Всички заместник-председатели на Софийския градски съд са подали оставка. Това става дни, след като новият председател на съда Алексей Трифонов встъпи в длъжност.

Оставки са депозирали Десислава Попколева, Даниела Борисова и Албена Ботева.

Попколева беше и.ф. шеф на СГС от над една година, почти веднага, след като Калоян Топалов подаде оставка през октомври 2017 г. Тя е ръководител на Гражданското отделение – въззивни състави.

Даниела Борисова пък ръководи Наказателното отделение и разглежда искания по Закона за специалните разузнавателните средства.

Албена Ботева е шеф на Гражданското отделение.

И трите оставки са депозирани във Висшия съдебен съвет и бяха предложени за включване като допълнителни точки в днешния дневен ред на Съдийската колегия. Но няма да бъдат разгледани днес. Мнозинството от колегията реши да отложи решаването на този въпрос. Драгомир Кояджиков призова колегите си да не обезкървяват СГС, както и да дадат шанс на новия председател Алексей Трифонов да формира свой екип.

При гласуването четирима кадровици искаха оставките да бъдат обсъдени днес, а седем бяха против. Така решението на колегията по тях се отлага във времето.

 

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Иван Вазов
Иван Вазов
19 февруари 2019 13:34
Гост

И аз съм на мнение , че подаването на оставки е съвсем нормално…..и нямате оправия – ако подадат, защо са подали ; ако не подадат – защо не са подали . Всъщност и ВСС трябваше да им приеме оставките, но примерно от 01.03.2019 г . Оставка не може да не се приема – справка случаят „Делян Добрев“. И наистина , Трифонов имаше твърде много време , за да си избере заместници .

Разочарован
Разочарован
19 февруари 2019 12:40
Гост

Колко бързо лъсна Льохата, че е гола вода. ТРИ месеца не можа да измисли замове! И какво чака?

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
19 февруари 2019 12:02
Регистриран

Нищо лично.Съдия може да бъде не юрист ,завършил с 6 .Съдията е първо мъдър Човек.После имащ достойнството да се поправя и извинява.И действащ преди всичко с обич и уважение към гражданите,а не чрез злобно насилие.Вие не сте такива.Впрочем научете правото нс ЕС и тогава станете съдии.Договорът ни с ЕС Ви задължава.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
19 февруари 2019 11:55
Регистриран

А какво ще кажете да си подадат оставките и като съдии.Ние помним техни решения и присъди и знаем кого обслужваха с тях,за да станат зам.на Топалов.Не можете да сте обективни,защото служите.Не сте мъдри и егото ви движи към разруха.Идете си с мир докато не сте почерняли целите отвън,както отвътре.Мумии сте вече.Целият СГС вън.Да бъде.

Пешо
Пешо
19 февруари 2019 10:24
Гост

Това посрещане на Алексей Трифонов никак не е дружелюбно.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2019 10:23
Гост

Излишни демонстрации. Можеха да си останат и да работят като зам.-председатели.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2019 10:21
Гост

Нормално. В противен случай той ще ги смени.

Анонимен
Анонимен
19 февруари 2019 10:03
Гост

това е съвсем нормално. новият председател трябва да си създаде свой екип и сигурно има предвид заместници… все пак имаше доста време след избора, за да говори с хора.

money power
money power
19 февруари 2019 10:06
Гост

Все пак има елемент на демонстрация. Това е начин на поведение на някои хора като трябва да сдадат властта 😉

Доктора
Доктора
19 февруари 2019 12:32
Гост

Сам си противоречиш – хем „трябва да сдадат властта“, хем „елемент на демонстрация“ с това, че искали да я сдадат. Не е лесно да не си сам в главата, драги ми Ам Гъл… Запиши се в приемното ми време.