Военни прокурор и следовател са вилнели пияни в заведение, скарали се с посетители, след което следователят стрелял по метална врата на сграда. Срещу двамата е образувано досъдебно производство за хулиганство (чл. 325 от НК), а главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска тяхното уволнение, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Инцидентът е станал около 23 часа в понеделник. Полковник и подполковник от Военноокръжната прокуратура в София, са били в заведение на ул. „Цар Самуил“. От държавното обвинение не съобщават имената на замесените, но според в. „24 часа“ прокурорът е Спас Илиев, а следователят бил с фамилия Узунов. След употреба на алкохол двамата предизвикали скандал с други посетители.

На излизане военният следовател демонстративно извадил законно притежаван пистолет „Глок 19“ и пред очите на други хора, които също си тръгвали от заведението, стрелял по метална врата на отсрещната сграда.

Свидетели на инцидента се обадили на тел. 112 и на място пристигнали патрули на столичната полиция. След като установили длъжността на двамата пияни мъже, униформените се обадили на Военната полиция.

Междувременно били повикани и военни прокурори, и военен следовател, които незабавно извършили оглед и личен обиск, иззели оръжието и боеприпасите, разпитали и свидетели. Започнало досъдебно производство за хулиганство, като с постановление на главния прокурор разследването е възложено на Военноокръжната прокуратура в Сливен.

По разпореждане на Сотир Цацаров, срещу военния прокурор и военния следовател е започнало и дисциплинарно производство, като предстои да бъде внесено искане в Прокурорската колегия за дисциплинарното уволнение на двамата.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
24 октомври 2018 17:48
Гост

Не уважаеми , не са виновни конкретните лица – виновни са от ВСС. Т.нар.военно правораздаване – съд , прокуратура и следствие е пълен майтап . Няма дела , няма никаква работа…какво да направят освен да се напият като каруцари и да се сбият . Това е нивото , това е моралния упадък с години да вземаш заплата без да работиш . Да ги бяха пратили в СРС и СГП – нямаше да имат време за нищо и щяха да станат кротки като мишки .

Георги
Георги
24 октомври 2018 17:02
Гост

Сега колегите им много да внимават как ще оформят разследването, доказателствата и т.н., за да не ги върне съдът тези двамата на работа, защото били неправомерно уволнени.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2018 17:04
Гост

Нищо чудно. Може да ги сплашат.

Джони
Джони
24 октомври 2018 17:00
Гост

Егати тъпаците да стрелят по метална врата, можеше да стане рикошет и тогава какво?

Бонд
Бонд
24 октомври 2018 16:59
Гост

Пият и стрелят, защото нямат работа, военните магистрати са може би най-айляк в цялата съдебна система.

Анонимен
Анонимен
24 октомври 2018 16:55
Гост

На тези хора не им ли пстана капчица чест, че да излагат себе си и цялата гилдия. Позор!