Бившата кметица на столичния кв. „Младост“ Десислава Иванчева окончателно влиза в затвора.

Това е решил Върховният касационен съд (ВКС), но решението му още не е публикувано и не е ясно какви наказания са наложени на Иванчева и подсъдимите с нея Биляна Петрова, която е бивша нейна заместничка и Петко Дюлгеров. При наложени ефективни наказания, актовете на съда не се публикуват, докато не бъде получена обратна информация, че осъдените са отведени в затвора (виж карето).

В профила си във „Фейсбук“ Иванчева пише днес, че е осъдена на 7 години затвор и публикува клипове как от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ я извеждат от дома ѝ, където беше под домашен арест. По информация на „Лекс“ обаче бившата кметица на „Младост“ е осъдена на 6 години затвор, Биляна Петрова – на пет, а Дюлгеров – на четири.

Преди две години Апелативният специализиран наказателен съд осъди Иванчева на 8 години затвор за това, че поискала 250 000 евро от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъдат придвижени преписките му в общината, а на 17 април 2018 г. е приела първата част от парите – белязаните 70 000 евро, които бяха открити в колата ѝ, когато беше задържана. Биляна Петрова и Петко Дюлгеров също бяха признати за виновни, като Петрова беше осъдена на 7 години затвор, а Дюлгеров – на 6 години. Преди това съдия Иво Хинов от спецсъда осъди Иванчева на 20 години затвор.

Иванчева и Петрова останаха в ареста 8 месеца след задържането, след което бяха оставени под домашен арест. Миналата година ВКС освободи Иванчева и Петрова срещу парични гаранции от 10 000 и 8000 лева.

От окончателните им наказания сега трябва да бъде приспаднато времето, през което са били задържани и след това оставени под домашен арест. Когато искаше от ВКС да я освободи под гаранция, Биляна Петрова беше изчислила, че без влязла в сила присъда е била задържана 1242 дни, от които 274 в арести и 968 дни под домашен арест.

Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха задържани в центъра на София на 17 април 2018 г. като от автомобила, в който пътуваха Иванчева и Петрова бяха иззети предварително белязани банкноти в евро, дадени от изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин. Като кмет и заместник кмет на „Младост“, Иванчева и Петрова бяха обвинени, че са принудили Ваклин да им даде подкуп в замяна на издаването на строително разрешение. Ролята на Петко Дюлгеров, който в миналото също е бил кмет на район „Младост“, е била на посредник.

Разследването беше едно от първите, които Специализираната прокуратура проведе съвместно с КПКОНПИ.

104
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Жана
Жана
11 ноември 2022 18:32
Гост

Решението вече е качено на сайта на ВКС. Моля всички колеги, които подкрепят диспозитива, да прочетат мотивите. Аз останах без думи. Колкото и да се напъвам да бъда обективна, все пак оставам с убеждението, че тези мотиви са писани от прокурора по делото, а не от съда.

анонимен
анонимен
11 ноември 2022 17:17
Гост

Днес ВКС представлява една много, много тъжна гледка

Съдия
Съдия
11 ноември 2022 17:39
Гост

Няма как да е друго. Само помислете в последните години какви съдии излязоха от ВКС! На тяхно място прииждат връзкари, които не притежават и една десета от техния професионален капацитет.

с отвращение
с отвращение
11 ноември 2022 13:37
Гост

ВКС окончателно се превърна в част.от задкулисието. Съображенията, с които първоначалният състав се е отвел са безумни. Така делото попадна „където трябва“. И не забравяйте, че рибата се вмирисва от главата.

Срам и позор
Срам и позор
11 ноември 2022 12:18
Гост

Майка на бебе в затвора, а онези от списъка „Магнитски“ с корупция за милиони са под чадъра на Гешев.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 12:29
Гост

Майката на бебето се държа мъжки, за разлика от оня жалък корупционер, който трябваше да е на нейното място, но се ожали на целия свят как бил преспал една нощ в РУП.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 9:50
Гост

След този случай Някои хора трябва да млъкнат задълго. Задължително.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 12:14
Гост

Обаче те продължават да обикалят с джипката и да ръсят байганьовщини, окриляни от каскетния чадър, опънат над тях.

милка
милка
11 ноември 2022 9:27
Гост

Вярно ли,че Спас Иванчев е докладчик по делото?

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 9:31
Гост

Не.

БашЮК
БашЮК
11 ноември 2022 4:19
Гост

Без да сме запознати с доказателствата по делото как да изразяваме мнения по делото Иванчева и Решението на съда? Ако някой разполага с делото да го публикува да се запознаем и тогава бихме могли да изразяваме мнение и да упражняваме гражданските си права (протести, стачки и т.н.) т.к. аз лично съм запознат с твърденията само на едната страна.

Инквизиционен процес
Инквизиционен процес
11 ноември 2022 8:03
Гост

Няма значение какви са доказателствата, след като не са цялостно събрани, и не е дадена възможност да бъде изложена ефективно защитната теза. Майка на пеленаче не е в състояние да се защити в наказателен процес и ефективно да участва, като изложи защитната и оневиняващата си теза. Защото детето й е приоритет. как изобщо са провеждани съдебни заседания срещу майка-кърмачка на бебе, а преди това като беше много бременна? Ама това е изродщина-наказателен процес срещу бременни и майки на новородени! Къде го има това-наказателен процес срещу бременни жени, и току що родили? Това и в Донецката република го няма дори,това дори… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 9:33
Гост

Глупости. От Донецк.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 10:16
Гост

Изразът „Майка на пеленаче“ ми разби сърцето…може ли пак да го напишеш, че е много трогващо и сърцераздирателно!!!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
11 ноември 2022 15:57
Гост

Нали уж трябва да има равнопоставеност между половете, айде сега. Вече на много места въвеждат норматив, който позволява и бащи да си вземат отпуск по „майчинство“, ноооо….. покрай подсъдимата няма мъж който да й гледа детето и тя го е знаела предварително. Повярвайте един човек, който е свикнал да лъже и да взема подкупи, т.е. да я кара по тъча, няма особени скрупули и ще положи неимоверни усилия да се избяга от отговорност, която тя вероятно си е мислела, че никога няма да понесе. Има окончателно решение, тя е призната за виновна и законът повелява да си излежи присъдата като… Покажи целия коментар »

Проскубания урод
Проскубания урод
11 ноември 2022 18:18
Гост

Ти не си просто трол на мафията, а пълен дебил и урод. Щом стигна дотам да поставяш под въпрос и съмненеие правото на една жена, която дълго време е имала проблем да забременее, да има желано дете, само защото е била опонент на господарите ти от ГЕРБ, ДПС и Каскетното ведомство.

WC...
WC...
10 ноември 2022 20:25
Гост

Вчера някой получи в парламента задача от господарите си от ГЕРБ и същия ден опраскаха Иванчева. Случайност, нали?

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 22:50
Гост

Съмнявам се в Народното събрание някой да е отдал значение на Иванчева, а и решението по делото е взето още на заседанието март месец.

???
???
11 ноември 2022 9:16
Гост

Това общо известно ли е? Така ли правораздава ВКС?

Пепо
Пепо
11 ноември 2022 9:40
Гост

А от март досега чие благоволение чакайте?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2022 19:24
Гост

Ето, че прокуратурата може да си върши работата. Дано това не е единственият случай на ефективна присъда за доказана корупция и другите да си вземат поука. Сега да видим дали превенцията на наказан ще уплаши потенциални далавераджии в държавните институции.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 12:16
Гост

Може, ама не иска. Когато трябва да предаде на съд мафията от ГЕРБ и ДПС.

Проскубания урод
Проскубания урод
11 ноември 2022 12:54
Гост

Ти не си просто трол на мафията, а пълен дебил и урод. Щом стигна дотам да поставяш под въпрос и съмненеие правото на една жена, която дълго време е имала проблем да забременее, да има желано дете, само защото е била опонент на господарите ти от ГЕРБ, ДПС и Каскетното ведомство.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
11 ноември 2022 16:01
Гост

Уважаеми, хората се убиват едни други за пари, недвижими имоти, …. врати (на женския пазар) и какви ли не други глупости, и то съвсем хладнокръвно и премерено, а Вие се учудвате, че тя иска да се възползва от ниша в закона, като всеки един престъпник, който знае, че е виновен.
Само по себе си правото да има дете не е укоримо, дори напротив, в конкретния случай си е чиста безотговорност, щото съдбата й е алеаторна. Не сме в детската градина да си мислим как всички имат чисти и невинни, а не користни подбуди.

Anonimous
Anonimous
10 ноември 2022 19:13
Гост

Не мога да намеря съдиите. Интересува ме, имат ли нещо общо с бившето специализирано правосъдие?

123
123
10 ноември 2022 19:32
Гост

Еми нямат, щото са от ВКС. Така, че протестирай, че осъждат кметица за корупция за 75 000 евро.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 9:36
Гост

Прост, много прост. Но продължавай да търсиш!

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 10:19
Гост

Как бе пич…съдия Хинов е в състава на ВКС, щото е съжалил за 20г. наказание, което и тресна на 1-ва инстанция и е помолил ВСС да се включи в състава на ВКС, че да й намали наказанието и да му е чиста съвестта!!!

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 10:26
Гост

Плещиш. Несвързано. Болезнено е.

Адвокат
Адвокат
10 ноември 2022 18:36
Гост

Очевидно е, че много хора са разочаровани и много искаха Иванчева да е оправдана, за да се натрие носа на специализираното правосъдие. Колеги, нещата в живота не са или черни или бели.Иванчева е извършила престъплението, но това не отрича и добрите практики, които е имала като кмет. Гешев има много погрешни действия, но случаят е добре процесуално изработен от прокуратурата.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 10:29
Гост

Абе целият този цирк пред Спортната палата беше излишен…ама явно гледаха да се презастраховат, опасявайки се да не се повтори провала по делото на Сантиров и другите.

REGARDS
REGARDS
10 ноември 2022 18:20
Гост

Всички, които хейтеха прокуратурата по този длучай е редно дасе наведат и да си целунат задника сега!

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 12:27
Гост

Победата на мафията е пирова. Бай Ставри чака всички тикви и каскети, които един ден ще му дойдат на гости, благодарение на Кьовеши разбира се.

666
666
10 ноември 2022 18:03
Гост

В последните години ВКС успя да стигне до дъното. Не може да се чака друго освен да го копае в този си състав, преливащ отвсякъде от некадърност, връзкарщина и корупция.

Офето
Офето
10 ноември 2022 19:18
Гост

Тия приказки на партийна сбирка на ДБ или на някое НПО, свързано с ДБ! Стига вече, като не е по вашата все някой да ви е виновен! Нали прокуратурата е големия дявол, щот не играе по някоя свирка, сега и съдът при това ВКС, те ако са некадърни, юристите на ДБ, които нямат хабер какви са, а искат да реформират правосъдието, айде малко по-спокойно с квалификациите!

много ясно,
много ясно,
10 ноември 2022 21:56
Гост

че са некадърници във ВКС. Събраха ги от кол и въже с т. нар. „конкурси“. Постоянно творят скандални тълкувателни решения в противоречие на законите, които се нуждаят от ново тълкуване…

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 4:24
Гост

Пази Боже сляпо да прогледа е Вашето изказване…

Юрист
Юрист
10 ноември 2022 16:48
Гост

Съдебните решения са за това, за да се изпълняват. Лошото е, че главният престъпник никога няма да позволи да бъдат предадени на съд другите престъпници, които го сложиха на поста.

Позор!
Позор!
10 ноември 2022 15:48
Гост

Държавата, в която майки с невръстни деца ги прибират в затвора, а истинските престъпници като Боко Тиквата и Данчо Ментата се крият зад най-корумпирания главен прокурор, който нашата нещастна държава е имала!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2022 19:30
Гост

Тя защо забременява по време на процеса?! Това, ако не е безотговорно поведение, кое е, но от корумпиран политик друго не можеш да очакваш – едни се „разболяват“, други ….раждат. Който както може, готова е на всичко, за да се измъкне като се прави на умряла лисица. Жалко за детето, че се опитва да го използва по този начин или пък знае какво може да й се случи в затвора и затова е решила да избърза.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 11:27
Гост

Жената не е имала забрана за забременяване по време на процеса бе човек! Тъпо е за това да се укорява.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
11 ноември 2022 12:41
Гост

Да, но нейното е с цел да избегне/отложи наказанието си, употербявайки за това бебе. Това е причеината да забременее инвитро, т.е. да стане когато иска и с висока степен на успевамост с оглед възрастта, щото залогът е голям. Има си правила и трябва да се спазват, и за болните няма забрана, но там поне официално е без да искат, а тук си е хладнокръвно преценен акт. Исторически децата винаги са били използвани за пропаганда – грозно и мръсно, но факт, сега тази се опитва да играе по тънката струна, за да я помилват, а някои като МаяМа и Хаджигенчо ще… Покажи целия коментар »

Проскубания урод
Проскубания урод
11 ноември 2022 12:49
Гост

Ти не си просто трол на мафията, а пълен дебил и урод. Щом стигна дотам да поставяш под въпрос и съмненеие правото на една жена, която дълго време е имала проблем да забременее, да има желано дете, само защото е била опонент на господарите ти от ГЕРБ, ДПС и Каскетното ведомство.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
11 ноември 2022 14:41
Гост

Не отричам ничие право, но само слепец няма да види, какво е целяла Иванчева успоредно със сдобиването с дете. Отново казвам, че е безотговорно като не знаеш каква ще е съдбата ти да раждаш, това го правят едни малцинствени групи, които много от пишещите тук меко казано ненавиждат, защото източват здравната система. Емоционалната Ви реакция е разбираема, но се опитвайте да се абстрахирате от излишни чувства – това пречи на рационалното мислене и изглеждате наивен/наивна. Фактите сочат, че случаят е аналогичен със небезизвестната злоупотреба със здравето на обвиянемите, но тук актът е умишлен – интелектуално и волево. Детето може, повтарям… Покажи целия коментар »

Колежка
Колежка
10 ноември 2022 15:40
Гост

Стана ми тъжно като гледах как я отвеждат от малкото й бебе. Държа се много по-мъжки от доскорошния ни премиер, който като пълна мижитурка орева света, че бил пренощувал в за няколко часа в районното.

No Justice For All
No Justice For All
10 ноември 2022 15:21
Гост

Няколко години затвор за няколко десетки хиляди лева. А онези с къщите в Барселона и списъка „Магнитски“, които окрадоха милиарди, кога, мутро с каскет?

Мда
Мда
10 ноември 2022 15:47
Гост

Къщата в Барселона е едно пране на пари, с неизвестно предикатно престъпление, който го докаже ще е върхът на сладоледа, може и да има нещо, но да го докажат ми се струва изключително трудно, да не кажа невъзможно, основно се използва за пропаганда от НПО-та, медии, близки до една реформаторска политическа партия. Магнитски е един политически закон, който няма никакво действие на наша територия. Има решение на ВАС за нищожност по повод бг магнитски, тук в конкретния случай деяниято е доказано на 3 инстанции, пък и всеки случай е сам за себе си, общите приказки в политиката и в нпо-тата,… Покажи целия коментар »

Адвокат
Адвокат
10 ноември 2022 15:53
Гост

Много повече вярвам на констатациите в списъка Магнитски, отколкото на констатациите на Гешев. И повечето ми колеги.

Анонимен
Анонимен
11 ноември 2022 9:40
Гост

Ама и ти си един измислен адвокат ….

Флъфи
Флъфи
10 ноември 2022 14:30
Гост

Поздрави от Ямбол 😅
А, иначе, тая си е за затвора!

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 10:58
Гост

Сега поддръжниците на Иванчева ще кажат, че Гешев лично е издавил от джоба си 75 000 евро , за да й ги сложи в колата, както и че я е надрусал, за да може тя да говори по СРСтата, че иска пари!
Не се изненадвам, че телефонните измами могат да минатат само при българските граждани! Много са ръсили самолетите над тази държава!

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 15:25
Гост

Просто Гешев лично пази най-големите престъпници у нас, а такива дребни риби ги ползва за ПР.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2022 19:32
Гост

Е, и? Това, че има по-големи риби в морето, не оправдава деянието на Иванчева . Кат ба Рут Колева тъпите оправдания- съжалявам, ама паметникът беше запуснат. Инфантилно поведение

Проскубания урод
Проскубания урод
11 ноември 2022 12:49
Гост

Ти не си просто трол на мафията, а пълен дебил и урод. Щом стигна дотам да поставяш под въпрос и съмненеие правото на една жена, която дълго време е имала проблем да забременее, да има желано дете, само защото е била опонент на господарите ти от ГЕРБ, ДПС и Каскетното ведомство.

хуило
хуило
12 ноември 2022 8:27
Гост

Място, на което се сере и пикае се нарича тоалетна, не паметник.

Много реване имаше от оня художник, дето нарисува България като тоалетна, ама след като паметта ни е тоалетна, какво е виновна Рут?

Някой
Някой
10 ноември 2022 10:29
Гост

Правосъдието, като всяка човешка дейност не е без грешно! Случаят е по-скоро нагледен пример, какъв може да е резултата, когато съда не контролира ефективно и реално разследващите органи в досъдебната фаза в процедурите за събиране и проверка на доказателства и им дава възможност да манипулират и фабрикуват такива.
Дано мотивите към това съдебно решение са такива, че да изключат подобни съмнения, защото грешките на това ниво не са в полза на правосъдието и доверието на обществото в него!

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 10:36
Гост

дрън-дрън

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 14:48
Гост

….та пляс

Много компетентен магистрат
Много компетентен магистрат
10 ноември 2022 11:38
Гост

И ти как разбра, че делото е такова. Чел си доказателствата? Това че си по- голям юрист от съдиите във ВКС го знаем. Тук всички сте такива. Въпросът е как разбра за какво е пример този случай. Чел ли си делото, виждал ли си доказателствата.

Тоя пък!
Тоя пък!
10 ноември 2022 22:45
Гост

Явно сте един много запознат с делото, „компетентен“ и рядко невъзпитан и прост каскет! Не е нужно да го демонстрирате, а хората не са длъжни да са на вашето мнение за каквото и да е!

Адвокат
Адвокат
10 ноември 2022 9:53
Гост

Явно истината е тази и от нея не може да се избяга!

двоен аршин пред закона
двоен аршин пред закона
10 ноември 2022 9:52
Гост

Значи-милиционерът, който уби дете на пешеходна пътека е осъден условно. Убиец, заради това,че е от ГДБОП е отърван с условна присъда. По случая Златното пате, лицето брат на човек от службите-беше отърван по процедурни причини-въпреки,че не се спори,че има гранд измама. Д. пачката, която подменяше старите съдебно спогодителни протоколи в старата архива на съда-оправдана, и вече със солидно обезщетение, въпреки,че хората загубили имотите си никога не си ги върнаха. Съдията, който в провинцията беше заплашвал служителка, беше оправдан-такъв му бил речника, та проблем нямало. По случая с бракониерския лов на съдията с маската-делото прекратено още от прокуратурата не било незаконно… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
10 ноември 2022 19:34
Гост

Тя затова и забременя и роди, да отърве панделата, но схемите й са до време. Гнус ме е от такива като нея, които са готви да използват деца, за да се измъкнат

Герберастки цървул!
Герберастки цървул!
11 ноември 2022 12:38
Гост

От Свинята, Ментата, Тиквата и Каскета не те е гнус, а те е гнус от една майка с бебе на няколко месеца! Гнусен герберастки трол!

Проскубания урод
Проскубания урод
11 ноември 2022 12:50
Гост

Ти не си просто трол на мафията, а пълен дебил и урод. Щом стигна дотам да поставяш под въпрос и съмненеие правото на една жена, която дълго време е имала проблем да забременее, да има желано дете, само защото е била опонент на господарите ти от ГЕРБ, ДПС и Каскетното ведомство.

Mismerised
Mismerised
11 ноември 2022 16:54
Гост

Пеналистите ще Ви обяснят, има умишлени престъпления и такива извършени по непредпазливост.

Шишо
Шишо
10 ноември 2022 9:48
Гост

Тя в затвор, Цецо и Бойко не…

Лазар
Лазар
10 ноември 2022 13:15
Гост

Отново двоен аршин.

Хански
Хански
10 ноември 2022 9:47
Гост

Нямам думи. Безобразно решение

123
123
10 ноември 2022 15:35
Гост

Хански, в кой хан чете решението, че не е публикувано, но реши, че е безобразно ?

Стратия
Стратия
10 ноември 2022 9:47
Гост

Поредната излагация. Всички ьнаем, че тя не е престъпник, но беше неудобна за управляващите

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 10:38
Гост

само дето съдът е на друго мнение. И кои сте тези всички?

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
10 ноември 2022 16:16
Гост

логично е съдът да е на друго мнение – по последни данни не ще да е от управляваните.

Krustev
Krustev
10 ноември 2022 9:46
Гост

Класически пример за управлението на ГеРБ. Не изпълняваше техните нареждания и в резултат и измислиха нещо и я пратиха в затвора. Така направиха и с кметицата на Илинден няколко години по-рано. Защото не разписваше документите пратени от някакви хора близки до Бойко Борисов.

Люиш
Люиш
10 ноември 2022 9:45
Гост

Нещстници

Адвокат
Адвокат
10 ноември 2022 9:41
Гост

Присъдата е справедлива. В правораздаването няма място за съчувствие, влизане в обувките на подсъдимия и страдане с него. Спокойно, няма да й вземат детето.Ще си го гледа.

Азис
Азис
10 ноември 2022 13:16
Гост

Къде? В затвора ли?

Съдебен позор! Срамота е да съдите майка на бебе
Съдебен позор! Срамота е да съдите майка на бебе
10 ноември 2022 9:31
Гост

Изключително неморално, до степен мерзост е провеждане на наказателен процес срещу майка на дете, ненавършило една година. Беше редно делото да бъде спряно, и да продължи след едногодишната възраст на детето-толкова примери има за правосъ дие с години, но не-тук ВКС решава с комсомолски устрем да съди майка на новородено. Една майка на кърмаче не е в състояние да се защитава-приоритет е детето й, а не собствената й защита. Поради странната експедитивност на съда-да насрочва заседания-и докато Иванчева беше бременна, и скоро след раждането на детето й, а не да се изчака една година наказателния процес не е протекъл справедливо,… Покажи целия коментар »

Geleto
Geleto
10 ноември 2022 14:16
Гост

Без изобщо да се заяждам, не се сещам за основанието, на което би могло да се спре производството във връзка с детето.

Бозьо Кифлев
Бозьо Кифлев
10 ноември 2022 16:22
Гост

Чл. 447, ал.1 НПК. След като предварителните мерки се приспадат от присъдата, то те са част от наказанието. Ако се хванем за буквата на закона, сте прав – производството не се спира, само изтърпяването. А и законът казва „може“ – може да може, може и да не може, в зависимост от психоемоционалното състояние на председателя на състава.

Geleto
Geleto
10 ноември 2022 18:39
Гост

Спирането на производството е едно, а прекъсването на наказанието съвсем друго. Мерките за неотклонение не са част от наказанието, те просто се приспадат от размера му. Спиране на производството на подобно основание би означавало, че ВКС предварително е решил какъв ще бъде изходът на делото.

Мнение
Мнение
10 ноември 2022 9:22
Гост

Президента да издава акта за помилване!

Иванчева е незаконно отведена към затвора
Иванчева е незаконно отведена към затвора
10 ноември 2022 9:21
Гост

Действията на съдебна охрана са незаконни и на прокуратурата са НЕЗАКОННИ. Съгласно чл. 415 до навършване на една година на детето й, тя не следва да е в затвора. Детето и ще стане на една година след 10 дни, поне според медиите. Толкова ли не можаха да изчакат още 10 дни? Предсрочното вкарване на майка на дете, ненавършило една година в затвора е незаконно, извращение, перверзия, гнусотия, неморално, а може би и-престъпно. Бандата прокурори от осемте джуджета не е в затвора, но пък една майка е незаконно вкарана в затвора. Повтарям-присъдата се изпълнява, след като детето й стане на една… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 9:47
Гост

Окръжният прокурор или районният прокурор с постановление може да отложи изпълнението на наказанията лишаване от свобода и пробация: – нормата не е императивна – няма задължителна диспозиция, така че, няма нищо противозаконно!

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 10:46
Гост

глупости

Николай
Николай
10 ноември 2022 13:17
Гост

Ама пълни!

Адвокат
Адвокат
10 ноември 2022 9:13
Гост

Ей,Лекс, да не сте станали почитатели на спецовете! Потвърдени тежки присъди на Спеца и глуповати присъди на Градския! Спрете се, ще ви помислят за каскети,путинисти и бухалки!

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 9:02
Гост

Ето правосъдие на три инстанции, жалкото, е че тази жена я ползваха определени политически кръгове да си правят ПР. Съдебните актове не се коментират, а изпълняват. А политиците трябва да се извинят на прокуратурата, че заради този случай си правиха ПР на техен гръб!

Гешев е позор
Гешев е позор
10 ноември 2022 15:34
Гост

Да се извиним на Каскета, който неотлъчно бди върху Тиквата и зорко пази Свинята от първия ред в парламента и списъка Магнитски?

advokat_ka
advokat_ka
10 ноември 2022 17:13
Гост

Съдебните актове се изпълняват, да. Къде, обаче, прочетохте, че не се коментират?!? Няма тема „табу“. Съдебните актове, даже подлежащите на изпълнение могат и трябва да бъдат коментирани. Отделен е въпросът, че е добре коментиращият да е подготвен по темата и добросъвестен. Иначе, как да се формира онова нешо, наречено „гажданско обшество“, без което правовата държава далечен блян?

Съдебните актове не важат за мевере
Съдебните актове не важат за мевере
11 ноември 2022 8:11
Гост

офтопик-

По казуса Бююк видахме,че съдебните актове може и да не се изпълняват, и това не води до никакви последици. МВР, чрез организирана милиционерска банда отведе Бююк, въпреки наличието на две съдебни решения.

Друг пример-по случая самоскъсания пагон съд каза,че милиционери са лъжесвидетелствали, и това не доведе до никакви последици за бандитите от милицията, които демонстративно лъгаха в съда.

Жана
Жана
10 ноември 2022 17:55
Гост

А, не, това че съдебните актове не се коментират е постулат от времето на Вишински. Вече 33 години уж живеем в демокрация, а в едно демократично общество гражданския контрол върху дейността на всички власти е изключително важен. Съдиите не са богоизбрани, не говорят от името на Бог, а са назначени на заплата служители, които има задължение да прилагат закона и да правораздават с оглед събраните доказателства. Те правораздават в името на народа и този народ може да иска и има право да знае на какво основание конкретен съдия или съдебен състав, е решил по определен начин едно дело. Все по-често… Покажи целия коментар »

Журналист
Журналист
10 ноември 2022 9:00
Гост

Браво,колеги от Специализирания съд! Браво за смелостта, твърдостта и последователното устояване на истината! Браво, че издържахте на хулите, големите финансови предизвикателства, политически договорки и опити за пробиване! Институцията може и да я няма, но истината не можеш да скриеш!

Срам за всички оплаквачи на корумпето
Срам за всички оплаквачи на корумпето
10 ноември 2022 8:59
Гост

Какво стана сега? Всички апологети на корумпето Иванчева да замълчат завинаги! С влязла в сила присъда и от ВКС се доказа, че тази е поискала и получила подкуп. Точка на историята.

Кирил Стефчов
Кирил Стефчов
10 ноември 2022 9:06
Гост

Лицето ГЗ изпълни поредния си ангажимент към мафията.

Страсбург
Страсбург
10 ноември 2022 9:16
Гост

Заради граждански състав на ВКС, по казуса синята къща България е осъдена да плати един милион лева,без лихвите. Да не мислиш ,че съдиите са платили лично обезщетението? Плати го държавата-та не ми хвали ВКС-огромни заплати, никакво носене на отговорност.

А казусът Иванчева не е приключил, а тепърва започва. Очевидно е,че Страсбург ще го гледа. И ако Страбург я изкара от затвора(вж НПК-досежно извънредните способи), и присъди обезщетение?

288
288
10 ноември 2022 9:51
Гост

И как точно си представяте „Страсбург“ да я „изкара от затвора“? За един приятел питам.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 9:56
Гост

чл. 422 т. 4

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 9:59
Гост

Майка на дете ,ненавършило една година не е в състояние да се защитава пред съд ефективно, защото глредането на детето й е приоритет. Страсбург обича такива дела. Делото е трябвало да бъде спряно, до навършване на една година година , а дори и повече, на детето.

Тоест Иванчева не е получила достъп до правосъдие и справедлив процес, след като е съдена когато не е в състояние да се защитава, докато гледа бебе.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 20:07
Гост

Чудесно! По тая логика, ако утре някоя надрусана кифла причини ПТП със смътен случай, ще може да отлага до безкрай делото като се позовава на това, че има малко бебе. Да не говорим, че като нищо ще роди още едно-две. Тогава ще опищите орталъка и пак ще плюете напоително по съда, щото как можело така и какъв бил тоя съд, дето го позволявал и цялата гама от подобни плювни. Хайде да спрем с глупостите и лицемерието.

288
288
10 ноември 2022 10:11
Гост

1. Това е ясно, че съществува като възможност, но си има условности във въпросната норма.
2. Докато протече евентуално подобна процедура, тя ще си е изтърпяла наказанието, като се приспадне задържане и дом. арест.

Анонимен
Анонимен
10 ноември 2022 10:48
Гост

Ти си рядко неграмотен. Няма такъв изход Страсбург да пусне осъден човек.

288
288
10 ноември 2022 11:00
Гост

Просто е като повечето й привърженици на Иванчева-хем неграмотни юридически, хем войнстващо нагли.

хуило
хуило
12 ноември 2022 8:32
Гост

Така е, тази тема е затворена.
Дай да отворим друга тема – от къде Борисов има информация за разследването срещу него?

Как така той е наясно как върви разследване срещу него и дава детайли, които дори главният прокурор не искаше да даде?

От къде ги я има тая информация?

Нашата прокуратура информира лица, които разследва, за хода на разследването срещу тях ли?