Премиерът Кирил Петков поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Той каза, че това ще стане официално на днешното заседание на Министерския съвет, а оставката ще бъде гласувана извънредно утре в парламента.

Повод за отстраняването на Янев е отношението му към войната, която Русия започна в Украйна, за която министърът отказваше да използва думата „война“, а я нарече „ограничена военна операция“. Заради това от „Демократична България“, които са част от управляващата коалиция, вече поискаха оставката му.

Снощи Янев публикува и своя позиция във Фейсбук, в която категорично каза, че няма да напусне сам поста, защото така военното министерство щяло да бъде поето от някой „по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси“. Според него оставката му дори щяла да постави в риск националната ни сигурност.

„Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Фейсбук. Никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой военен министър не може да използва думичката операция вместо думичката война. Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи вече са убити. Войници, които са по-малки от голямата ми дъщеря. Когато и тази нощ е обстрелвано българско малцинство в Украйна и българи се крият по мазетата“, каза Кирил Петков и добави, че решението вече е обсъдено с коалиционните партньори и те са се съгласили. Очаква се днес да стане ясна и номинацията за следващ военен министър.

Петков напомни, че е работил успешно с Янев в служебното правителство миналата година и подкрепя политиката за инвестиции в армията, които да осигурят „реално опериращи бойни групи“. От думите му стана ясно обаче, че не одобрява изказванията на Янев, които определи като свеждане на глава.

„Българският интерес не е да сведем глава, защото преклонена глава сабя не я сече. Когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, което е толкова очевадно, ние не можем да кажем, че българският интерес е да си мълчим“, заяви премиерът. Той подчерта, че бъгларският интерес включва и остро осъждане на политики на големите сили и добави, че Европейският съюз (ЕС) никога не е бил по-единен. По думите му, най-големият гарант за сигурността на България е да говорим в един глас с ЕС и Русия да го знае.

„Ако всяка държава в ЕС започва да си прави нейната външна политика през Фейсбук, ние ставаме слаби и никой няма да ни отразява. Тази война трябва да спре. Мирните хора не могат да бъдат оставени под риск от обстрел. Трябва да направим всичко възможно това да приключи“, заяви премиерът.

Петков обясни, че на днешното заседание на Министерския съвет ще бъде обсъдена евакуацията на 140 българи от Киев, тъй като в момента имало „прозорец“, който да го позволи, както и ядрената заплаха от страна на руския президент Владимир Путин. „Може да е само опит за сплашване, но не може да бъде игнорирана“, каза Петков.

Президентът: Смяната на министъра в разгара на военна криза е риск, отговорността е на коалицията

Президентът Румен Радев определи като рискова смяната на военния министър Стефан Янев, но за разлика от него говори открито за войната и призова Европейския съюз да предостави на Украйна статут на страна-кандидат за преговори за членство.

„Смяната на министъра на отбраната в разгара на военна криза в съседство е риск, отговорността за който ляга върху управляващата коалиция. В избора на министър мнозинството трябва да се ръководи от разбирането за суверенитет, професионална компетентност и способност да се отстоява българския интерес“, се казва в позицията на Радев, разпространена от прессекретариата на „Дондуков“ 2.

Той припомня, че на 3 март България отбелязва националния си празник, като отчита, че в Руско-турската война са загинали хиляди руски и украински войни.

„Затова сегашното братоубийство е особено болезнено за нас, българите. Нищо не може да оправдае жертвите, разрушенията и огромните страдания. Нормалният човек не може да прости гледките на загинали хора, на бягащи майки с деца, на разбити съдби. Народът на Украйна не заслужава такава съдба. Нито почернените семейства на загиналите руски военни“, казва президентът и отбелязва, че всеки ден от тази война е поражение и за Украйна, и за Русия.

Румен Радев заявява, че заедно с президентите на държави от Източна Европа са призовали ЕС за бързи преговори за членство на Украйна.

„Мир не се печели с агресия и погазване на суверенитет. Във връзка с това президентите на държави от Източна Европа излязохме с общ призив към ЕС да се даде ускорена европейска перспектива на Украйна чрез предоставяне на статут на страна-кандидат за преговори за членство. Украйна има право на съществуване и на бъдеще в обединена Европа“, се казва в позицията на държавния глава.

В нея той предупреждава, че последствията от войната ще са особено тежки и за България заради нашата висока енергийна зависимост.

„Нужни са изпреварващи решения. Очаквам правителството да засили работата по мерките за намаляване на последствията от задаващата се криза: от укрепване на сигурността в енергетиката до гарантиране на продоволствения суверенитет. Кабинетът трябва да гарантира хляба на българите“, заяви още президентът и допълни, че очаква да продължат усилията за евакуация на българите от Украйна.

„Българите винаги сме били толерантни и съпричастни и този тежък момент отново показва зрелостта на нашия народ. Вярвам, че тази криза ще ни избави от политическото дребнотемие и ще ни направи по-мъдри, солидарни и сплотени като общество“, казва в заключение държавният глава.

63
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
чичо от село
чичо от село
10 март 2022 7:45
Гост

Военния министър си отиде защото назначи любовницата си за зам.министър на отбраната!

без страх
без страх
01 март 2022 9:39
Гост

Янев бе предаден от свои и поднесен като жертвен агнец на съюзниците ни. Само че, днес 01.03.2022 той ще се оттегли с достойнство такова, каквото младоците не притежават…
За огромно мое разочарование, днес в НС те (младоците в управляващата коалиция) подписват своето падение в очите на народа си!
Има една мъдра мисъл, българска – „Каквото сам си надробиш, ще трябва да си го изсърбаш“.

Димитър
Димитър
28 февруари 2022 21:02
Гост

Знам че форума е правен но ще ви споделя нещо,това засяга всички и моля админите да го оставят,няма про-герб или друго(да ,аз съм привърженик на ГЕРБ не отричам),но когаот става въпрос за война е добре да знаете истината по-определени въпроси,която нито ГЕРБ,нито ПП ще кажат .Отново моля да бъде оставено да се прочете: 1.1.Защо смятам че войната/операцията НЕ Е НАПЪЛНО УСПЕШНО ПОНЕ ДОСЕГА: 1.1.1.Всяка армия по света започва настъплението си (когато е масирано особено) с огнева подготовка-поразяване на опорните взводни и ротни пунктове на първите ешелони на противниковата армия. Тука няма точно такова нещо,защото летищата могат да изпратят малко,но достатъчно… Покажи целия коментар »

ADVOKAT VG
ADVOKAT VG
28 февруари 2022 19:00
Гост

Тези хора да не би да са полудели? По време на сложна външно-политическа обстановка с военни действия на 1000км. от София да сменят военен министър, а външният министър и заместника му са едни девойки, които никога досега не са били в дипломацията на такъв пост! Министър-председателят нарече Р!усия „бензиностанция с ракети“! Това, че Путин е диктатор и агресор от модела на Хитлер е ясно на всички, но не можеш да говориш за Русия по този начин, особено като си премиер. Не съм чула и западен лидер да говори така. Господа, народът няма резервен изход- да си хване семейството и да… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 март 2022 8:57
Гост

Той, Кирчо влезе в световните новини за изцепката за „обрзованите мигранти“ от Украйна.
Вижте 40-48 мин. Кирчо е около 45 мин. някъде. Срам и позор.
https://youtu.be/uOFIbAFRrGg

Проскубания бухал
Проскубания бухал
01 март 2022 19:37
Гост

*34-35 мин. докъм края. 🙂

Димитър
Димитър
28 февруари 2022 18:23
Гост

Янев не е цвете,но Тагарев го познавам лично и е ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ!!! Това наистина ще промени страната и то за лошо,а че Киро е идиот,надявам се вече да се е изяснило и на избирателите му,една ако България я има за следващите избори,протестърчета моля ви се ,отидете за гъби…..

LSSAH
LSSAH
28 февруари 2022 17:10
Гост

Да се маха дъртата комуняга. Пак искат да мишкуват като през комунизма, че и преди това през 30-те и 40-те. Ще вземеш позиция и ще я браниш фанатично!

Шшшшш
Шшшшш
28 февруари 2022 18:24
Гост

Като ти видяхме първите три думи, и те отписахме, троле.

LSSAH
LSSAH
28 февруари 2022 19:23
Гост

Добре, бе, троле. Кога ли на Позитано 20 ще ви спрат най-накрая нета. Не си ли на площада да подкрепяш другаря?

Сашшшшшшш
Сашшшшшшш
28 февруари 2022 19:30
Гост

Не те знам ти на Позитано ли се отчиташ или на други улици, но не бъркай със себе си. Българите масово сме за неутралитет и сме наясно, че виновникът за войната седи както винаги на топло и покрито отвъд океана. И нямаме общо ни с Позитано, ни с шефовете ти от САЩ, ни с нечии други от други държави.
Въобще коментари, започващи с обидиу са си каруцарски и от тях обикновено човек чете първите думи и ги отписва. Има защо.

LSSAH
LSSAH
28 февруари 2022 22:14
Гост

Я, как бързо се е върнал от площада тролът. Забрави да попиташ къде ни е интересът. Както обича да повтаря един известен рубладжия. Защото виновникът за войната е в Кремъл и въпреки това нашите орки са готови да мрат за него.
Иначе си прав, че много от българите искат да мишкуват отново както преди. Но не, няма да ви подмине войната, защото се намирате на такова място. Иначе си завирайте главите в пясъка, ако това ви прави по-щастливи.

П.П. Ще плюя и храча по комунягите колкото си искам, троле.

Уоу
Уоу
01 март 2022 7:51
Гост

Кога човек друго не може – плюе.

LSSAH
LSSAH
01 март 2022 11:24
Гост

Ох, извинете ме, че засегнах патрона ви, лудото джудже и другаря ви дъртата комуняга. Много съжалявам. Но всъщност не! И тъй като се пишат военни анализи да взема да напиша един исторически. Какво търсят военни тук е друга тема, но хайде, джуджето още не е дошло и имаме демокрация и свободата на словото, за жалост. Та българите искат пак да мишкуват. Да минат между капките. Ще се правим на евреи, нали сме втори по интелект след тях. Само че те са водили към 5 да не кажа повече войни в последния век. И през ВСВ беше същото. Вместо да се… Покажи целия коментар »

Саш
Саш
01 март 2022 11:37
Гост

Кога човек друго не може – обвинява непознати в собствените си грехове. … Да, и плюе.

LSSAH
LSSAH
01 март 2022 22:18
Гост

Ecтествено, троле. А как беше днес на потреста в подкрепа на другаря комуняга?

Миро
Миро
03 март 2022 8:45
Гост

Че ще го правиш, я. То друго като гледам не можеш.

тгэнгэвн
тгэнгэвн
28 февруари 2022 15:03
Гост

Честно е спрямо този достоен човек да споделим неговият отговор: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10218797557549994&set=a.4209664599860 „Уважаеми сънародници, Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна, несправедлива и подмолна. Твърденията, че съм проводник на нечии външни интереси са абсолютна лъжа. Отправна точка за всяко мое решение и действие е бил само и единствено българският национален интерес – това, което е добро и правилно за родината ни и което ще съхрани държавността в тази особено тежка ситуация, в която се намираме днес. А тя очевидно ще става и още по-тежка. Но в политиката е така. Истината не е много важна. По-важна… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 14:56
Гост

Киро, бъди мъж докрай и обяви война на Русия. Разполагай натовски части и ракети тук и ги пускай. Поне тая кочина от тук да се измете и тва е. Щом слагат идиоти като теб за премиер. Очевидно тези земи заслужават по-читави хора, а не роби и подлоги като теб и кокорчо.

адвокат от САК
адвокат от САК
28 февруари 2022 15:04
Гост

НИКОГА не съм одобрявала правителството на “просто киро“, но това, което пишеш ти, е съставомерно на чл. 408 от НК, а именно-Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО Раздел I. Престъпления против мира Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години. Ако “случайно“ си руски гражданин, следва да знаеш, че се подчиняваш на БЪЛГАРСКИЯ НК, тъй като този форум се явява БЪЛГАРСКИ- той е с домейн .бг и… Покажи целия коментар »

Димитър
Димитър
28 февруари 2022 17:15
Гост

За съжаление Киро има намерение да свърши точно това и тука коментиращия е прав. Янев не е цвете,но Тагарев го познавам лично и е ПРИРОДНО БЕДСТВИЕ!!! Това наистина ще промени страната и то за лошо,а че Киро е идиот,надявам се вече да се е изяснило и на избирателите му,една ако България я има за следващите избори,протестърчета моля ви се ,отидете за гъби…..
p.s.Иначе съм съгласен с коментара ви,знаете че много ви харесвам и уважавам

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 17:15
Гост

А ти освен за НК, за ирония и сарказъм чувал ли си или не баш???? И по кой текст от НК са подсъдни те вече??

тгэнгэвн
тгэнгэвн
28 февруари 2022 15:47
Гост

Вероятно се майтапите, но внимавайте с думите, не ги хвърляйте така леко, че току-виж се материализирали…

Георги Ат.
Георги Ат.
28 февруари 2022 14:10
Гост

Срам за Киро, Янев беше човекът, който изнесе неговата партия на гърба си, заедно с президента, по време на служебните правителства. Чини ми се нареждането за махането да идва от улица Козяк, на он не им харесва да имаме министър със собствено мнение, което е различно от тяхното.

тгэнгэвн
тгэнгэвн
28 февруари 2022 13:33
Гост

Колко жалко! И смешно! Стойностен министър, политик и човек. Но такива доказано нямат място в управлението у нас от години. Жалко, наистина. Ще рече човек, че България има отношение пряко към тази операция. Слава Богу за сега са само дрънканиците на управляващите /жалко, че това не е реално така безобидно, както изглежда на пръв поглед/, които трябваше да са по-обрани и да се поучат от отношението на истинските държавници на по-големите държави от ЕС. Истинските държавници не лаят като настъпани палета. Мерят си приказките-. И действията. България трябва/ше/ да запази ясен и твърд неутралитет. Не хй е мястото отново да… Покажи целия коментар »

без страх
без страх
28 февруари 2022 12:58
Гост

Не е за вярване…. Не сме на литературен кръжок, за да тълкуваме смисъла, който е вложен в понятието „военна операция в Украйна“ от военния министър Янев. А защо сега премиерът Петков обвърза страната с още един елемент на подкрепата ни към Украна: освен хуманитарна помощ гласувана от всички парламентарни групи в НС, добави и военна логистична помощ? Абе, младоци, та вие не сте отслужвали военна служба… И какво ли разбирате от тази материя… И защо тъй лековерно се поддавате на чуждо влияние и решавате кой е по-по-най да защитава на националния ни интерес? И като смените този министър не обричате… Покажи целия коментар »

Симеон
Симеон
28 февруари 2022 13:13
Гост

И 1944 г. така се е разсъждавало и до какво доведе. Спаси ли ни? Не. Значи и преклонените главици ги сече сабята.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 февруари 2022 13:17
Гост

Турция се измъкна, айде, айде

без страх
без страх
28 февруари 2022 13:24
Гост

С тази разлика, че сега сме в ХХІ век и времената са други.
Сега трябва да покажем на света че има на първо място държавници, които ще прокарват политиката на страната ни, а не обратното.

Антилилипут
Антилилипут
28 февруари 2022 13:32
Гост

Путин вече го няма!

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 12:34
Гост

За избухването във фейса може да погледнете изявленията на съдии, сега зам. министри, които са пак в кабинета на Петков в момента. Когато е против главния прокурор това, че политиката се прави през фейса не е проблем- все пак Петков го назначи този човек. Стандартите пак са двойни.

проку
проку
28 февруари 2022 12:05
Гост

Един нормален имаше в това правителство и те го махнаха. Ние сме опасно племе. НЕма такъв народ…

Адвокат
Адвокат
28 февруари 2022 12:14
Гост

Абе в прокурватурата всички ли сте путинисти ?

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 12:39
Гост

Може ли според теб в една институциия ВСИЧКИ да са някакви, еднакви? Разбира се, много по – лесно е да мразиш нещо еднакво и да го плюваш като анонимна маса. В тази светлина разбирам защо поставяш по този начин въпроса.

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 12:40
Гост

Не, всички сме обратни като в съсъбъто и дъбъто

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 18:49
Гост

Не бе пич, не сме идиоти.
Колко от вас, които сте за оръжие, ще отидете доброволци в Украйна.
Колко от вас, които сте за разполагане на ракетни установки, кораби и самолети на НАТО в България , ще отидете мобилизирани.
Николко, а тези от ДА България, ще кажат първи НЕ за защшта на България в галоп в посока – САЩ, Англия и Западна Европа при това с начело с Кирил Петков.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 февруари 2022 11:47
Гост

Кирчо, нал щеше да бъдеш демократ бре? Стана по-зле от Бойко. Само внимавай да си вземеш връхни дрехи и приготвяй куфарите, като се стигне американското ( или канадското) посолство да те евакуира. Току-що дойде, сега ще ни натресеш проблеми.

адвокат от САК
адвокат от САК
28 февруари 2022 11:45
Гост

Това все още е юридически форум и е редно в него да се казва юридическата истина, без значение от интересите на засегнатите лица. Та- от юридическа гледна точка, путин реализира и 3те изпълнителни деяния на чл.409 от НК, а именно- НК Глава четиринадесета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО Раздел I. Престъпления против мира Чл. 409. (Изм. – ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна. Следователно, това лице трябва да бъде съдено от МНС и обуздано, а не… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 февруари 2022 12:05
Гост

Проблемът е, че ако един луд се почувства притиснат до стената, ще вземе да изпитва съвсем и после лошо. Не забравяйте Нероновия декрет на Хитлер. Разликата е, че той е нямал ядрени ракети. Хората не са се променили, но оръжията са станали по-мощни. Да сядат и да преговарят и да се свършва.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 февруари 2022 12:08
Гост

*изпатка съвсем

адвокат от САК
адвокат от САК
28 февруари 2022 12:42
Гост

До “ Проскубания бухал 28 февруари 2022 12:08“ И все пак- не може международният правен ред да зависи от луди хора. Мястото на болните хора е в специализираните здравни заведения, а не начело на държавите, за да вземат държавните решения за война или за мир. България е субект на международното право- тя НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА да скача съгласно тоягата на един луд чужденец. Затова сме и в системата за колективна сигурност НАТО.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 февруари 2022 13:02
Гост

Не може, да. Но тези хора не възприемат международното право като абсолютна категория права и задължения. „Ако искаш мир, готви се за война“. Аз съм твърд поддръжник на спазването на правилата, но за съжаление в последните 30-ина години все се намира някой да ги наруши. Това не е оправдание, съгласен съм, но е реалност. Парадоксално, но ядрените ракети са може би главната причина за мир в света. Не искам да изпадам в whatabout-изми. Но вече изтърканите казуси с Ирак,Либия и Югославия показват ( които нямаха ядрени бойни глави), че силните държави са склонни да не се подчиняват международното право в… Покажи целия коментар »

адвокат от САК
адвокат от САК
28 февруари 2022 13:19
Гост

“….Това не е оправдание, съгласен съм, но е реалност….“ както е реалност и факта, че България е член на НАТО, в чийто договор съществува и чл.5- клаузата за колективна отбрана. Затова сме в НАТО- за да имаме реална ОТБРАНА срещу ненормални чужденци, подпалващи агресивни войни в Европа. Преди години и аз бях за пълен неутралитет на България, но последните събития, включително и гласуването в Швейцария относно замразяването на финансови активи на руски граждани, ми показа, че за съжаление, България не може да си позволи неутралитет, именно защото има луди чужденци.

инж. Таня Щерева
инж. Таня Щерева
28 февруари 2022 14:35
Гост

От юридическа гледна точка, САЩ и подчинените им правителства (между които и нашето) редовно нарушават чл.409 от НК. Следователно всички те трябва да бъдат съдени. От човешка гледна точка също САЩ и подчинени нарушават всички възможни човешки и божии закони – там БОГ ще ги съди. А да прилагаш закона за едни, а за други – да си затваряш очите – НЕ Е ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ???

адвокат от САК
адвокат от САК
28 февруари 2022 14:52
Гост

“….От юридическа гледна точка, САЩ и подчинените им правителства (между които и нашето)….“ Пълни глупости. Правете разлика, когато един вписан адвокат напише за нещо “…от юридическа гледна точка….“ и когато Вие- лице с ник “инж. Таня Щерева“- т.е. неюрист, напише това…Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак. Нека всеки да си гледа собствената професия, вместо да изказва уж професионални мнения от позицията на човек, който няма съответното специализирано образование- става ли…

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 11:18
Гост

Мисля, че България яко се клати. Благодарение на червенобузия Прокопиев, доколкото разбирам

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 11:17
Гост

Янев говори въздържано, обрано и спокойно, а такива хора като че ли липсват напоследък.

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 11:09
Гост

Не е проблем, че е умерен или че използва друга терминология (макар че тя е много важна в международните отношения). Проблем е, че не може публично да противоречиш на позицията на правителството и ОСОБЕНО не може да избухваш във фейсбук в такъв момент. Можеше да изрази несъгласие пред Петков и след това да подаде оставка ако не бъде послушан. Това е нормалният начин на работа.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
28 февруари 2022 11:50
Гост

Ама какви са тези Бойковискти коментари?! Нали нямаме бащица. Да не говорим, че Янев е много по-опите във военното дело и знае какво говори. А американците ги знаем, че обичат да разпалват войни -първо на думи, после предлагат военна „помощ“. Дори да не в било истинска война в началото, след като докараш танкове и самолети, ще стане.

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 12:33
Гост

За избухването във фейса може да погледнете изявленията на съдии, сега зам. министри, които са пак в кабинета на Петков в момента. Когато е против главния прокурор това, че политиката се прави през фейса не е проблем- все пак Петков го назначи този човек. Стандартите пак са двойни.

вещ в материята
вещ в материята
28 февруари 2022 11:00
Гост

Безумие е това. На България и трябва балансирана позиция. Очевидно тези канадски лидерчета се готвят да ни вкарат сериозно във война. Янев единствен се държеше умерено. Не стига,че пращаме оръжие, което е пряка форма на военно участие, ами явно и още се готви. Бог да даде разум днес на Путин и на онзи провокатор Зеленски, защото Европа ще пламне много бързо.

А с толкова джендъри едва ли има и кой да се бие…

Чичо Сам
Чичо Сам
28 февруари 2022 11:10
Гост

Бог не му е дал разум 70 години, нашенският трол се надявал на днес…

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 10:57
Гост

Сега руската пропаганда и промитите мозъци на русофилите ще кажат, че Петков ще сложи друг министър, който ще ни въвлече във война с Русия.

Каламански
Каламански
28 февруари 2022 10:57
Гост

Поздравления за Петков.

Миуш
Миуш
28 февруари 2022 10:56
Гост

Онова хипофизно джудже Путин трябва да бъде разследван за военни престъпления срещу човечеството. Не, направо да бъде съден, то е ясно, че е виновен. А тук Нинова, БСП и Янев ми се сучат как да нарекат инвазията, как нямало решение на Парламента и на МС да се изпраща помощю на Украйна… абе, рубладжии…НЯМА да прокарате путинската идеология тук. Нищо, че се плаща на куп тролове да бълват глупости, как Русия ни освободила от Отоманската империя и ка в Украйна имало издевателства над българи. Да де, ама страната освободила ни от Отоманска власт не е същата страна след болшевиките. И не… Покажи целия коментар »

Стаматова
Стаматова
28 февруари 2022 10:52
Гост

Разбираемо и правилно решение. Не виждам какво друго може да се каже. Так се спира комунизма, както и фашизма – с закон и нулева толерантност. Уви, не забраниха комунизма, както преди фашизма със закон.

Нашев
Нашев
28 февруари 2022 10:51
Гост

Много се прецака този министър. А го харесвах. За мен беше по-вчас с нещата от Шкембе Войвода.

Бенова
Бенова
28 февруари 2022 10:50
Гост

Цивилизования свят трябва да осъди незабавно агресията на Русия. Всички. А не да се въртим и сучем и да се чудим какво да кажем, както Нинова направи вчера. За мен и тя трябва да си подаде оставката или да и бъде поискана. Защото видимо го увърта.

Ангелова
Ангелова
28 февруари 2022 10:50
Гост

Браво на Петков. Стана ми симпатичен с този си акт. Аргументите му са добри.

Беролски
Беролски
28 февруари 2022 10:49
Гост

Уви няма как да бъдат премахнати и Нинова и Възраждане от парламент и под някаква форма в изпълнителната власт. Хайде за Възраждане занем, че парите им идват от Москва, но Нинова и цялото БСП вече нагледно доказа, че са путинофили. Което е жалко. Което е мизерно. Очакват, когато влязат руските сили в България да им кажем – „охо, чакайте, ние не подкрепяхме санкции срещу вас, не подкрепяхме и Украйна с оръжие, затова сега нека не се гаврите с нас“. И да видим как ще стане… Чеченските ненормалници няма да се спрат пред нищо да изнасилват и да убиват цивилни.

Милена
Милена
28 февруари 2022 10:47
Гост

Много правилно решение на Кирил Петков. Браво за което.

Анонимен
Анонимен
28 февруари 2022 10:47
Гост

Бивш военен вчера обясняваше, че война в Украйна има от 2014, а това сега си било операция в светлината на война от 2014. Тоест това не е нова война, а просто операция във войната от тогава. Обаче някак си не е ОК да ни занимавате с терминологията си, която ползвате в базите си и в бункерите си. За народа е война.

Аспарух
Аспарух
28 февруари 2022 10:46
Гост

Оставка, Петков! Некадърник и продажник!