати, издигнати от колегите си, които не са членове на нито една професионална организация.

Съветът за партньорство се учредява от Пленума на ВСС в двумесечен срок от влизането в сила на наредбата.

Представляващият ВСС Боян Магдалинчев също беше предложен за член на съвета, но той си направи отвод. Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов му каза „да не дава така лесно короната“ и кандидатурата на Магдалинчев беше подложена на гласуване, но не събра достатъчен брой гласове.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Елпида
Елпида
15 декември 2018 15:10
Гост

Короната на Магдалинчев отдавна падна.
Поредният послушко!

Минко
Минко
13 декември 2018 13:19
Гост

А Панов пак дава глупави съвети. Да си гледа неговата корона.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2018 13:19
Гост

Тя от навеждане може и да му падне.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2018 13:12
Гост

Честно казано не намирам нужда от съществуването на такъв съвет.

Анонимен
Анонимен
13 декември 2018 13:22
Гост

Той е орган с консултативни функции – ще дава предложения за работата на ВСС.